RECENSIE: Mean To You - Strong

Mean To You
2022-06-25 Mean To You is een project uit Luxemburg onder leiding van bassist Mulles. De ‘band’ is opgericht in 2013 en na het uiteenvallen in 2016 leek Mean To You definitief verleden tijd. Inmiddels zijn we wat jaren verder en heeft Mulles de bas weer ter hand genomen om zijn Mean To You weer nieuw leven in te blazen en wel als eenmansband. De EP Strong is het eerste wapenfeit van het nieuwe Mean To You.

De EP bestaat ui zes songs die bestaan uit onuitgewerkte ideeën die nog op de plank stof lagen te vangen. Mulles heeft er volledige tracks van gemaakt. Daarbij heeft hij hulp gekregen van Dr. Dist op gitaar, James Wise op drums en Jo Down op zang (wie kent ze niet?). Zo lijkt Mean To You toch weer een beetje op een band.

De muziek van Mean To You is te omschrijven als een mix van alternatieve rock en metal, waarbij het schakelen tussen clean vocals en grom van Jo Down voor de afwisseling moet zorgen. Het sterkst komt dit tot uiting bij ‘Fallen’, waarbij zijn zang begeleid door een knetterende bas wordt afgewisseld door rauwe metalstukken met dito zang. Omdat het kunstje van alternatieve grunge-achtige zang afgewisseld met een rauwe metalstrot in alle songs met wisselend succes wordt uitgevoerd, krijg je constant het idee dat je naar een kruising tussen Alice In Chains en Pantera zit te luisteren. Helaas klinkt het rauwe gedeelte van Jo Downs zang hier en daar wat geforceerd, en daarbij is het songmateriaal nu ook niet overal even doeltreffend. ]

Strong is een redelijk plaatje van het heropgerichte Mean To You. Echter had niemand er wakker van gelegen als de ideeën gewoon onder het stof hadden blijven liggen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Mean To You Label:Eigen Beheer
Cover Miriam Moczko - Heimat

Miriam Moczko - Heimat “Ik wilde dat het album zou klinken alsof ik náást jou zou zitten als je de...

Catalayst

Catalyst - Catalyst II Catalyst is een Belgische progressieve deathmetalband. De band bestaat uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT