Mojo stopt voor onbepaalde tijd met metalfestivals

Door Cartman91 op 10 maart 2010 - 11:32 1 Als liefhebber van het stevigere gitaarwerk, gaat het Rob Trommelen aan het hart. Toch heeft de Mojo boeker besloten voor onbepaalde tijd geen grootschalige metalfestivals meer te organiseren.

In februari jongstleden liet Mojo weten dat Wâldrock in Friesland dit jaar niet doorgaat. De afgelasting is geen uitzondering. Kort daarvoor werd ook duidelijk dat de boeker van het rondreizende Sonisphere Nederland over zal slaan. Fields of Rock beleefde in 2007 al zijn laatste editie. Nu is dus zeker dat in elk geval op korte termijn geen poging wordt ondernomen één van deze festivals nieuw leven in te blazen.

“Er is in Nederland momenteel geen basis voor grote metalfestivals”, zegt Trommelen. De voornaamste redenen die hieraan ten grondslag liggen zijn een terugloop in bezoekers-aantallen en een gebrek aan goede, grote headliners. Trommelen: “In het genre zit weinig groei. Headliners als Metallica, AC/DC of Iron Maiden heb je nodig. Als je die niet hebt, wordt het al moeilijk. Daarbij zijn er ook bands zoals Rammstein die niet op een metalfestival willen staan.”

Maar als Trommelen één belangrijke oorzaak mag aanwijzen, dan is dat het wegvallen van Dynamo Open Air in 2005. “Dat was een belangrijk festival voor metal in Nederland. Door het verdwijnen van Dynamo hebben we een achterstand opgelopen ten opzicht van Graspop in België. Dat festival ligt maar 20 kilometer over de grens, we zijn onze bezoekers aan ze kwijtgeraakt.” Zo worden er al enkele jaren busreizen naar België georganiseerd om de grote groep Nederlanders te vervoeren. Maar afgunst heeft de boeker niet. “Ik gun Graspop het allerbeste. Ik ken de organisatie, het zijn goede Belgen.”

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefFree3

EERSTE BEVESTIGDE NAMEN OP GRATIS FESTIVALS DEN HAAG...Op het Spuiplein van Den Haag zal voor de derde keer het 5 mei festival...

roskildefestivalnews.jpg2

NIEUWE NAMEN VOOR ROSKILDE Het Deense festival Roskilde heeft twee handen vol met namen bevestigd. Zo...

REACTIES

geen avatar
wo 10 mrt 2010 11:48

metalmarc17 Nou leuk is dat! We hebben geluk dat er nog festivals als Elsrock en Fortarock zijn in Nederland! Ik ga dan wel elk jaar naar graspop, maar als er een fest is in Nederland met een goeie line-up ga ik er ook zo goed als zeker naar toe! Dus niet zo zeuren mojo, gewoon een goede, strakke line-up neerzetten!!

 0
Avatar Bonno00
wo 10 mrt 2010 11:49

Bonno00 als Mojo en de organisator van graspop de handen dan ineens slaan om een graspop 2 in Nederland te realiseren...
zoasl gedaan in bij Rock Am Ring/Rock In Park...zelfde weekend, zelfde bands...andere dagen...werkt perfect...
zeg een 2e graspop in het goffertpark of walibi(lowlands)terrein...

 0
Avatar festivalganger666
wo 10 mrt 2010 12:06

festivalgang.. ze hebben de strijd niet alleen wat betreft de metalfestivals verloren maar ook qua mainstream festivals stadsfestivals ed.en dit komt vooral door het goed organiseren van de belgen en de vriendelijkheid.een half uurtje meer reizen heeft iedereen er wel voor over.na dynamo heb ik de hoop opgegeven wat betreft festivals in nederland

 0
Avatar JesusMcCracken
wo 10 mrt 2010 12:09

JesusMcCracken Misschien wel een goede zaak,want Van Trommelen heeft gelijk als hij zegt dat het moeilijk is om grootschalige festivals te organiseren. Er is een chronisch gebrek aan metalbands die 10.000 mensen op de been brengen. Nee, laat particulieren maar leuke festivals organiseren, waarbij kleinschaligheid en gezelligheid voorop staan. Misschien groeit zo'n festivalletje alsnog wel uit tot een groot festival.

 0
Avatar PsychopaatStok
wo 10 mrt 2010 12:13

PsychopaatStok En als je denkt dat je mening over mojo niet erger kon, zie je dit. Wat is nederland toch weer een kut-land. *Geen goede headliners* mijn reet! Je moet ook eens naar de nieuwe generatie kijken. Zo kunnen een Slipknot, Korn, Stone Sour of In Flames ook makkelijk een festival headlinen.
Het punt is, over 5 en zeker 10 jaar zijn de headliners van deze tijd ook gestopt, kijk liever naar de dag van morgen en baseer daar je headliners op, en mocht je dan kans hebben op een 'oude' headliner, pak die dan. Als mojo nou eens een keer zo naar dit soort dingen zou kijken, zouden wij een stuk meer 'leuke' (dit verschilt per persoon) festivals hebben.

 0
Avatar Andrev
wo 10 mrt 2010 12:22

Andrev Geen basis
Ik denk dat je eerder geen geld bedoelt. De festival en concertprijzen zijn in Nederland gewoon achterlijk hoog. Mede door Mojo.

Graspop lag de prijs altijd al lager bij.

En als je al kijkt naar een Sonisphere vorig jaar ben je al een vermogen kwijt om er te komen

 0
Avatar BasP
wo 10 mrt 2010 12:26

Wrong PsychopaatStok schreef:
En als je denkt dat je mening over mojo niet erger kon, zie je dit. Wat is nederland toch weer een kut-land. *Geen goede headliners* mijn reet! Je moet ook eens naar de nieuwe generatie kijken. Zo kunnen een Slipknot, Korn, Stone Sour of In Flames ook makkelijk een festival headlinen.
Het punt is, over 5 en zeker 10 jaar zijn de headliners van deze tijd ook gestopt, kijk liever naar de dag van morgen en baseer daar je headliners op, en mocht je dan kans hebben op een 'oude' headliner, pak die dan. Als mojo nou eens een keer zo naar dit soort dingen zou kijken, zouden wij een stuk meer 'leuke' (dit verschilt per persoon) festivals hebben.

Je kan wel naar de nieuwe generatie kijken, maar die nieuwe generatie trekt maar weinig bezoekers.

 0
Avatar suicide-commando
wo 10 mrt 2010 12:39

suicide-comm.. Andrev schreef:
Geen basis
Ik denk dat je eerder geen geld bedoelt. De festival en concertprijzen zijn in Nederland gewoon achterlijk hoog. Mede door Mojo.

Graspop lag de prijs altijd al lager bij.

En als je al kijkt naar een Sonisphere vorig jaar ben je al een vermogen kwijt om er te komen


Jij slaat de spreekwoordelijke spijker op zijn kop !!!

 0
Avatar 2410marc
wo 10 mrt 2010 12:51

2410marc Trommelen!! Je bent een enorme LUL. Hoezo geen basis. Denk aan Arrow, Fields. Allemaal om zeep geholpen door jullie en jullie eurotekens in jullie harses.

 0
Avatar horned_reaper
wo 10 mrt 2010 13:04

horned_reaper Klojo heeft toch ieder degelijk festival al om zeep geholpen, dus wat mijn part kappen ze er helemaal mee.... die jongens daar hebben tot in den treure geen verstand van het metal genre.

 0
Avatar Maiden77
wo 10 mrt 2010 13:07

Maiden77 Wat een gelul is dit. Aroow was een zeer populair festival met voldoende bezoekers. Ook Dynamo en Fields waren festivals die goed bezocht worden. Waldrock liep inderdaad kwa bezoekers wat terug de laatste jaren. Ik denk dat het dus helemaal niet gaat om de headliners want dat is de grootste bullshit. Rammstein niet op festivals???? Wat doen ze dan op Pinkpop?????? Oh ja das geen metalfestival!!! Wat een gelul zeg. Er kan in Nederland heel goed 1 groot metalfestival georganiseerd worden en dan kun je Arrow ook levend houden. Laat dan al die met alle respect kleinere (Mojo) festivals wegvallen en blaas Dynamo nieuw leven in. Als je 1 groot metalfestival hebt zit je ook niet steeds met een locatie te klooien want dan is de keuze veel ruimer als er minder festvals zijn.

Zoals het er zo uit gaat zien heeft de Zwarte Cross hier dus de meeste winst bij. Die kunnen uitgroeien tot het "nieuwe" grotere metalfestival.

Hoop dat er iemand met een zak geld op gaat staan en een groot metalfestival plus een Arrow gaat opzetten.

 0
Avatar 75metallicat
wo 10 mrt 2010 13:09

75metallicat Rammstein niet op een metalfestival willen staan?! WTF?!
En hoe noemen jullie die Sonispheres dan of Metal Town in Zweden?

 0
geen avatar
wo 10 mrt 2010 13:18

zoutwater Zo mooi dat iedereen hier een mening heeft zonder de feiten kennen: ALLE grote nederlandse metalfestivals van de afgelopen jaren (Fields of Rock, Sonisphere, Arrow, noem maar op) hebben verlies gedraaid. Logisch dat je het dan niet meer organiseert....
Er zijn natuurlijk wel leuke kleinere metalfestivals: FortaRock en Roadburn, wellicht hebben die de potentie om uit te groeien naar iets groters..

 0
Avatar kosterlijk
wo 10 mrt 2010 13:37

kosterlijk zoutwater schreef:
Zo mooi dat iedereen hier een mening heeft zonder de feiten kennen: ALLE grote nederlandse metalfestivals van de afgelopen jaren (Fields of Rock, Sonisphere, Arrow, noem maar op) hebben verlies gedraaid. Logisch dat je het dan niet meer organiseert....
Er zijn natuurlijk wel leuke kleinere metalfestivals: FortaRock en Roadburn, wellicht hebben die de potentie om uit te groeien naar iets groters..


Roadburn zou ik niet als metalfestival bestempelen, en die willen helemaal niet tot iets groters uitgroeien.

 0
Avatar edje1320
wo 10 mrt 2010 13:37

edje1320 Als je festivals verneukt draai je met verlies. Hoe komt het anders dat ik altijd heel veel nederlanders tegenkom op Graspop en Wacken. Allemaal klagend dat de festivals in Nederland naar de klote gaan.

 0
Avatar whooty
wo 10 mrt 2010 13:41

whooty Of de animo voor festivals loopt gewoon terug omdat.. er gewoon steeds minder metalfans zijn, zeker in de jongere generatie

 0
Avatar Ace2000
wo 10 mrt 2010 13:41

Ace2000 Nou ja, in ieder gaval dan een reactie vanuit MOJO en wat meer duidelijkheid.

De vraag blijft als een festival verlies draait, ligt dat dan aan de organisatie of aan ontbreken van een 'metal-scene' in NL? Het headliner verhaal geld namelijk in het buitenland net zo goed.

Ik hoop echt dat een partij opstaat die wel een winastgevend concept in NL kan neerzetten, want ik geloof gewoon niet dat dit alleen in het buitenland zou kunnen.

 0
Avatar Ace2000
wo 10 mrt 2010 13:42

Ace2000 NB ik vond organiastorisch nogal wat aan te merken aan oa Sonisphere en FoR in Biddinghuizen, dus een hand in eigen boezem zou MOJO wel sieren.

 0
Avatar whooty
wo 10 mrt 2010 13:47

whooty Achja, Graspop is niet heel ver weg en blijkbaar voldoende voor de metalfans, anders hadden die andere festivals wel beter gedraaid en was dit niet gebeurd

 0
Avatar Local_hero85
wo 10 mrt 2010 14:15

Local_hero85 whooty schreef:
Achja, Graspop is niet heel ver weg en blijkbaar voldoende voor de metalfans, anders hadden die andere festivals wel beter gedraaid en was dit niet gebeurd


Kaartje van Graspop wordt ook ieder jaar een beetje duurder maar daar zitten ook nog eens de reiskosten naar/van het festival inbegrepen! Dat is hier in Nederland niet het geval!

Je betaald je eerst scheel voor een kaartje, daarna nog voor de reiskosten en dan betaal je tegenwoordig nog 2,20 a 2,50 euro voor een festivalbiertje! Als je dan niet met een goede line-up kan komen als organisatie dan begrijp ik dat het bezoekersaantal terugloopt!

Zorg dus voor een betaalbaar ticket, een goede line-up dan stijgt de opkomst en als je dan als organisatie wat andere kosten probeert te verlagen draai je alsnog winst!

 0
Avatar SnarfLiono
wo 10 mrt 2010 14:26

SnarfLiono Kunnen we dan niet nog 1 keer Metallica + de andere 'Big Three", AC/DC en Maiden doen en dan het hele zaakje door Obama met een stel B52's laten bombarderen? Ben je van ons en van al die bands af en kunnen ze opnieuw beginnen.

 0
Avatar leaked
wo 10 mrt 2010 14:26

leaked whooty schreef:
Of de animo voor festivals loopt gewoon terug omdat.. er gewoon steeds minder metalfans zijn, zeker in de jongere generatie


Minder metal fans in de jongere generatie?Weet jij wel hoeveel aanhang bijv. Bring Me The Horizon heeft. Zijn voornamelijk de jongere generatie.

 0
Avatar whooty
wo 10 mrt 2010 14:33

whooty leaked schreef:
whooty schreef:
Of de animo voor festivals loopt gewoon terug omdat.. er gewoon steeds minder metalfans zijn, zeker in de jongere generatie


Als je kijkt naar de gigantische aanhang die AC/DC, Metallica en Maiden in die tijd al hadden, dan ja, is dat gigantisch teruggelopen

Minder metal fans in de jongere generatie?Weet jij wel hoeveel aanhang bijv. Bring Me The Horizon heeft. Zijn voornamelijk de jongere generatie.

 0
Avatar whooty
wo 10 mrt 2010 14:34

whooty leaked schreef:
whooty schreef:
Of de animo voor festivals loopt gewoon terug omdat.. er gewoon steeds minder metalfans zijn, zeker in de jongere generatie


Minder metal fans in de jongere generatie?Weet jij wel hoeveel aanhang bijv. Bring Me The Horizon heeft. Zijn voornamelijk de jongere generatie.Als je kijkt naar de gigantische aanhang die AC/DC, Metallica en Maiden in die tijd al hadden, dan ja, is dat gigantisch teruggelopen.

even quote fuckup :P

 0
Avatar ProgDamien
wo 10 mrt 2010 14:59

ProgDamien Het probleem van de teruglopende bezoekersaantallen ligt echt niet aan het gebrek aan headliners/goede bands hoor. The Main Problem dat er minder concerten en festivals bezocht worden zijn, in mijn vriendenkring althans, de belachelijk hoge drankprijzen (aan eten/drinken geef ik in een festivalweekend tegenwoordig minstens zoveel uit als aan een ticket) en de asociale prijzen voor het (openbaar) vervoer. Tuurlijk heeft het groeiende Graspop een bijdrage aan het verschijnsel, maar toch.

Dat idee van Graspop 2 klinkt overigens super! Een tweede Graspop in NL om zo het concept Rock am Ring/Rock im Park na te doen. Zelfde weekend, zelfde bands.

En Roadburn heeft zeker potentie een groot festival te worden. Het was dit jaar binnen notime uitverkocht. Het probleem ligt alleen bij de organisatie. Als zij willen dat het festival tot iets groots uit gaat groeien, zou het al lang niet meer in de 013 worden gehouden.

Fortarock is de laatste hoop vrees ik, tenzij, en ik hoop het van harte, er een ander concept wordt bedacht.

Ik zit er overigens niet echt mee, maar ik heb dan ook het voordeel dichtbij belgië te wonen :) Graspop is maar 3 kwartier voor mij en ook nog eens gratis openbaar vervoer!! (en daar heb je 1 main problem al mee opgelost)

 0
Avatar graspop20
wo 10 mrt 2010 15:08

graspop20
Dat idee van Graspop 2 klinkt overigens super! Een tweede Graspop in NL om zo het concept Rock am Ring/Rock im Park na te doen. Zelfde weekend, zelfde bands.


Dat is het lompste idee ooit. Belgie moet het hebben van buitenlanders, o.a van de Nederlanders die er komen. GMM is nog nooit uitverkocht iig niet de laatste 6 jaar. Op Rock am Ring kunnen veel meer man en raakt het ook uitverkocht (vaak beide festivals)
Als GMM niet uitverkocht raakt, zou je een idioot zijn als je in Nederland er ook een begint. De bezoekeraantallen splitsen zich in twee lokaties, en je moet de bands wel dubbel betalen. mannen denk eens na.

 0
Avatar Hellyeah1
wo 10 mrt 2010 15:09

Hellyeah1 haha je was me net voor, was al een heel verhaal aant typen, waarom dat een lomp idee zou zijn.

 0
Avatar whooty
wo 10 mrt 2010 15:13

whooty Daarom zoals ik al zei, te weinig interesse dus het is niet meer rendabel

 0
geen avatar
wo 10 mrt 2010 16:02

warrior Kijk eens waar ACDC deze zomer allemaal speelt in Europa! Maar MOJO slaagt er niet in ze naar Nederland te halen. Altijd het zelfde met dat klote MOJO, geldwolven. RcokingPark stelt ook al niks voor ivm de afgelopen jaren. En dat ligt natuurlijk allemaal aan het ontbreken van headliners??? Wat dacht je van 2,50 voor een een slecht halfvol biertje en dezelfde prijs voor een spa blauw!!

 0
Avatar Local_hero85
wo 10 mrt 2010 16:12

Local_hero85 Misschien moeten ze eens een bierprijs van 1,50 euro invoeren..

Wie weet krijg je dan een woodstock effect :)

 0
Avatar slayerhennie
wo 10 mrt 2010 16:31

slayerhennie Mojo heeft het zelf kapot gemaakt door belachelijke intree en munt prijzen ,
Geldwolven !!!!

 0
Avatar madmagicmedea
wo 10 mrt 2010 16:37

madmagicmedea Wrong schreef:
PsychopaatStok schreef:
En als je denkt dat je mening over mojo niet erger kon, zie je dit. Wat is nederland toch weer een kut-land. *Geen goede headliners* mijn reet! Je moet ook eens naar de nieuwe generatie kijken. Zo kunnen een Slipknot, Korn, Stone Sour of In Flames ook makkelijk een festival headlinen.
Het punt is, over 5 en zeker 10 jaar zijn de headliners van deze tijd ook gestopt, kijk liever naar de dag van morgen en baseer daar je headliners op, en mocht je dan kans hebben op een 'oude' headliner, pak die dan. Als mojo nou eens een keer zo naar dit soort dingen zou kijken, zouden wij een stuk meer 'leuke' (dit verschilt per persoon) festivals hebben.

Je kan wel naar de nieuwe generatie kijken, maar die nieuwe generatie trekt maar weinig bezoekers. Omdat Slipknot en Korn zo'n slechte publiektrekkers zijn stonden ze zeker vorig jaar op Graspop ;-)) MOJO krijgt elk festival kapot

 0
Avatar evile
wo 10 mrt 2010 16:54

evile Dood aan mojo kutbedrijf. Net goed dat ze hun gierige poten maar van metal afhouden. Wij hebben hun niet nodig ik ga wel naar de kleinere veel betere festivals als elsrock, rock hard, hellfest, speedfest.

 0
Avatar marilyndriessen
wo 10 mrt 2010 17:03

marilyndries.. wat is er toch met die goeie ouwe tijd gebeurd dat mensen tevreden waren met kleinere grote namen zoals type o negative of machine head...Vroeger schelden alle metalheads juist op die commerciele shit! 1995 120.000 man op dynamo dat zegt genoeg!!

 0
Avatar marilyndriessen
wo 10 mrt 2010 17:05

marilyndries.. wat is er toch met die goeie ouwe tijd gebeurd dat mensen tevreden waren met kleinere grote namen zoals type o negative of machine head...Vroeger schelden alle metalheads juist op die commerciele shit! 1995 120.000 man op dynamo dat zegt genoeg!!

 0
Avatar slayerhennie
wo 10 mrt 2010 17:15

slayerhennie marilyndriessen schreef:
wat is er toch met die goeie ouwe tijd gebeurd dat mensen tevreden waren met kleinere grote namen zoals type o negative of machine head...Vroeger schelden alle metalheads juist op die commerciele shit! 1995 120.000 man op dynamo dat zegt genoeg!!


Ik was erbij , wat een feest was dat moet weer kunnen !

 0
Avatar 7WORDS
wo 10 mrt 2010 17:18

7WORDS Nou sorry hoor maar wat een klote excuses.
Wat nou geen headliners! Als ze hier inderdaad een tweede graspop zouden realiseren, en dat hoeft écht niet per se met Iron Maiden en Kiss, komen daar zat mensen op af. En een andere datum, iets later zou al helemaal top zijn want dan zit niet iedereen in zn tentamens haha.
Nee maar even serieus. het is toch ook voor een nederlands festival wel te realiseren om gewoon bands als lamb of god, in flames, devildriver, noem maar op te boeken? Dat zijn grote namen en trekken zat bezoekers. Het zijn gewoon allemaal slappe excuses, omdat ze aan die commerciele zooi veel meer kunnen verdienen.
Bah.

 0
Avatar Local_hero85
wo 10 mrt 2010 17:44

Local_hero85 7WORDS schreef:
Het zijn gewoon allemaal slappe excuses, omdat ze aan die commerciele zooi veel meer kunnen verdienen.
Bah.


Idd helemaal mee eens!

 0
Avatar BasP
wo 10 mrt 2010 18:01

Wrong madmagicmedea schreef:
Omdat Slipknot en Korn zo'n slechte publiektrekkers zijn stonden ze zeker vorig jaar op Graspop ;-)) MOJO krijgt elk festival kapot

Slipknot ok, maar Korn krijgt nauwelijks een HMH vol.

 0
Avatar jeroensiep
wo 10 mrt 2010 18:20

jeroensiep Het komt vooral omdat het geluid van een hoop metalbands veel mensen afschrikt, er zijn weinig 'niet-metal' mensen die de muziek kunnen waarderen in vergelijking met Indie, Rock of Popmuziek. Headliners als AC/DC, Maiden en Metallica kunnen ook mensen van andere genres waarderen.

 0
Avatar edje1320
wo 10 mrt 2010 18:49

edje1320 Wat we allemaal vergeten is dat alle metal-festivals in het buitenland begonnen zijn als kleine initiatieven door een paar liefhebbers en zo gegroeid zijn, GMM-WOA-Hellfest. Deze liefhebbers zijn nog steeds de baas. In Nederland werden zulke initiatieven, DOA-Arrow overgenomen door Mojo en vakkundig om zeep geholpen. In 2007 was FoR en Arrow in Biddinguizen organisatorisch een ramp maar bij LL lukte het wel. Waarom??

 0
Avatar Ace2000
wo 10 mrt 2010 18:51

Ace2000 Ik ben het ermee eens dat Metal alleen de eigen doelgroep trekt. ('Metalheads' zijn wat dat betreft ruimdenkender en vind je ook op andere fesitivals, omgekeerd zie je zelden.).

Aan de andere kant, metalfans zijn toch bloedfanatiek. Ik zie mensen van jong tot oud. Ook qua bands is er een veelvoud aan genres en komen er van zowel jonge als oude bands geweldige albums uit.

Dan blijf ik het vreemd vinden dat de metalscene in NL door MOJO dood is verklaard.

Nogmaals,als ereen fatsoenlijk festival was neergezet zouden we niet massaal uitwijken naar Wacken en Graspop.

 0
Avatar Tim
wo 10 mrt 2010 19:13

Tim Als die drank en ticket prijzen niet zo absurd zo hoog waren in NL, zouden er een stuk meer mensen op af komen en een stuk meer gedronken worden.

 0
Avatar romy74
wo 10 mrt 2010 19:51

romy74 hahah prop waldrock arrows en dynamo tot 1 festival

locatie megaland , of tt circuit

pot er grote namen op
wedden dat het dan wel loopt

maak er van mij part een soort van download festival van

metal rock old rock

klaar

 0
Avatar SnarfLiono
wo 10 mrt 2010 20:01

SnarfLiono Graspop, ik kom er nog steeds graag maar je blijft toch een nauwelijks gedoogde gast op Graspop als Nederlander.

Dus het punt dat als er in Nederland een twee/driedaags rock/hardrock/metal festival zou zijn (inderdaad volgens de Download formule of zoals Sonisphere in the UK) ik niet naar het buitenland zou gaan daar ga ik volledig in mee.

 0
Avatar Meaufeau
wo 10 mrt 2010 21:24

Meaufeau Wat verstaat Mojo onder grootschalig? Wâldrock was zo groot nog niet en daar hebben ze ook toch mooi maar even de stekker uitgetrokken. Ik ben ervan overtuigd dat een wat kleinschaliger metalfestival prima zou kunnen lopen in NL mits:

- het festival in het juiste weekend wordt gehouden
- er mooie namen staan; d.w.z. geen dinosaurussen, maar wel publiekstrekkers
- en last, but certainly not least: de ticket- en drankprijzen niet zo allejezus hoog zijn. 2.20 euro voor 0.2 liter waterig festivalbier (vooral als het Grolsch is) is gewoon je reinste afzetterij.

 0
Avatar jozzy
wo 10 mrt 2010 22:18

jozzy tjonge jonge, nu graag ook stoppen met concerten organiseren!! Kom op zeg, dat krijg je er bij mij niet in dat het in NL niet kan... Tja, nu alles dood is komt het woord graspop wel erg snel om de hoek kijken.. Had dat 10 jaar geleden ingezien toen het met Dynamo al zo'n geklooi was met terrein enzo. Tja, als je uiteindelijk helemaal niks in NL hebt gaan de mensen vanzelf naar het buitenland! En dat je niks in NL hebt ligt helemaal aan Mojo!! Kom op zeg....

 0
Avatar Pyrodioxide
wo 10 mrt 2010 22:37

Pyrodioxide Onbepaalde tijd geen grootschalige metalfestival organiseren ?

Tegen de tijd dat ze het weer gaan doen zijn we misschien al een paar van de legendes waar al zo'n gebrek aan is kwijt :(

 0
Avatar Hoebele
wo 10 mrt 2010 22:39

Hoebele Eerst moedwillig het kalf verzuipen en dan huilend en vol spijt de put delven...
Ow en ook nog het (profiterende) kalf van de buren complimenten maken. Je zou haast GMM ergens van gaan verdenken, maar zo zijn we gelukkig niet. Bedankt Mojo voor de mooie jaren...

 0
geen avatar
wo 10 mrt 2010 23:42

dragonplanet Ik hoorde dat een van de redenen dat Arrow niet doorgaat is dat Bospop een groter terrein heeft en dat er een overlap is van bezoekers en dat Mojo daarom liever heeft dat er meer mensen naar Bospop gaan.

 0
Avatar spank
do 11 mrt 2010 06:25

spank Ik wil hier het volgende over kwijt, en dat is dat Rob Trommelen eens bij zichzelf moet gaan kijken wat er zoal mis is gegaan. En niet bij het Nederlandse publiek de schuldige zoeken. Torenhoge prijzen hebben de festivals de nek omgedraaid. Schuivende locaties doen een festival ook al niet goed. 30 verschillende festivals die dingen naar gunst van de Nederlandse festivalbezoeker. Dat is een beetje veel van het goede in dit kleine landje!!!!!

En voor ik het vergeet, kom met een goed concept. Een classic-festival is leuk, maar ook niet meer dan dat. Een metal-festival is leuk maar ook niet meer dan dat. Ik bedoel, het is allemaal maar half werk. Kijk naar Graspop in België waar oud, nieuw, hard en zacht, in één concept is opgenomen, daar zit voor iedereen wel wat bij. Dat is de formule, en niks anders!!!!!

Dus ik zou zeggen gooi al die op de fles gegane festivals op één hoop, zoek een goeie locatie en hou de prijzen een beetje in toom en je hebt een nieuw festival wat bestaansrecht heeft!!!!!

 0
Avatar Ace2000
do 11 mrt 2010 07:12

Ace2000 Inderdaad, minimaal 3 podia en alle soorten rock en metal programeren. Nogmaals, de scene is springlevend.

Als ik even naar mij zelf kijk: de line-up is doorslaggegevend. En hoe meer bands en podia , hoe groter de kans dat deze interessant is (net als Lowlands). Hradliners zijn leuk, maar de rest van de bandsis altijd bepalend voor mij

 0
Avatar whooty
do 11 mrt 2010 08:42

whooty dragonplanet schreef:
Ik hoorde dat een van de redenen dat Arrow niet doorgaat is dat Bospop een groter terrein heeft en dat er een overlap is van bezoekers en dat Mojo daarom liever heeft dat er meer mensen naar Bospop gaan.


Maar Bospop is geen Metalfestival, bospop komen haast nooit metalbands op classics na zoals Maiden, en zo heel afentoe eens een wat minder bekend nieuwer metalbandje. Maargoed, MOJO faalt wel vaker wat dat betreft hoor. Kijk idd naar Graspop en Groezrock allebei "alternatieve" festivals met respectievelijk graspop voor de metalfans en groezrock voor de punkers. In Nederland zijn bijde niet te vinden, Bospop is zo ongeveer het laatste niet-pop festival van formaat in Nederland :S

 0
geen avatar
do 11 mrt 2010 08:54

pede Wel makkelijk om te zeiken op mojo, maar zelf iets organiseren?

 0
Avatar SnarfLiono
do 11 mrt 2010 09:03

SnarfLiono Wel makkelijk domme opmerkingen maken en niks aan de discussie toevoegen........

 0
Avatar SnarfLiono
do 11 mrt 2010 09:52

SnarfLiono Maar laat ik dan wel zelf proberen wat toe te voegen, op Lowlands wil men binnen 1 dag veel geld betalen om toch maar niets te missen, 2,50 voor een biertje en 10 munten voor een Indische Rijsttafel heeft men geen moeite mee, en hardrockers zitten op de penning, dus bekijken ze het maar aldus is denk ik de gedachtegang van mojo.

Ze organiseren de Nederlandse tak van Sonisphere met veel Guitar Hero maar toch komen er "maar" wat was het 35000 mensen?

Dan doen we maar niks meer en kan je straks naar Bospop, Pinkpop en Paaspop als je een volledig hardrock/metal programma wil zien en Lowlands zal ook nog wel wat dingetjes krijgen want vorig jaar ook FNM en Hank III.

 0
Avatar marilyndriessen
do 11 mrt 2010 12:15

marilyndries.. als het alleen maar excuses zijn van mojo.
Waarom was fields or rock dan niet uitverkocht in 2007? Het kon niet door gaan omdat de kaartverkoop tegen viel
en toen stonden er hele goede namen..
Een hoop mensen zijn gewoon te verwend! jammer hoor... mojo wel een hoop kapot, dat is een gegeven feit.Het zijn arroganten klootzakken..

 0
Avatar Ace2000
do 11 mrt 2010 12:50

Ace2000 Alsd je evenemnt moet uitverkopen om rendable te zijn is je businesscase ook niet echt goed natuurlijk... al snap ik wel dat er ook wel een minimum aan bezoekers is. (35.000 mensen is toch ook weer niet niks...) .Ik heb wel het idee dat ze weinig moeite deden voor de metalheads onder het mom, die komen toch altijd wel, Dat viel tegen.

Maar goed, er zal zeker een bedrijf zijn dat wel in dit gat wil springen en mooi festivals wil neerzetten. Ik verwacht soswieso Waldrock volgend jaar zonder MOJO verder wil.

Is het in de dance ook niet zo dat ebdrijven zich helemaal hierin specialiseren. Dan moet dat heir ook kunnen lijkt mij...

 0
Avatar skraggy
do 11 mrt 2010 12:57

skraggy 2410marc schreef:
Trommelen!! Je bent een enorme LUL. Hoezo geen basis. Denk aan Arrow, Fields. Allemaal om zeep geholpen door jullie en jullie eurotekens in jullie harses.


Dat iedereen hier tegen de gevestigde orde aantrapt(Mojo) moeten jullie zelf weten maar Rob Trommelen persoonlijk aanvallen gaat veel te ver.
Er zijn drie mensen die in nederland begin jaren 80 de metal mee groot gemaakt hebben en een platform gegeven.
Metal Mike met de aardschok, Andre met de legendarische concerten in dynamo club en vervolgens Dynamo Open Air en Rob Trommelen met zijn Background agency, programering in het schooltje te Kaatsheuvel en zijn earthquake festivals!
Ik ken ze alledrie al ruim 25 jaar en dat zijn mensen met het metal hart op de juiste plek.
Als er iemand ontzettend baalt van het wegvallen van Arrow is het Rob zelf wel, dat was zijn eigen ding, het festival waar hij het meest trots op was.
Rob is klein begonnen en wist in een tijd waar niemand iets organiseerde de meest leuke bands naar Nederland te halen, dat deed hij zo goed dat Mojo hem ingelijfd heeft.

Al dat geblaat tegen Mojo is zo idioot, de grote buitenlandse bands en promotors willen enkel samenwerken met betrouwbare partners en daarom is Mojo er nog wel en een hoop prutsers (b.v. Metalysee) niet meer.
Dat de prijzen op een festival voor een hapje/ drankje te duur zijn zal ik niet ontkennen, maar de kosten voor het organiseren van een festival wordt ook onderschat.
Als er steeds geld bij moet houdt het een keer op, dat is de echte wereld....

 0
Avatar Maynard-J
do 11 mrt 2010 14:36

Maynard-J Applaus voor Skraggy! Wat een gezeik hier altijd op Mojo. Zou het ook niet zo kunnen zijn dat Graspop net als Werchter een veel grotere pot subsidie krijgt waar de Nederlandse festivals gewoon niet tegenop kunnen?

 0
Avatar JesusMcCracken
do 11 mrt 2010 16:26

JesusMcCracken @Skraggy: Je hebt gelijk. Die persoonlijke aanvallen op Van Trommelen zijn ook onbeschoft. Toch blijf ik het vreemd vinden dat een Arrow dan niet door kan gaan. Genoeg acts die dan in Europa zijn en die zeer geschikt zouden zijn voor Arrow, desnoods een iets kleinere headliner met dan ook een iets kleinere opzet van het festival. Mojo en Van T. zullen vast hun redenen wel gehad hebben, maarja....
Zoals eerder al is gezegd denk ik ook dat Graspop het juiste concept heeft gevonden in rock en metalbands, jong en oude bands. Ze hebben voor de meeste rock en metal liefhebbers wel wat te bieden.

 0
geen avatar
do 11 mrt 2010 17:14

pede SnarfLiono schreef:
Wel makkelijk domme opmerkingen maken en niks aan de discussie toevoegen........


Zoals Van Gaal zou zeggen: "ben ik nou zo slim, of jij nou zo dom?"

Blijkbaar begreep jij mijn opmerking niet. De meesten hier lopen altijd maar te kankeren op mojo en doen of het zo makkelijk is om grote festivals met grote namen te organiseren.

 0
Avatar SnarfLiono
do 11 mrt 2010 18:12

SnarfLiono Oh je was sarcastisch?

Maar vooral Amerikaanse bands weten dat festivals cashen betekent in de zomer dus headliners zijn er echt wel.

De denkfout die Trommelen maakt is dat hij een AC/DC, Metallica of Maiden (overigens afhankelijk van het tijdstip deze zomer toevallig alle drie verkrijgbaar) nodig denkt te hebben.

2007 Fields ging niet door omdat Priest er stond als headliner (en Maiden volgens mij)???

En de leeftijdssamenstelling van Graspop is toch 50% oude motorgasten met vestjes aan of met patches vest en 50% jeugd?

 0
Avatar skraggy
do 11 mrt 2010 19:56

skraggy Met Graspop is het kleine nederland en belgie goed voorzien en blijft er weinig ruimte over.
Voor de mensen die nu zeggen dat het allemaal ook wel met wat kleinere bands mag zou ik zeggen kijk eens rond hier!
Als je de reacties leest op diverse festivals ie het een hoop gezeur op acts die niet goed genoeg zijn!
Zo werd bv ook de vorige editie van Graspop als een mindere editie gezien omdat er niet drie dagen een grote traditionele headliner stond.
Wat betreft de kosten voor een festival maakt het niet eens zoveel uit of er een topper of subtopper headliner is, de grote kosten zitten in infrastructuur aanleggen zoals podia, electra, water, omheining, sanitaire voorzieningen en dan nog zaken als personeelskosten en tereinhuur.
die b.v. 30.000 verschil in gage tussen band A en band B vallen daarbij in het niet.
Als Metallica er tegenwoordig voor kiest om op mainstream festivals te spelen en AC/DC perse op hun eigen voor hen ontworpen podium willen spelen houdt het op.
Er komt meer bij kijken dan ff een paar bandjes bellen.....

 0
Avatar Maynard-J
vr 12 mrt 2010 09:56

Maynard-J Helemaal waar, ik ben dat geroep van "waarom komt die en die band niet" zo zat, alsof die bands niet helemaal zelf bepalen waar ze gaan spelen door het tourschema ruim van tevoren te bepalen en in sommige gevallen misschien te kijken welk festival meer biedt voor een exclusieve headlinespot.

Metallica's laatste optredens in de Benelux van de afgelopen 2 jaar waren: Pinkpop, Werchter, Pukkelpop, concerten in Ahoy' en het Sportpaleis plus één metalfestival: hun eigen Sonisphere-circus. Natuurlijk houdt het dan al gauw op en kan zelfs Graspop ze niet halen.

Aerosmith past als mega classic rock band perfect bij een festival als Graspop maar is weer te groot voor Bospop en kennelijk niet zo tevreden over het naar verluidt logistiek niet zo goed verlopen Arrow, dus doen ze een eigen groot concert in het beter bereikbare Nijmegen en kan Arrow inpakken, helemaal nu Bospop flink in de groei is en veel krenten uit de pap (Toto, Twisted Sister, CS&N) heeft kunnen boeken. Bospop is echter geen metalfestival. Graspop kan met het Belgische subsidiebeleid (zie Werchter) voor een toch tamelijk specifieke muziekstroming een megafestival neerzetten waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Zie ook Groezrock, al een paar jaar het Mekka van de punk en hardcore als ik de berichten moet geloven.

In Nederland lukt het kennelijk alleen om zoveel mensen op de been te krijgen met een mainstream festival als Pinkpop of een alternatieve snoepwinkel als Lowlands.

 0
Avatar whooty
vr 12 mrt 2010 11:00

whooty Groezrock heeft inderdaad gewoon elk jaar een superprogramma met de grootste punkrock acts die de fans zich kunnen wensen, dit jaar Sum 41, wat toch voor iedereen van mijn leeftijd een terugblik is op de tijd van het buiten skateboarden, er staan geen namen waar je de Amsterdam Arena mee vol kan krijgen, maar voor de mensen die van de muziek houden is het programma ieder jaar weer geweldig. Jammer dat voor de metalheads het persee nodig is dat er een naam als AC/DC, Metallica of Maiden komt omdat er anders geen "grote" namen komen. Nouja boeiend, luister gewoon lekker naar de kleinere bandjes die je leuk vind.

Kijk bijvoorbeeld hier even naar: http://www.last.fm/user/whooty
Mijn Last.fm pagina, 3 bands in mijn top 10 staan dit jaar al op groezrock, en vorig jaar de nummer 1 en 3. Zijn dat hele grote geweldige headlinernamen? nee. moet dat? nee.

 0
Avatar Pyrodioxide
vr 12 mrt 2010 12:59

Pyrodioxide pede schreef:
Wel makkelijk om te zeiken op mojo, maar zelf iets organiseren?


Het gaat hier om grootschalige festivals. Ik studeer vrijetijdsmanagement en kan je vertellen dat het nog best lastig is om iets te organiseren met amper een budget laat staan festivals van dat kaliber.

Ik vertrouw erop dat Mojo weet wat ze doen als het om bepaalde zaken gaat, maar misschien wordt het tijd dat ze anderen mee laten denken. Met wat Co-creatie en een goed concept zie ik wel toekomst in een metal festival.

 0
Avatar sabineironmaiden
vr 12 mrt 2010 19:43

sabineironma.. wtf, rammstein niet op metalfestivals?

 0
Avatar awieje
vr 12 mrt 2010 20:04

awieje NATUURLIJK HEEFT IEDEREEN EEN MENING EN DAT IS NIET ZO MOEILIJK!! FEITEN NIET WETEN...DIE LIGGEN ER TOCH GEWOON.
kosterlijk schreef:
zoutwater schreef:
Zo mooi dat iedereen hier een mening heeft zonder de feiten kennen: ALLE grote nederlandse metalfestivals van de afgelopen jaren (Fields of Rock, Sonisphere, Arrow, noem maar op) hebben verlies gedraaid. Logisch dat je het dan niet meer organiseert....
Er zijn natuurlijk wel leuke kleinere metalfestivals: FortaRock en Roadburn, wellicht hebben die de potentie om uit te groeien naar iets groters..


Roadburn zou ik niet als metalfestival bestempelen, en die willen helemaal niet tot iets groters uitgroeien.

 0
Avatar awieje
vr 12 mrt 2010 20:06

awieje JIJ HEBT T DUS OOK NIET GESNAPT.
HOE KUN JE IETS ORGANISEREN ALS ER ZO'N KUT ORGANISATIE ALS MOJO MONOPOLIE HEEFT.

Pyrodioxide schreef:
pede schreef:
Wel makkelijk om te zeiken op mojo, maar zelf iets organiseren?


Het gaat hier om grootschalige festivals. Ik studeer vrijetijdsmanagement en kan je vertellen dat het nog best lastig is om iets te organiseren met amper een budget laat staan festivals van dat kaliber.

Ik vertrouw erop dat Mojo weet wat ze doen als het om bepaalde zaken gaat, maar misschien wordt het tijd dat ze anderen mee laten denken. Met wat Co-creatie en een goed concept zie ik wel toekomst in een metal festival.

 0
Avatar Gwahir
vr 12 mrt 2010 21:10

Gwahir Ik vind het niet vreemd dat het niet lukt een metalfestival uitverkocht te krijgen als je vasthoudt aan namen als AC/DC en Maiden. Tuurlijk is het cool om een klassieker te zien, maar aangezien de meesten ze toch al een keer gezien hebben zijn dit lang niet meer de namen die metalheads over de streep trekken om een ticket aan te schaffen. Volgens mij is een goede mix van 'kleinere' bands veel doorslaggevender. Ik ga nu helemaal naar Wacken omdat zij standaard een veelzijdig programma (binnen de subgenre's van metal) hebben, naast de headliners.
Daarnaast vind ik het een beetje dubbel om van de ene kant te zeggen dat in Nederland geen draagvlak is, en van de andere kant te zeggen dat de bezoekers nu naar Graspop gaan. Er is dus genoeg animo maar men wil zich niet laten afzetten in Nederland als het in Belgie of Duitsland goedkoper kan met een betere line-up, en (naar mijn mening) met een betere sfeer dan in Nederland.

 0
Avatar MaidenJohn
vr 12 mrt 2010 22:15

MaidenJohn Gwahir schreef:
Ik vind het niet vreemd dat het niet lukt een metalfestival uitverkocht te krijgen als je vasthoudt aan namen als AC/DC en Maiden. Tuurlijk is het cool om een klassieker te zien, maar aangezien de meesten ze toch al een keer gezien hebben zijn dit lang niet meer de namen die metalheads over de streep trekken om een ticket aan te schaffen. Volgens mij is een goede mix van 'kleinere' bands veel doorslaggevender. Ik ga nu helemaal naar Wacken omdat zij standaard een veelzijdig programma (binnen de subgenre's van metal) hebben, naast de headliners.
Daarnaast vind ik het een beetje dubbel om van de ene kant te zeggen dat in Nederland geen draagvlak is, en van de andere kant te zeggen dat de bezoekers nu naar Graspop gaan. Er is dus genoeg animo maar men wil zich niet laten afzetten in Nederland als het in Belgie of Duitsland goedkoper kan met een betere line-up, en (naar mijn mening) met een betere sfeer dan in Nederland.


Groot gelijk.
Ik ben al jaren een actief festival bezoeker en ga daar juist heen om zoveel mogelijk bands te beluisteren. Juist bands die ik nog niet ken, of nog nooit live gezien heb. Als verstokt Maiden fan vind ik het natuurlijk leuk als zij op een festival spelen, maar dat is zeker geen voorwaarde voor me. Daar ga ik toch wel heen als ze ergens anders spelen. Het grootste probleem van de nederlandse festivals vond ik altijd de prijs van drank en voedsel. 10 euro voor een muizenhapje is niet bepaald interessant.
Waarom kunnen die prijzen in België en Duitsland wel redelijk gehouden worden?
Omdat Mojo zichzelf altijd rijk rekent.Je kan beter de prijzen redelijk houden en veel drank en eten verkopen dan bij hoge prijzen minder omzet. Darbij komt ook nog dat de buitenlandse festivals langer doorgaan dan hier in nederland. Hier moet altijd om 2300uur de stekker eruit. Kijk naar Fields of Rock in Biddinghuizen. Na 2300 uur geen klote meer te beleven, lig je daar voor piet snot vroeg in je tentje, terwijl daar in de verste verte geen mens last heeft van een beetje geluid. Geef mij Graspop maar, kan je tenminste doorgaan tot diep in de nacht, altijd feest.
En hoezo geen metalheads in nederland? Waarom zijn die dan in grote getale in het buitenland te vinden?
Als je als organisator alleen maar vast blijft houden aan de gevestigde grote namen, worden de andere nooit groter, denk daar maar eens over na MOJO-KLOJO

 1
Avatar Pyrodioxide
vr 12 mrt 2010 22:57

Pyrodioxide awieje schreef:
JIJ HEBT T DUS OOK NIET GESNAPT.
HOE KUN JE IETS ORGANISEREN ALS ER ZO'N KUT ORGANISATIE ALS MOJO MONOPOLIE HEEFT.

Pyrodioxide schreef:
pede schreef:
Wel makkelijk om te zeiken op mojo, maar zelf iets organiseren?


Het gaat hier om grootschalige festivals. Ik studeer vrijetijdsmanagement en kan je vertellen dat het nog best lastig is om iets te organiseren met amper een budget laat staan festivals van dat kaliber.

Ik vertrouw erop dat Mojo weet wat ze doen als het om bepaalde zaken gaat, maar misschien wordt het tijd dat ze anderen mee laten denken. Met wat Co-creatie en een goed concept zie ik wel toekomst in een metal festival.

awieje Ik zou het waarderen als je de bron Quote :P

 0
Avatar pijnacker
zo 14 mrt 2010 11:08

pijnacker Mooi !!! Teringherrie.

 -1
Avatar pijnacker
zo 14 mrt 2010 11:08

pijnacker Dit bericht klinkt me als muziek in de oren !

 -1
Avatar slayerhennie
zo 14 mrt 2010 11:37

slayerhennie pijnacker schreef:
Dit bericht klinkt me als muziek in de oren !


See you in hell !

 0
Avatar slayerhennie
zo 14 mrt 2010 11:38

slayerhennie pijnacker schreef:
Mooi !!! Teringherrie.


Mamakindje !

 0
Avatar bertil
ma 15 mrt 2010 20:28

bertil hahaha er is ook in nederland niks dat tegen graspop op kan!

 0
geen avatar
ma 15 mrt 2010 22:54

meweli3 wat een gelul van Mojo...
Sonisphere was vorig jaar uitverkocht
Kijk op de site van Sonisphere en zie wat voor prachtige line-up er is
en dan nog durven ze te zeggen dat ze geen headliners kunnen krijgen.
Nee het draait allemaal om de poen !!
Alweer een festival de nek om gedraaid
ga zo door Mojo stelletje e****s

 0
geen avatar
di 16 mrt 2010 12:25

pede Sonisphere was dacht ik niet uitverkocht hoor.

 0
Avatar 7WORDS
di 16 mrt 2010 14:24

7WORDS Ik vind het een beetje jammer hier het verwijt wordt gemaakt dat de mensen die kritiek hebben zich niet realiseren dat het moeilijk is om een festival te organiseren. Uiteraard realiseren wij dat ons. Maar volgens mij is MOJO een organisatie gespecialiseerd in het organiseren van festivals en ben ik een individu die dat niet is, dus ik vind het een idioot verwijt om dan maar te zeggen: organiseer lekker iets zelf. Je mag toch van de mensen van MOJO verwachten dat ze een metalfestivals kunnen organiseren wanneer alle buurlanden dit ook kunnen?! It's their fucking job!
Ook vind ik de opmerkingen over 'te weinig draagvlak' echt nergens over gaan. Volgens mij zitten we allemaal als festivalliefhebbers op dit forum, en heeft 90% van de mensen na Graspop best zin, tijd en de wil om te sparen voor een groot metalfestival in Nederland.

 0
Avatar Ace2000
di 16 mrt 2010 16:38

Ace2000 Helemaal juist! Het is hun job de concurentie aan te gaan. Hopelijk volgend jaar een organisatie die dat wel aandurft!

 0
Avatar SnarfLiono
di 16 mrt 2010 19:29

SnarfLiono Hier ligt wellicht een schone taak voor ID&T of een andere dance promotor, "Masters of Hardcore met Pro Pain, Agnostic Front, Life of Agony, en Sick of it All"

 0
Avatar JesusMcCracken
do 18 mrt 2010 09:43

JesusMcCracken meweli3 schreef:
wat een gelul van Mojo...
Sonisphere was vorig jaar uitverkocht
Kijk op de site van Sonisphere en zie wat voor prachtige line-up er is
en dan nog durven ze te zeggen dat ze geen headliners kunnen krijgen.
Nee het draait allemaal om de poen !!
Alweer een festival de nek om gedraaid
ga zo door Mojo stelletje e****sSonisphere was een van de slechtst bezochte in Europa. Dit had overigens in grote mate te maken met de matige line-up tov de andere S-festivals en in mindere mate met de hoge kosten van het eten en drinken.

 0
Avatar BasP
do 18 mrt 2010 15:12

Wrong De beste reacties op de pagina waren in ieder geval van Skraggy, maar volgens mij is Skraggy zelf erg goed thuis in het wereldje.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.