Geen Arrow Rock festival in 2010

Door Jazza op 03 maart 2010 - 18:01 1 Met dank aan twee Festivalinfo-bezoekers weten we dat er net als in 2009 ook dit jaar geen Arrow Rock Festival zal plaatsvinden. De organisatie van het festival plaatste eind september vorig jaar een berichtje op hun website dat het festival in 2010 door zou gaan, maar dat gebeurt helaas niet. De organisatie is flink aan het onderhandelen geweest met mogelijke headliners, alleen heeft het niet tot resultaat geleid.

Tussen de regels door valt op te maken dat de programmeurs geprobeerd hebben het met Steven Tyler herenigde Aerosmith te boeken voor het classic rock festival. De band heeft echter te kennen gegeven niet op het festival te willen spelen maar een eigen optreden te geven in het Goffertpark.

Over een editie in 2011 is nog niets bekend.Mike Patton4

MIKE PATTON (FAITH NO MORE) NAAR HOLLAND FESTIVALDe Amerikaanse cultzanger en componist Mike Patton komt naar Nederland. De...

Motel Mozaique

NIEUWE BEVESTIGING VOOR MOTEL MOZAIQUE De elekronische muzikant Hans-Peter Lindstrøm komt met zijn laatste project...

REACTIES

Avatar graspop20
wo 03 mrt 2010 18:16

graspop20 Kom laten we allemaal SHITheadliners op graspop zetten...hmmm maar hoe gaan we er voor zorgen dat dat gaat lopen.
oh ik weet het laten we er voor zorgen dat er en geen fields of rock en geen waldrock en geen arrowrock festival komt dit jaar. JA DAT DOEN WE.

 0
geen avatar
wo 03 mrt 2010 18:39

Jboog graspop20 schreef:
Kom laten we allemaal SHITheadliners op graspop zetten...hmmm maar hoe gaan we er voor zorgen dat dat gaat lopen.
oh ik weet het laten we er voor zorgen dat er en geen fields of rock en geen waldrock en geen arrowrock festival komt dit jaar. JA DAT DOEN WE.


zegt iemand die schijnbaar zo'n fan is van het festival graspop dat hij er zelfs zijn account naar noemt en een avatar ervan heeft...

Jammer, ik vrees dat het niet meer terugkomt

 0
Avatar BasP
wo 03 mrt 2010 18:41

Wrong Zo ver ik weet probeerden ze ook Kiss te krijgen..

 0
Avatar Kwark92
wo 03 mrt 2010 19:13

Kwark92 Ik ben er nooit geweest, maar ik denk dat het beter is dat ze het nu afblazen dan toch maar een flutline-up neer te zetten, en dat het een paar weken van tevoren alsnog te zeggen dat het niet gaat lukken..

kunnen we hier ook MOJO voor bedanken? *not

 0
Avatar Ace2000
wo 03 mrt 2010 19:23

Ace2000 Kan de organisator ook uitleggen waarom bands (KISS , Aerosmith ect.) niet in NL willen headlinen maar in het buitenland dit geen bezwaar is?

 0
Avatar SnarfLiono
wo 03 mrt 2010 19:31

SnarfLiono En nog niet eens het festival zelf maar de Suikerrock preparty in Tienen Belgie op 20-07 komt met the Doors, John Fogerty en ZZ Top. Zomaar een klein festival met zomaar een losse avond met een behoorlijk Classic line-up.

 0
Avatar SnarfLiono
wo 03 mrt 2010 19:42

SnarfLiono Oftwel dit soort verhalen (Arrow, Waldrock, Sonisphere) en mijn vermelding van de line-up van Suikerrock, worden we door Mojo ook bij Belgie gerekend ofzo? Als je Classic Rock of metal wil zie, moet je in Vlaanderen zijn.

Kom er graag op Graspop, Lokerse Feesten, Werchter, maar je blijft toch altijd een nauwelijks gedoogde gast in dat land vind ik.

 0
Avatar Karsibalt
wo 03 mrt 2010 19:43

Karsibalt Zonde hoor. Vond het altijd een leuk festival met leuke namen. Denk dat wel het absolute einde van het ARV betekend.

 0
Avatar edje1320
wo 03 mrt 2010 19:59

edje1320 Als brabander voel ik me toch een halve Belg. 'T is er altijd gezellig en ... ze hebben geen Klojo die alle nederlandse festivals (behalve paradepaardje LL) kapot willen maken!

 0
Avatar jandidden
wo 03 mrt 2010 20:21

jandidden Jammer, was altijd een leuk festival, zeker toen het nog in Lichtevoorde was. De editie van 2006 had toch nooit meer overtroffen kunnen worden met topacts als Roger Waters, Porcupine Tree, Riverside, Deep Purple, Queensryche, Dio, etc etc etc,
De laatste keer dat ik ben geweest in 2007 in Biddinghuizen was al lang niet zo leuk meer. Niet meer dat familiegevoel wat de jaren daarvoor wel heerste in de achterhoek. Zal wel met de locatie te maken hebben gehad.. Ach Dit jaar weer lekker Graspop. En wie weet komt het wel weer terug in een of andere vorm

 0
Avatar metalupyourass
wo 03 mrt 2010 20:42

metalupyourass graspop20:
kan je even uitleggen hoeveel graspop er mee te maken heeft dat er tegenwoordig zoveel nl festivals stopppen?

 0
Avatar 7WORDS
wo 03 mrt 2010 20:57

7WORDS en hoppaaaa, weer eentje minder.

 0
Avatar nickert
wo 03 mrt 2010 22:35

nickert Gaat lekker mojo!

 0
Avatar Maiden77
wo 03 mrt 2010 22:47

Maiden77 Sorry hoor maar wat een laffe reden om Arrow weer niet door te laten gaan. Arrow was altijd een goed bezocht festival en die hoeven het niet van de gigantische grote headliners te hebben. De kwaliteit was over het algemeen hoog met veel goede bands. Dat Aerosmith en Kiss hebben gekozen voor eigen concerten kan ik misschien nog begrijpen. Zal allemaal met geld te maken hebben. Maar ik kan mij niet voorstellen dat er niet genoeg ander leuk materiaal naar Arrow te krijgen is. Bands als Lynyrd Skynyrd enz.. zijn "gewoon" op tour. Dus ook een kweste van hart voor het festival en schouders eronder. Ook al zou het in een iets "kleinere" vorm zijn. Ik zeg weer een festival naar de klote gebracht.

 0
Avatar Pyrodioxide
wo 03 mrt 2010 23:17

Pyrodioxide Ik ga deze zomer naar 5 festivals, maar daar is er maar 1 van Nederlandse bodem :( (en dat is maar 1 dag)

Lowlands geloof ik wel dat die het goed doen, en pinkpop komt ook goed. Maar ik begin te twijfelen of er een degelijk metal festival komt in Nederland dit jaar.

 0
Avatar sabineironmaiden
do 04 mrt 2010 08:03

sabineironma.. Ik snap niet waarom het niet doorgaat, alleen omdat juist de allergrootste bands niet geboekt konden worden? er zijn zat andere bands die ook geschikt zijn voor arrow te boeken, denk ik. ik vind het in ieder geval een slappe reden, ik zou graag een keer naar arrow gaan.

 0
Avatar Ron1984
do 04 mrt 2010 13:27

Ron1984 Zonde! :( iN 2006 en 2007 heb ik me echt geweldig vermaakt op Arrow. Vooral 2006 was echt super. De sfeer, de bands, alles. Je zou toch zeggen dat hier makkelijk een headliner voor zou kunnen komen! Aerosmith, Lynard Skynard, John Fogerty, CSN, Status Quo... Er zijn genoeg bands op tour die er wel zouden passen.

 0
Avatar ProgDamien
do 04 mrt 2010 16:01

ProgDamien 6 Juni: The Haunted
7 Juni: Megadeth, BFMV, Mastodon
8 Juni: Mastodon
9 Juni: RATM
10 Juni: Lamb of God, Them Crooked Vultures

Op het feit dat de data doordeweeks zijn na, kun je hiervan toch best wat moois maken? Geen arrow rock festival, maar toch wel een Waldrock bijv. of Fields?? DAMN!!

 0
Avatar headbangerdavid
do 04 mrt 2010 20:39

headbangerda.. ik denk dat ik wel wat bands weet maar alles bij elkaar zal wel veel kosten voor de festival organisatie want het is geen rock am ring ofzo

 0
Avatar skraggy
vr 05 mrt 2010 17:50

skraggy John Fogerty, CSN, Status Quo staan allemaal al op bospop!
Je kan allemaal wel namen roepen die touren in de zomer, maar dan moet je ze nog wel op dezelfde dag hier kunnen krijgen.
Iedereen schijnt te vergeten dat een festival organiseren veel geld kost en dat je er met de bands alleen niet bent, de hele infrastructuur moet worden aangelegd, podai hekwerk, toiletten, water stroom, beveiliging, vergunningen enz enz...
als je dan geen sterke line up voor elkaar krijgt blijven de mensen weg (zie waldrock de laatste jaren)
Daarnaast zagen we de afgelopen jaren een overkill aan festivals, je kan je euro maar 1 keer uitgeven dus vallen er festivals af.
Mischien eens over na denken voordat je naar de buitemlandse festivals gaat en die in nederland links laat liggen......

 0
Avatar Buttgeek
vr 05 mrt 2010 23:43

Buttgeek Ik wil best NL festivals sponsoren door ze te bezoeken, maar als een festival in België een line up weet neer te zetten met Pearl Jam, Muse, Rammstein, Green Day, Them Crooked Vultures, Alice in Chains, en vele andere grote namen, dan is het wel aan de NL festivals om daar niet op achter te blijven. Ook in Duitsland en UK zijn de line ups vaak veel beter. Waarom zouden we dan nog naar een NL festival gaan? Voor Moke?

Als een festival niet de mogelijkheid heeft om grote namen neer te zetten, dan zullen ze hun festival op een andere manier groots moeten maken. Zie bijvoorbeeld Lowlands, 3 namen bekend gemaakt en nu al uitverkocht. Waarom? Vanwege de hype die er rond dat festival heerst. En ook al ben ik niet zo'n Lowlands fan, eerlijk is eerlijk, het is wel anders dan alle andere festivals die ik ken (en voordat iemand met vergelijkbare festivals komt: nee, ik ben niet op alle festivals geweest :-)
Lowlands heeft er gewoon jaren aan gewerkt om anders te zijn dan de rest, en dat werkt nu in hun voordeel.

Ik heb Pinkpop een paar jaar geleden nog bezocht i.p.v. Werchter omdat de line up met o.a. Queens of The Stone Age, Foo Fighters, RATM, Metallica en Incubus als muziek in de oren klonk. Als ze dat nu weer zouden kunnen doen, dan had ik er misschien wel weer heen gegaan. Maar op een of andere manier is het ze dit keer niet gelukt om meer van de op dat moment grote rondreizende bands te strikken. Ook Arrow is het niet gelukt, en blijkbaar begrijpen zij dat de mensen niet hun handen over hun hart zullen strijken wegens een succesvol verleden als dat betekent dat mensen €150,- of zo moeten gaan betalen daarvoor. Ik vind het ook jammer, want ik vond Arrow ook een leuk en gezellig festival die ene keer dat ik er was, maar ik begrijp de keuze wel.

 0
Avatar BACKINBLACK
za 06 mrt 2010 19:36

BACKINBLACK Mojo is zelf met het festival begonnen en heeft nu zelf de stekker er weer uit getrokken. Ik ben 5 jaar naar Arrows geweest en het ging helemaal niet om de grote namen, Meatloaf of de Golden Earing, Y&T of Def Leppard, het maakte me geen moer uit. Het ging om de sfeer, die was in Lichtenvoorde helemaal het einde, na Biddinghuizen of de Goffert is dat niet meer teruggekeerd. Ik weet zeker als je met een leuke mix van een paar classic Nederrock bands en een paar buitenlandse namen zo weer een festival van 10.000 tot 15.000 mensen bijeenbrengt. Maarja dat snappen ze bij Mojo niet, daar denken ze echt dat iedereen alleen maar komt als je Aerosmith, Kiss of ACDC kan programmeren.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.