Arctic Monkeys het populairst op Lowlands

Door Marz667 op 23 augustus 2009 - 22:44 1 Wanneer we naar de cijfers kijken, dan hadden de jongens van Arctic Monkeys het meeste succes op de Lowlands-editie. De Plato/Concerto-winkel heeft in de verkoopcijfers een onbetwiste nummer één staan: Artic Monkeys, die net hun nieuwe album Humbug hebben uitgebracht. Zie hier onze recensie van het schijfje.

Jorn van der Line, inkoper bij Plato/Concerto, legt het uit: "De band trekt mensen van 15 tot 50 jaar aan. En ze maken alles voor verzamelaars en brengen veel vinyl uit. Je merkt dat dat werkt." Andere acts die goed verkochten waren onder meer Kyteman en Selah Sue. "Vooral na hun optredens verkochten we veel albums. Ze weten mensen voor zich te winnen."pukkelpop2009newss.jpg7

VOOR HET EERST EXTRA PUKKELPOP-CAMPINGPukkelpop 2009 zit weer er op. Op donderdag telde men 60.000 bezoekers, op...

nostagedivenews.jpg12

STAGEDIVER BREEKT TAND OP PUKKELPOP De Brit die donderdagnacht het podium afsprong bij Faith No More, is aan het...

REACTIES

Avatar E-Clect-Eddy
zo 23 aug 2009 23:09

E-Clect-Eddy Wel gehoord maar niet gezien... ach ik vond Moderate ook wel goed om even relaxte zittend af te sluiten. De benen van mijn vriendin trokken het niet meer na 3 dagen staan, lopen, rennen...dus..

Metric was gaaf, en ook Little Boots, en Ebony Bones kreeg te weinig publiek in 'haar' tent maar die sprongen wel van links naar rechts naar voor en naar achter op haar commando :-)

 0
Avatar Kydroh
ma 24 aug 2009 11:53

Kydroh Vind het wel een goede cd maar van wat ik heb gehoort was de loop op het Arctic Monkeys optreden niet echt groots.

 0
Avatar kappy
ma 24 aug 2009 13:43

kappy het album zelf zal wel veel verkocht zijn maar t optreden was niks, had weinig met n feestje te maken... niet echt afsluiterwaardig,
het album mag er wel zijn, maar dan niet live ;)

 0
Avatar Sidus
ma 24 aug 2009 13:44

Sidus Ik las in de krant dat de Arctic Monkeys behoorlijk werden overklast door Grace Jones die voor hen optrad. Maar ze zeiden dat sowieso de oude garde de dienst uitmaakte op Lowlands.

 0
Avatar jeroensiep
ma 24 aug 2009 14:15

jeroensiep Grace Jones overklaste Arctic Monkeys? Nou dan ben ik blij dat ik niet ben geweest, aangezien Grace Jones goed was voor haar leeftijd op Werchter maar niet fantastisch...

 0
Avatar joep91
ma 24 aug 2009 15:17

joep91 Aan de menigte te zien leek mij the prodigy het populairst.

 0
Avatar Abrikozenjam
ma 24 aug 2009 16:32

Abrikozenjam Prodigy was veruit het populairst. meer dan 50 procent van lowlands ging daar heen :)

 0
Avatar Mar10uS
ma 24 aug 2009 16:48

Vullus Ik had achteraf bij Hanggai in de Lima moeten blijven.

Bij Snoop Dogg was het trouwens ook veel drukker.

 0
Avatar Paul_Banks
ma 24 aug 2009 16:53

Paul_Banks kappy schreef:
het album zelf zal wel veel verkocht zijn maar t optreden was niks, had weinig met n feestje te maken... niet echt afsluiterwaardig,
het album mag er wel zijn, maar dan niet live ;)


De eerste 30 minuten waren wel het sterkste van het hele weekend, maar aangezien een optreden langer duurt (en ze daarna wat het tempo eruit haalden) gaat de hoofdprijs dit maal naar Wilco (tevens de award voor mooiste opmerking van het weekend; "Did you boo?") en voor een feestje had je beter naar Kap bambino kunnen lopen volgens mij, maar ik zie niet in wat "een feestje" te maken zou moeten hebben met een afsluiter, al ben ik wel van mening dat een Whitest boy alive het ook prima gedaan zou hebben.

Verder was het een leuk weekend, met een paar echte toppers (Wilco, Bon Iver en Grizzly bear, The whitest boy alive) een paar hele goede acts (tallest men on earth, HEALTH, Faith no more, Vampire weekend, Them crooked vultures, Arctic monkeys) een aantal voor mij zeer verrassend goede acts (Maccabees en Metric) en een aantal wel aardige en dan vergeet ik vast wel wat dus ondanks de matige programmering en het toch moeten zoeken naar dagvulling is het allemaal redelijk meegevallen alleen waarom moest men vanmorgen helemaal voorbij de campercamping lopen om vervolgens weer helemaal terug naar de auto te lopen en nadat de security eerst niemand door een betere uitgang wilde laten gaan deze daarna wel opeens open te gooien, amateurs.

 0
Avatar Imaginary
ma 24 aug 2009 18:20

Imaginary Nou, hun optreden was voor mij de grootste teleurstelling van Lowlands. Welgeteld 7 nummers van hun nieuwe album gespeeld (volgens mij), die ik overigens allemaal even sloom vond. Ze presteerden het zelfs om Fluorescent Adolescent te presenteren als een slaaplied.

 0
Avatar Paul_Banks
ma 24 aug 2009 19:02

Paul_Banks De 1 noemt het sloom een ander noemt het de stap van puberspringbritpopbandje voor Vivameisjes naar een volwassen rock n' roll band ;-D.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
ma 24 aug 2009 19:55

E-Clect-Eddy Ik vond Grizzly Bear juist wat tegenvallen maar Whites Boy Alive wel iets beter dan wat ik de vorige keer heb gezien. Vampire Weekend en Living End waren ook lekker in het gehoor. Florence & the Machine gemist maar klonk wel lekker zo tijdens het eten. Freak Age was ook wel grappig met hun WHO-cover. Black Lips was volgens mij ook goed te pruimen. Ben sommige ook weer vergeten, was ook zoooooooveel goeds in 3 dagen. :-)

 0
Avatar E-Clect-Eddy
ma 24 aug 2009 19:56

E-Clect-Eddy Ships zit ik bij LL te posten terwijl ik op Pukkelpop was :-S

 0
Avatar whamhuis
di 25 aug 2009 10:28

whamhuis Arctic Monkeys het populairst op Lowlands? 'k Vond ze een van de slechtste optredens. Begin gemist, maar het eind was slap en traag. Plus: Faith no more, Wilco, Staat & toch Grace Jones (ze stond om 2 uur nog in de Grolsch tent te dansen). Min: aantal pisbakken, rijen aan de ingang waardoor ik White Lies & Airborne Toxic Event gemist heb, minder drinks-tenten & file op maandag.

 0
Avatar Musiquefreak
di 25 aug 2009 20:33

Musiquefreak Ik vond de Arctic Monkeys echt uitermate teleurstellend. Het publiek ging niet bepaald los, veel nieuwe nummers en erg saai. Hoewel ze wel wat props verdienen voor enige interactie met het publiek.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.