RECENSIE: Instant Mix - Cue the Violins

Instantmix
2003-07-09 Instant Mix, het is een wat vreemde naam voor een band die zo te horen beïnvloed is door bands als Deftones, Tool en Pearl Jam. De associaties duiden meer op de titel van een mixsessie van een trance dj. Maar hoewel de naam misschien wat slecht gekozen is, is er op de muziek dat zeker niet. De invloeden van de eerdere genoemde bands liggen er niet al te dicht bovenop, waardoor Instant Mix niet als een slechte kopie kan worden gezien. Door een wat slecht gekozen intro is het eerste nummer op deze vier songs tellende eigen beheer EP gelijk de slechtste. Daar doen de (anti-) Bush samples niets meer aan. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de drie volgende nummers. Met name ‘Reefer Madness’ en ‘Chain’ zijn juweeltjes, met veel dynamiek, mooie zang en fraaie ingetogen instrumentale passages. Het is goed hoorbaar dat de vier heren hun instrumenten goed beheersen en weten te doseren, zodat het grotere geheel niet uit het oog wordt verloren. Het duelleren tussen bas en gitaar, zoals zo prachtig te horen is in Pearl Jam’s Alive, komt regelmatig terug in de nummers, en gelukkig weet de zanger dat het dan beter is om even te zwijgen en de muziek voor zich te laten spreken.
Een eigen gezicht heeft Instant Mix nog niet echt, maar dat dit inderdaad, zoals de bio rept, een van de betere Haagse bands is, staat vast. Nu is het tijd om de rest van Nederland ook kennis te laten maken met Instant Mix, en dan komt het met dat eigen gezicht ook wel goed.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Instant Mix Label:Eigen Beheer
Beyond93-cover

Beyond93 - Would You Give Up On The World?April 2002, een afgeladen Melkweg Max stond enigszins ongeduldig te wachten...

pps - bastards

Peter Pan Speedrock - Lucky Bastards Aan de successtory van Peter Pan Speedrock lijkt geen einde te komen. Door...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT