Eerste act Festival Mundial 2010 bevestigd

Door Cartman91 op 08 januari 2010 - 11:52 1 Festival Mundial heeft de eerste act voor de 23e editie te pakken. Neerlands eigen Afro-groove formatie Mdungu bestijgt deze zomer het Tilburgse podium.

Festival Mundial vindt plaats op 19 en 20 juni 2010 in het Tilburgse Leijpark. Tijdens dit tweedaagse festival treden artiesten van over de hele wereld op. Al jaren staat Festival Mundial bekend om de mix van muziek, cultuur, sfeer en inhoud. Naast een nationale en internationale muzikale line-up biedt Festival Mundial ook ruimte aan circus, comedy, dans en theatrale acts.

Wereldpop jonge stijl
Op geheel eigen wijze brengt de negen man sterke band Mdungu funk, mandinque, rock, jive, kwela, jazz, mbalax, surf en Afrobeat met overtuiging en op hun eigen manier: Afrikaanse muziek in Mdungu stijl! Een vette blazerssectie, een stuwende ritmesectie, lyrische gitaren en zang maken de sound van Mdungu meeslepend, intens en zeer dansbaar.

Mdungu wordt de beste Afrikaanse band van Nederland genoemd. Dat is bijzonder, omdat het merendeel van de band Europees is en een achtergrond heeft in niet Afrikaanse muziek. Zo ontstaat een uniek genre: Afrikaanse mestizo!

Mdungu is zeker niet louter wereldmuziek. Dat bewijst het feit dat zij op de komende editie van Noorderslag te zien zijn. Onlangs werd hun debuut album Afro What!? verkozen door Mixedworldmusic.com tot het beste wereldmuziek album in Nederland geproduceerd.

Voor meer info over het Mundial Festival 2010 kijk hiervaltifestnews.gif2

HET SUCCESVOLLE VALTIFEST KRIJGT DERDE EIDITIEMet de huidige crisis komen veel festivals met moeite uit de grond, maar het...

deBeschaving5

DEBESCHAVING WEDEROM GEANNULEERD Festival deBeschaving in Utrecht gaat dit jaar definitief niet door....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.