RECENSIE: Tasha - Tell Me What You Miss The Most

Tasha
2022-01-26 Tell Me What You Miss The Most is Tasha haar tweede volwaardige plaat. Tasha Viets-Van Lier woont in Chicago in de VS, is sociaal actief in de Black Liberation beweging en is een activist bij BYP100 (Black Youth Project) dat rechtvaardigheid en vrijheid nastreeft voor black people. Deze achtergronden/thema’s staan dan ook centraal op het album Tell Me What You Miss The Most. Het overkoepelende thema is jaag de dromen na die je hebt. Daar is immers niks mis mee.

Muzikaal is het lastig Tasha in een hokje te plaatsen. Is het singer- songwriter of soul? Ook de muziek is niet echt makkelijk in het gehoor liggend. De plaat start met ‘Bed Song 1’. Bij deze titel denk je aan John Lennon en Yoko Ono in bed in Amsterdam (peace demonstratie) om de Vietnam oorlog aan te kaarten. ‘Bed Song 1’ is uiteindelijk echter toch meer een persoonlijk liefdesliedje, waarin ze fluistert over “I could stay the whole day in bed with my love. Goodbyes are not easy to swallow. Take this heart. I don’t need all this sorrow”.

‘Bed Song 1’ blijkt het beste nummer van de plaat te zijn, waar je bij de eerste beluistering hoopte op meer goede en nog betere nummers. Halverwege de plaat komt ‘Dream Still’ voorbij, een nummer dat met gitaar en drums die rustig voortkabbelen en als accent nog fluitondersteuning van Vivian McConell meekrijgt. Het is helaas niet pakkend genoeg. De zangstem van Tasha is veelal fluisterend en soms lastig te verstaan. Dat zorgt er niet voor dat je meegezogen wordt.

Tasha zingt dan wel fluisterend, maar toch voel je kracht in haar stem. Ze heeft echter geen bijzonder of pakkende stem. Hierdoor verliest het geheel zeggingskracht en gaat de aandacht verloren. Mede omdat de composities te vlak en spaarzaam zijn. Met ‘Bed Song 2’ gaat de plaat dan ook als een nachtkaars uit. Tasha is nog jong en deze plaat lijkt meer een demo. Tasha heeft wat te vertellen, ze moet enkel nog de juiste muzikale vorm en instrumentatie weten te vinden.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Tasha Label:Eigen Beheer
HalloK

John Carpenter - Halloween Kills John Carpenter mag dan als regisseur (waarschijnlijk?) met pensioen zijn;...

Cover Aeon Station - Observatory

Aeon Station - Observatory Soms moet je besluiten dat de tijd gekomen is om een bladzijde om te slaan....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT