RECENSIE: Drivin' N' Cryin' - Live The Love Beautiful

DNC
2019-10-22 De band Drivin N Cryin uit Atlanta, Georgia draait al mee sinds 1985 en frontman Kevn Kinney heeft inmiddels ook al een aardig solo oeuvre op zijn naam staan. Op het nieuwe album Live The Love Beautiful wordt Kinney bijgestaan door zijn trouwe wapenbroeder Tim Nielsen (bas en mandoline), gitarist Laur Joamets en Dave V. Johnson (drums en percussie). Op backing vocals is er een gastrolletje weggelegd voor Dan ‘I Love You Period’ Baird (Georgia Sattelites).

Drivin N Cryin maakt countryrock met een flinke dosis Southern rock. In de stevigere nummers neigt Drivin N Cryin geregeld naar hardrock, zeker als Kinney zijn stemgeluid een paar octaven laat stijgen (zoals halverwege in openingsnummer ‘Free Ain’t Free’). Het harde werken heeft de band terecht een plekje opgeleverd in de Georgia Music Hall Of Fame, naast R.E.M. en The Allman Brothers.

Op Live The Love Beautiful blikt Kinney in zijn teksten veelvuldig terug op zijn verleden. Het zal de leeftijd wel zijn, want Kevn Kinney nadert inmiddels de zestig met rasse schreden. Mooie herinneringen aan oude liefdes (‘Over And Over’) of het rondhangen met vrienden en het aanrommelen met bandjes (‘I Used To Live Around Here’).

Op ‘What’s Wrong With Being Happy’ en titelsong ‘Live The Love Beautiful’ speelt Drivin N Cryin de melancholieke troefkaart nog een keer. Met succes, net als op ‘Ian McLagan’, een eerbetoon aan de in 2014 overleden toetsenist van The (Small) Faces. De openingszin zet meteen de toon: ”Last time that I saw you, You were carryin’ your gear in the rain”.

Maar rocken kan de band ook nog steeds. Openingsnummer ‘Free Ain’t Free’ begint ingetogen, maar eindigt in de vijfde versnelling. ‘Spies’ is een lekker ongecompliceerd rocknummer en op ‘If I’m Not There I’ll Be Here’ klinkt de band behoorlijk spacey.

Met Live The Love Beautiful levert Drivin N Cryin een van haar betere platen af. De liefhebbers (waaronder Tim Knol) weten genoeg. Voor nieuwkomers een mooie kennismaking met de band.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Drivin' N' Cryin' Label:Eigen Beheer
Cover Portico Quartet - Memory Streams

Portico Quartet - Memory StreamsHet Britse Portico Quartet heeft er zin in: ze leveren een derde album af...

Cover B Boys - Dudu

B Boys - Dudu Wanneer de wereld in brand lijkt te staan zoals op dit moment, schieten de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT