Bevrijdingsfestivals druk bezocht

Door Marz667 op 06 mei 2010 - 10:57 1 De bevrijdingsfestivals in Nederland zijn goed bezocht. In Zwolle was het zelfs zo druk dat de politie mensen afraadde om naar de binnenstad te komen.

In Utrecht hadden mensen moeite het festivalterrein in park Transwijk te betreden vanwege de drukte. Ook in Roermond, waar premier Balkenende het startsein gaf voor de viering van Bevrijdingsdag, was het druk.

Met het ontsteken van het bevrijdingsvuur opende de premier Bevrijdingsfestivals in alle provincies en in Amsterdam. Balkenende herinnerde in zijn toespraak in Roermond aan de ordeverstoring bij de Dodenherdenking op de Dam. Hij wenste de gewonden alle goeds toe. Voorzitter Leemhuis-Stout van het Nationaal Comité wenste hen ook een spoedig herstel toe.

Voorafgaand aan de openingshandeling hield oud-premier Wim Kok in Roermond de jaarlijkse 5 mei-lezing. Hij waarschuwde dat we de aandacht voor vrijheid wereldwijd niet moeten laten verslappen. "Wij mogen niet zo gepreoccupeerd raken met het vervolmaken van onze eigen vrijheid dat we ons doof en blind tonen voor gebrek aan vrijheid in andere delen van de wereld", aldus Wim Kok.


jazzmiddelheim

JAZZ MIDDELHEIM PRESENTEERT LINE-UPHet Antwerpse jazzfestival Jazz Middelheim heeft vandaag bijna haar gehele...

downloadfestival.jpg3

NIEUWE NAMEN DOWNLOAD FESTIVAL Er zijn weer een aantal nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van het...

REACTIES

Avatar BasP
do 06 mei 2010 11:46

Wrong Niet geheel onverwacht, als bijna heel NL vrij heeft.

 0
geen avatar
do 06 mei 2010 11:48

Evergorn Ik ben gisteren in Zwolle geweest wel voor de eerste keer). Ik vond het te druk terwijl ik aardig wat gewend ben. We zijn eerder naar huis gegaan. Maar van Velzen was goed. Ook George Kooymans & Frank Carillo waren super. Ook Revamp wil ik nog een keer zien.

 0
Avatar festivalgirl
do 06 mei 2010 12:06

festivalgirl ik ga elk jaar naar zwolle, het is altijd te doen, maar dit jaar was het toch echt te druk.

 0
Avatar Ron1984
do 06 mei 2010 12:08

Ron1984 In Groningen was het af en toe ook irritant druk op de drafbaan. Vooral als er weer zo'n stelletje enorm dronken houthakkers aan komen die zich hardhandig een weg door het publiek heen gaan banen. En het geluid was echt bagger.

 0
Avatar Randier
do 06 mei 2010 12:14

Randier Ron1984 schreef:
In Groningen was het af en toe ook irritant druk op de drafbaan. Vooral als er weer zo'n stelletje enorm dronken houthakkers aan komen die zich hardhandig een weg door het publiek heen gaan banen. En het geluid was echt bagger.


Gratis festivals trekken nu eenmaal de grootste mongolen en tokkies aan. Nu ik nog redelijk welvarend ben vind ik dan ook dat festivaltickets voor een heel weekend (of 4 dagen) festival, lekker duur moeten zijn. Dat houd de idioten toch wel weg.
Desondanks had ik graag bij Groningen willen zijn voor de muziek.

 0
Avatar myrthetelintelo
do 06 mei 2010 12:31

myrthetelint.. Ik ben gisteren ook naar Zwolle geweest, was wel druk, maar nog best te doen naar mijn mening! Het was super gezellig en Junkie XL was echt heel vet.

 0
geen avatar
do 06 mei 2010 12:51

geert1 Ron1984 schreef:
In Groningen was het af en toe ook irritant druk op de drafbaan... En het geluid was echt bagger.

Geluid was inderdaad bagger, alleen te horen in de voorste 1/3e van het hoofdveld. Even een paar speakers in het midden plaatsen had een stuk geholpen.

Verder inderdaad erg druk, en opnieuw zware ondercapaciteit bij de eet- en drink-tentjes en de wc's. Dat is al jaren zo in Groningen, erg slechte zaak en er wordt niets aan gedaan. Verder alsnog redelijk gezellig, maar de organisatie mag wel eens wakker geschud worden.

 0
Avatar lowlander03456
do 06 mei 2010 12:52

lowlander03456 Ben ook eerder naar huis gegaan, maar om andere redenen. Was wel druk, maar had ik verwacht helemaal met dat weer. Mala Vita was mijn favoriet!

 0
Avatar lowlander03456
do 06 mei 2010 12:53

lowlander03456 Ohwja en de toiletten waren Fucking slecht geregeld!!!! Betalen voor de pisbakken op zoooo'n druk festival!?!?!!! Stelletje gekken

 0
Avatar Tim
do 06 mei 2010 13:10

Tim tsja.. je hebt vrij, het is mooi weer en er is een festival in de buurt. geef iedereen 's ongelijk ;)
hoewel in utrecht de rij om binnen te komen tot ver buiten 't terrein stond.

 0
Avatar LittleVampDionne
do 06 mei 2010 14:08

LittleVampDi.. Ben gister in Zwolle geweest, Van Velzen was erg goed moet ik zeggen! Hij maakte er een leuk optreden van. Verder was het echt érg druk, ben tegen half 4 weggegaan, maar er kwamen steeds meer mensen aan, deze werden wel allemaal naar de binnenstad gestuurd waar het ook gewoon niet normaal druk was! Maar ondaks de drukte heb ik het wel leuk gehad! Volgend jaar weer! :D

 0
Avatar AMBULANT
do 06 mei 2010 14:29

AMBULANT Man, HOE KUT WAS DAT ?!

Ik was om 14.10uur in Transwijk, een uur na de opening, en er werd al niemand meer toegelaten. Er mochten pas mensen in als er anderen uitgingen...

Een stad van 300.000 inwoners. Iedereen vrij en dan een festival regelen voor 10.000 man... Dat ze kapot vallen in het stadhuis...

 0
geen avatar
do 06 mei 2010 14:36

BraamStruik Wageningen was ook vreselijk druk, maar di-rect en vanvelzen waren wel goed. ben dit jaar maar niet naar utrecht gegaan, wat uiteindelijk een goede beslissing was geziende reacties hier.

 0
Avatar Guidovm
do 06 mei 2010 17:40

Guidovm Haarlem was het nog drukker dan 5 jaar geleden met 25 graden!!!!en na 7uur ging iedereen massaal naar huis bang voor de kou?
Hier waren de roelstoelen,kinderwagens en rennende kinderen de stoorzenders toen die weg gingen kon je relaxted van a naar b met alle respect maar dta gaat echt niet werken met 200.000 man minimaal blijf met de kids thuis zoek n oppas of nem geen kids net als wij als je van feesten houd!domme ouiders kinderen kwijt en dan is er nog n mega kids area op t grootste veld! Live en JXL waren geweldig! Gotscha en Boemklatsch waren ook wel lachen en Drive like maria is DE band van de benelux!!!!!

 0
Avatar Hardloper
vr 07 mei 2010 12:44

Hardloper Is er ook iets over wageningen te melden ofzo met 5 mei??? was heerlijk druk weer :D goed vermaakt in de pit @ kabaal am gemaal :D

 0
Avatar rebelkid
vr 07 mei 2010 20:26

rebelkid festivalgirl schreef:
ik ga elk jaar naar zwolle, het is altijd te doen, maar dit jaar was het toch echt te druk.


ik ben er ook ieder jaar, maar het was niet veel drukker als andere jaren, dat het dan volgens jou niet te doen was ligt toch echt aan jezelf. het was gewoon gezellig druk.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.