Poppodium Waterfront moet dicht

Door mindstorm op 06 oktober 2004 - 14:20 Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) heeft wegens 'wanbetaling' de huur van poppodium WaterFront opgezegd. Het sommeert WaterFront het pand onder de oprit naar de Willemsbrug op zo kort mogelijke termijn leeg op te leveren. De door de gemeente gesubsidieerde culturele instelling heeft een huurachterstand van 225.000 euro.

Rotterdam - WaterFront betwist de claim en wil overleg met de betrokken wethouders Pastors (fysiek) en Hulman (cultuur). Het poppodium kampt volgens een woordvoerder nog steeds met de naweeën van financieel wanbeheer in 2002. Een inmiddels ontslagen administrateur zadelde de instelling door slecht management toen op met een tekort van drie ton. Met een lening lenigde de gemeente de ergste nood. Ook voerde WaterFront een bezuinigingsoperatie door. De positieve financiële effecten hebben echter nog niet geleid tot een sanering van de huurschuld.

WaterFront werd vorig jaar, mede dankzij de eigenzinnige programmering, uitgeroepen tot 'beste poppodium van Nederland'. Na een flinke groei trekt het centrum inmiddels 170.000 bezoekers per jaar. In het pand is tegenwoordig ook de popafdeling van het Rotterdams conservatorium gevestigd. De successen wil wethouder Hulman in het nieuwe cultuurplan belonen met een jaarlijkse subsidie van 395.000 euro. Wethouder Pastors zegt aan deze ontwikkelingen geen boodschap te hebben. WaterFront moet volgens Pastors op korte termijn het pand verlaten. ,,WaterFront is vanaf nu geen huurder meer. Het goede nieuws is dat ze dus geen huur meer hoeven te betalen, maar dat deden ze toch al niet. Het slechte nieuws is dat ze zo snel mogelijk de sleutel moeten inleveren.''MusicinMindgoed

PROGRAMMA MUSIC IN MIND COMPLEETVan 29 oktober tot 6 november spelen grote en minder grote bands in het...

Amsterdam Dance Event

AMSTERDAM DANCE EVENT PROGRAMMA COMPLEET Het weekend van 21 t/m 23 oktober staat in het teken van dance en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.