RECENSIE: Clipping. - Visions Of Bodies Being Burned

Clipping
2020-12-09 Sinds hun debuutplaat CLPPNG op Sub Pop is Clipping. het lievelingetje van de alternatieve muziekpers. Eindelijk hiphoppers die geen gebruik maken van uitgekauwde beats en niet bang zijn te experimenteren met geluidseffecten, ritmes en rhymes. Maar wees niet ongerust. Er komt meer dan genoeg geweld voorbij op Visions Of Bodies Being Burned.

Clipping. bestaat uit rapper Daveed Diggs en geluidenmakers William Hutson en Jonathan Snipes. Visions Of Bodies Being Burned luistert als een horrorfilm. De ontbindende lichamen, afgehakte lichaamsdelen, maden en alle mogelijke lichaamssappen vliegen je om de oren.

Voor de muzikale begeleiding lijkt Clipping. de soundtrack van David Lynch’s Eraserhead als voorbeeld te hebben gebruikt. Clipping. trakteert de luisteraar graag op een constante ruis in de oren. Daarmee wordt de beluistering van Visions Of Bodies Being Burned een ware geestelijke marteling.

‘Say The Name’ is gebaseerd op ‘My Mind Playing Tricks On Me’ van gangsta rappers Geto Boys, die op hun beurt de mosterd haalden bij Isaac Hayes en zijn ‘Hung Up On My Baby’. De ultra laag gepitchte vocals klinken als een onheilspellend, inktzwart mantra: ”Candlesticks in the dark, visions of bodies being burned”.
Fly-girls Cam & China zorgen op ’96 Neve Campbell’ even voor wat (frisse) lucht, al is dat betrekkelijk: ”Got my foot up in your ass, like a G-string”.

Er duiken nog meer gasten op op het album. Op ‘Looking Like Meat’ zijn het stijlgenoten Ho9909 die een duit in het (lijken)zakje mogen doen. En op ‘Eaten Alive’ mogen jazzmuzikanten Jeff Parker (gitaar, Tortoise) en Ted Byrnes (percussie) hun kunsten vertonen.

Na vijftien tracks vol muzikaal en tekstueel geweld ben je als luisteraar doodmoe. Het album sluit af met het lieflijke ‘Secret Piece’ (Yoko Ono). De nachtmerrie is voorbij en een nieuwe dag kondigt zich fluitend aan. Ongetwijfeld de voorbode van een nieuwe horrornacht!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Clipping. Label:Subpop
Cover Mourn - Self Worth

Mourn - Self Worth Mourn is een jong en onstuimig indiebandje uit de buurt van Barcelona....

Cover This Is The Kit - Off Off On

This Is The Kit - Off Off On This Is The Kit is het alter ego van de in Parijs woonachtige Britse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT