Formule Parkpop in gevaar

Door Marz667 op 03 januari 2005 - 18:15 1 Het grootste gratis festival van Nederland, Parkpop, wordt al een aantal jaar gehouden zonder problemen in Den Haag. De editie van 2005 gaat het echter moeilijk krijgen. Deze jubileum versie van Parkpop staat onder druk.

Leveranciers wantrouwen de beoogde nieuwe exploitant, het Rotterdamse bedrijf Ducos, en vanwege alle strubbelingen is er zorg over de organisatie van de 25ste editie, in juni van dit jaar. Een en ander blijkt onder meer uit het rapport van Risbo, dat is verbonden aan de Erasmus Universiteit. Dat bureau bracht de sterke en zwakke punten van Parkpop in kaart en analyseerde hoe de privatisering van Parkpop verloopt. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Den Haag Marketing & Events (DHME), het bureau dat Den Haag op zakelijk en toeristisch gebied promoot en evenementen coördineert.

Het afgelopen jaar gold als een overgangsjaar. Docus en de evenemententak van Den Haag Marketing en Events organiseerden samen Parkpop en dat ging gepaard met veel strubbelingen blijkt uit het rapport. Zo ging het budget om de bands te contracteren onder druk van Docus omlaag van 105.000 naar 67.000 met als gevolg dat Parkpop 2004 een magere bezetting kende.

Parkpop gaat er alles aandoen om het toch door te laten gaan. Mocht er iets meer bekend zijn dan lees je dat hier terug op de frontpage van Festivalinfo.

Klik hier voor meer informatie over Parkpop 2005Graspop Metal Meeting 2003

SUICIDAL TENDENCIES OP GRASPOP EN WITH FULL FORCEZoals jullie wellicht is opgevallen zitten de mensen van Festivalinfo niet...

PaaspopZieuwent.

NIEUWE NAMEN VOOR PAASPOP ZIEUWENT Paaspop Zieuwent gaat dit jaar al de concurentie aan wat de paasfestivals...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.