RECENSIE: Trash Boat - Don`t You Feel Amazing?

Trash Boat
2022-06-07 Trash Boat is een band uit St. Albans (UK) die in 2014 debuteerde met de EP Look Alive. Met Don’t You Feel Amazing? brengt de band haar derde volwaardige album uit via Hopeless Reords (Avenged Sevenfold, All Time Low).

De band bestaat al sinds haar debuut uit het vijftal Tobi Duncan (vocals), Dann Bostock (rhythm guitar, backing vocals), Ryan Hyslop (lead guitar), James Grayson (bass, backing vocals) en Oakley Moffatt (drums). Het nieuwe album werd opgenomen in de ICP studio in Brussel onder leiding van Jason Perry.

De plaat opent stevig met de titeltrack ‘Don’t You Feel Amazing’. Met zijn lange en hoge uithalen klinkt Tobi Duncan even als Led Zep’s Robert Plant, begeleid door de industriële beukriffs en screams van Nine Inch Nails (ten tijde van ‘Head Like A Hole’). Niet bijster origineel, maar een start die op zijn minst nieuwsgierig maakt naar het vervolg.

Maar de onbedachte luisteraar komt snel van een koude kermis thuis. Trash Boat afficheert zich weliswaar graag als een heavy band met wortels in de punk en (post)hardcore, maar de band toont zich op Don’t You Feel Amazing? vooral als een kudde makke schapen in wolfskleren. ‘Silence Is Golden’ begint nog met een aardige riff, maar als de zangstem van Tobi Duncan invalt, heeft Trash Boat meer weg van een boyband die wat screamo’s in haar nummers verwerkt.

‘Bad Entertainment’ (featuring Milkie Way van Wargasm) is het laatste serieuze wapenfeit van Trash Boat op Don’t You Feel Amzing?. Daarna wordt het van kwaad tot erger. Alleen ‘Alpha Omega’, met een bijdrage van rapper Kamiyada+, vormt hierop nog een positieve uitzondering, al is het met de hakken over de sloot.

Trash Boat hinkt duidelijk op twee gedachten op Don’t You Feel Amazing?. De industriële beukriffs en de screams moeten de band de nodige street credibility verschaffen, maar het is overduidelijk dat het de band meer te doen is om de tienermarkt aan te boren en vette hits te scoren. Trash Boat zou kunnen overwegen om volgend jaar namens het Verenigd Koninkrijk deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. De pompeuze rockmuziek van Trash Boat is hier uitermate geschikt voor. Zeker als ze een gelikte show neerzetten met een strakke rock choreografie, volop vuurwerk en een onvermijdelijk aanstekermomentje. Daarmee scoort Trash Boat zeker en vast punten bij de Eurovisie adepten!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Trash Boat Label:Hopeless Records
Cover Caskets - Lost Souls

Captives - Lost Souls Caskets is een jonge band uit het Verenigd Koninkrijk en wordt gevormd door...

Cover Kate Tempest - The Line Is A Curve

Kae Tempest - The Line Is A Curve Kae Tempest , die voorheen onder de naam Kate Tempest muziek, boeken,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT