Programma Turkey Now! Festival 2010 compleet

Door OurLadyPeace op 21 december 2009 - 11:25 1 Stichting Kulsan organiseert het Turkey Now! Festival in Amsterdam en Rotterdam van 4 februari tot 4 april 2010. Het festival presenteert een veelzijdige culturele staalkaart met evenementen van topkwaliteit op het gebied van muziek – van klassiek tot wereldmuziek, van gypsy tot jazz, pop en hiphop –, fashion, film, fotografie en toneel.

Het programma van de derde editie van het festival is inmiddels compleet. Op 4 februari opent Turkey Now! in de Rotterdamse Doelen met een concert van de Turkse superster Kibariye. Deze popzangeres met een Roma-afkomst gaat het muzikale duel aan met de zigeunerjazz van The Rosenberg Trio. De wereldberoemde klarinettist Serkan Ã#agri verkent samen met stemkunstenares Yildiz Ibrahimova de grenzen van jazz, klassiek, folk en avant-garde. Cross-over is ook het handelsmerk van het Ahirkapi Orkestra, een groots orkest dat Arabesk combineert met gypsy-swing. De populaire zangeres Sevval Sam presenteert in het slotconcert poëtische songs uit Anatolië, Istanbul en de regio rond de Zwarte Zee. Dit is slechts een greep uit het uitbundige programma.

Turkey Now! 2010 speelt zich af in Amsterdam in o.a. het Bimhuis, de Melkweg en het Muziekgebouw aan ’t IJ en in Rotterdam in o.a. De Doelen, Lantaren/Venster en Theater Zuidplein. Kaartverkoop via de zalen en via de website www.turkeynow.nl is gestart.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



5daysoff2010.jpg18

LINE-UP 5 DAYS OFF KRIJGT VORMHet is even wennen, zo vlak voor de kerst al namen voor het vijfdaagse (of...

White lies album36

WHITE LIES MAAKT ALBUM VAN HET JAAR Het was een grote en moeilijke klus, maar de medewerkers van Festivalinfo...

REACTIES

Avatar Kaan
ma 21 dec 2009 13:21

Kaan altijd hetzelfde liedje.. wanneer komen de turkse metal bands een keer deze kant op ? pentagram ? anatoliom wishdom ? niemand die omkijkt naar de turkse metal liefhebbers hier in nederland-.-

 0
Avatar BasP
ma 21 dec 2009 13:53

Wrong Hehe dat zou mooi zijn jah.

 0
Avatar Kaan
ma 21 dec 2009 16:12

Kaan altijd maar rnb hiphop en noem maar op. maar metal word weer aan de kant geduwd like usual -.-

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.