Koninginnedag en -nacht overzicht 2010

Door Emma op 29 april 2010 - 12:59 1 Ook dit jaar staan er tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag weer diverse evenementen gepland. Naast koekhappen en grabbelen, is er ook op muzikaal gebied weer heel wat te beleven. Festivalinfo zet de hoogtepunten voor je op een rijtje:

Koninginnenacht
Uiteraard wordt er weer uitgebreid Koninginnenacht gevierd. Een grote bekende onder de koninginnenachtfeesten is natuurlijk de Haagse Koninginne Nach. Ook dit jaar weer met een uitgebreide gratis buitenprogrammering met o.a. Di-rect, Caro Emerald en de New Cool Collective Big Band. Electro-liefhebbers kunnen terecht in Rotterdam voor electrofeest Revolt waar acts als Similian Mobile Disco, Dr Lektroluv, Crookers en Digitalism het podium zullen betreden.

Op het Waterlooplein in Amsterdam organiseert GirlsLoveDJs in samenwerking met Le Patron en Radio Decibel gratis openluchtfeest GirlsLoveDJs Koninginnenacht Outdoor waar verschillende DJ's een set zullen verzorgen. De DJs van radio Veronica zullen wederom zorgen voor een feestelijke avond met 80's en 90's hits op het Domplein in Utrecht. Daarna kun je door naar Queen of Pop in Tivoli met dj’s St. Paul (Pop-O-Matic), Leroy Rey (Wicked Jazz Sounds) en Quasimodo (Klub Radar).

Koninginnedag
Het bekendste Koninginnedagfeest is natuurlijk het feest op het Museumplein in Amsterdam, dat ook dit jaar weer georganiseerd wordt door Radio 538. Hier zullen o.a. Di-rect, Tiësto, Esmée Denters, VanVelzen, Ilse DeLange, Gerard Joling en Frans Duijts een optreden verzorgen. In het Effenaar Park in Eindhoven organiseert poppodium Effenaar een Koninginnedagfestival met Go Back To The Zoo, The Mad Trist, The Seatsniffers en meer. Ben je meer van de House dan kun je zowel op Koninginnedag als -nacht terecht op het Eindhovense stationsplein bij Extrema's Royal House. Hardcore-liefhebbers kunnen terecht in Kaatsheuvel voor het hardcorefestival Queenscore met dit jaar o.a. A Strength Within, As Enemies Arise en Wasted Bullet.

In het Hunnerpark in Nijmegen wordt het jaarlijkse gratis openluchtfestival Oranjepop gehouden.Oranjepop laat je elk jaar op Koninginnedag kennismaken met het leukste en beste uit het actuele Nederlandse en buitenlandse muziekaanbod, in de breedste zin van het woord. Dit jaar zullen o.a. Bettie Serveert, Moss, Mariska Petrovic en Black Bottle Riot het podium betreden. Ben je een liefhebber van punkrock, garage en rock & roll dan kun je terecht bij het Queensday Festival in Venlo met hoofdacts Bouncing Souls en Banner Pilot.

Voor iedereen die van metal houdt en niet in de oranjestemming is, is er 's avonds altijd nog het Neurotic Deathfest in 013 met Carcass, Bolt Thrower, Napalm Death, Pestilence, Six Feet Under en nog 37 acts.

Verder worden er lokaal nog een aantal kleinere evenementen georganiseerd, waarvan enkele zijn opgenomen in ons festivaloverzicht. Klik hier voor het complete overzicht.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



rockzottegemnews.jpg5

GUANO APES, FLOGGING MOLLY E.A. MAKEN ROCK ZOTTEGEM...Vandaag maakt Rock Zottegem de laatste festivalnamen bekend. Met knallers als...

reggaenews.jpg1

EERSTE NAMEN REGGAE GEEL 2010 BEKEND Reggae Geel is een van de oudste reggae events in Europa dat dit jaar al weer...

REACTIES

Avatar Exar
do 29 apr 2010 13:45

Exar Oranjepop o/ Ook met Gotcha Allstars dit jaar

 0
Avatar Melloww
do 29 apr 2010 14:32

Melloww Haha

Het bekendste koninginnedagfeest met o.a.
Di-rect, Tiësto, Esmée Denters, VanVelzen, Ilse DeLange, Gerard Joling en Frans Duijts...

Commercieel feestje?

 0
Avatar Lennyberg
do 29 apr 2010 14:54

Lennyberg Ga dit jaar naar de Maassilo, qua line-up belooft het een heerlijke avond te worden.

 0
Avatar kuifjeschaap
vr 30 apr 2010 08:46

kuifjeschaap Ik blijf mooi in Katwijk vandaag met gratis festivalletje met o.a. Postman, the Madd en Go back to the Zoo!

 0
Avatar FrankZappa
vr 30 apr 2010 13:47

FrankZappa kuifjeschaap schreef:
Ik blijf mooi in Katwijk vandaag met gratis festivalletje met o.a. Postman, the Madd en Go back to the Zoo!


http://yfrog.com/9ezoootj

 0
Avatar sabineironmaiden
vr 30 apr 2010 17:54

sabineironma.. kuifjeschaap schreef:
Ik blijf mooi in Katwijk vandaag met gratis festivalletje met o.a. Postman, the Madd en Go back to the Zoo!

mee eens! ik kom net van dat festivalletje af, gbttz was super :D!

 0
Avatar jos_theboss22
vr 30 apr 2010 18:50

jos_theboss22 ach ff in Groningen geweest om Miss Montreal te zien.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.