Extra subsidie fuseert State-X en New Forms festival

Door mindstorm op 12 maart 2004 - 14:37 Vorig jaar vond op 7 juni in Korzo in Den Haag het State-X Festival plaats met ondermeer Paradox en 90 Day Men. Hetzelfde weekend weekend was er New Forms in het Haagse Theater aan het Spui met als trekkers Coil, Biosphere en Julian Cope. Dit jaar fuseren de festivals. “Er is al vaker over gesproken, omdat ze in elkaars verlengde liggen. Daar komt bij dat er dit jaar extra fondsen beschikbaar zijn in het kader van het Den Haag Internationaal Cultuurjaar 2004 om daarmee de festivals op een hoger plan te brengen”, licht hoofdprogrammeur Henk Koolen toe. Achteraf zal er een evaluatie plaatsvinden of de twee festivals ook in de toekomst samen zullen gaan werken.

Er is reeds een basisprogrammering voor Het Paard van Troje met Tortoise, The Dillinger Escape Plan, Alice Donut en de relatief onbekende nieuwe namen Murcof (op het Leaf label) en Victor Gama (op Rephlex). Of er naast Het Paard andere zalen zullen participeren hangt af van de daadwerkelijke subsidietoewijzing, die volgende week verwacht wordt. Koolen:“We zijn in driftige afwachting van subsidie toezegingen.”

Het State-X/New Forms festival, dat naast muziek ook onderdak zal gaan bieden aan kunst installaties en film, richt zich op een avontuurlijk publiek. Volgens Koolen moet het festival om quitte te draaien wanneer alleen Het Paard meewerkt verspreid over twee dagen tussen de 1500 en 2000 bezoekers trekken, in de uitgebreide vorm met andere zalen erbij worden tussen de 2500 en 3000 belangstellenden verwacht.

Klik hier voor al onze informatie over het State-X/New Forms festival.


Lowlands logo

NIEUWE LOWLANDS NAMEN!Volgens TMF zal Chemical Brothers op Lowlands op gaan treden. Volgens TMF...

bospop

NIEUWE NAMEN BOSPOP 2004 Er zijn weer wat namen toegevoegd aan het Bospop 2004 festival. Het gaat om...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.