Eind augustus echt feest voor Aux Raus op Lowlands

Door op 21 juli 2009 - 22:22 1 Nog even en Lowlands barst weer los voor de 55.000 feestgangers. Dit jaar staat er erg veel op het programma, waaronder de gabber-punkers van Aux Raus. Onze website Festivalinfo gaat de komende maand een aantal bands interviewen over hun komende optreden, zo ook muzikant/zanger Bastiaan Bosma.

De Amsterdammer ging ook voor zijn Aux Raus-carrière al regelmatig naar het festival en vond het te gek. "Ik kan me nog een sinaasappel gevecht herinneren in de modder en wat toffe optredens, ook heb ik er voor het eerst Sonic Youth gezien waar ik erg van onder de indruk was."

Een grote eer om op Lowlands te spelen?
"Ja, zeker een eer. Ik denk dat Lowlands het belangrijkste festival in Nederland is voor alternatieve bands. We hebben een keer eerder gespeeld op Lowlands 2007 en dat was te gek. Het ging helemaal los. Het is sowieso heel tof om daar te spelen omdat het publiek vreselijk uitgelaten is en heel graag wil feesten. Nu komt onze nieuwe plaat ook uit tijdens Lowlands en spelen we naast onze eigen show op zondag ook nog een paar nummers met Dj Promo op vrijdag. Dus het is voor ons echt feest eind augustus."

Extra spannend op zo'n uitverkocht festival?
"Het is wel belangrijk om je op Lowlands goed te presenteren. Maar heel veel extra druk is er niet echt. Vorig jaar speelde ik samen met Kiki van Malle Pietje en de Bimbos in de Alpha tent 'No Limit' van 2 Unlimited tijdens de '50 jaar Nederlandse pophistorie'-middag. Dat was wel erg spannend omdat je een cover speelt en je maar één kans hebt om het goed te doen. Met Aux Raus zijn we goed op elkaar ingespeeld en weten we waar we aan toe zijn, dus heel veel extra spanning zal er niet zijn."

Hoe gaat jouw Lowlands er verder uitzien?
"Eerlijk gezegd heb ik me nog niet zo verdiept in wie er allemaal komen spelen. Ik hoorde dat Snoop Dogg komt, die wil ik zeker zien. En een handtekening. En Dizzee Rascal wil ik zien. Elle Bandita speelt in de zelfde tent op dezelfde dag als Aux Raus dus dat wordt lachen, want dat is de gaafste pot van Nederland. Verder verwacht ik vooral veel lol. Iedereen die ik ken gaat of zou wel willen gaan naar Lowlands. Er lopen dus altijd een hoop bekenden rond en ik vind de sfeer op Lowlands ook altijd te gek, zowel voor als achter het podium. Iedereen gaat nog effe lekker los voordat het nieuwe schooljaar of de kantoor-baan weer begint. Dus ik verwacht vooral een hele toffe tijd."

Aux Raus staat zondag 23 augustus in de India-tent op Lowlands.4daagsenijmegennews.jpg2

FEESTGANGERS NIJMEGEN OVERLAST DOOR BLIKSEMINSLAGEen zeer actief onweersgebied heeft dinsdagavond op verscheidene plaatsen in...

intothegreatwideopen

AFFICHE INTO THE GREAT WIDE OPEN BIJNA COMPLEET De organisatie van Into The Great Wide Open maakt vandaag de laatste...

REACTIES

Avatar Wm.!
wo 22 jul 2009 11:45

Wm.! Vet hoor, twee jaar geleden nog in de XRay, nu opgeschoven naar de India. Even knallen op de zondag!

 0
Avatar Mickytjuh
za 25 jul 2009 01:14

Mickytjuh Ikk heb er zin in!!

En nu wat meer ruimte als in de X-Ray, want dat was een misrekening geloof ik :O wat stond het vol, er stonden meer mensen buiten dan binnen.. EN binnen stond het al hutje mutje!!

En gewoon 2 keer hé!!
DJ Promo én eigen showtjuh!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.