Geen theater en dans meer op Lowlands

Door Knoedel op 27 september 2004 - 18:49 1 De organisatie van het Lowlands festival heeft besloten volgend jaar geen theater of dans meer te programmeren. Dit heeft Mojo Concerts maandag bekendgemaakt. De beslissing is genomen na de afwijzing van structurele subsidie voor het festival in de Cultuurnota 2005-2008. De theatertent (de Juliet) verdwijnt echter niet, maar krijgt een andere programmering.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is teleurgesteld. "Zes jaar lang hebben we aangetoond dat we met veel succes theater en moderne dans kunnen programmeren op een popfestival voor ruim vijftigduizend jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Maar financieel is het voor ons niet haalbaar om dit deel zelf te financieren." De Juliet blijft wel de comedy- en literatuurprogramma's huisvesten. "We hebben al verschillende nieuwe ideeën klaar liggen en dat wordt erg leuk, let maar op", aldus Van Eerdenburg.

Lowlands vindt volgend jaar op 19, 20 en 21 augustus plaats in Biddinghuizen. Hier vind je op Festivalinfo informatie over Lowlands 2005.Paaspop 2004

THE TOY DOLLS OP PAASPOP 2005De punklegende The Toy Dolls hebben via de tourdata op hun website bekend...

London Calling nieuws

LONDON CALLING MAAKT NAMEN BEKEND De eerste namen voor het London Calling festival zijn bekend gemaakt. Het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.