RECENSIE: N.A.S.A - The Spirit of Apollo

N.A.S.A – The Spirit Of Apollo
2009-03-02 Nee, op deze plaat staan niet de beste geluidopnamen van verschillende racketlanceringen van de NASA. N.A.S.A. staat voor North America/South America en is een samenwerking tussen Squeak E. Clean (Sam Spiegel) en DJ Zegon (Ze Gonzales). De heren vonden elkaar in een voorliefde voor Braziliaanse soul en funk. Voor deze productie hebben ze een blik aan gastartiesten opengetrokken. Zo horen we onder andere Chali 2na, Chuck D, Method Man, KRS-One en zelfs Tom Waits. Dit bijzondere geheel kreeg de titel The Spirit Of Apollo mee.

De plaat opent met ‘The People Tree’. Naast de wat vreemde zang van David Byrne, bevat het nummer een aantal fijne raps van onder andere Chali 2na. Ook het nummer ‘Money’ klinkt wat vreemd door de zangkunsten van Byrne. Het is een wat langdradig nummer, maar mede door de bijdrage van Chuck D is het nog best aardig. Daarna komen er wat meer pure hiphop nummers. We horen Method Man in het nummer ‘NASA Music’, RZA en John Frusciante in ‘Way Down’ en KRS-One in ‘Hip Hop’. Dit zijn stuk voor stuk vette tracks.

De titel ‘Strange Enough’ dekt de omschrijving van de sound van het nummer. Dit komt vooral door de aparte, doch coole bijdrage van Karen O. Daarnaast is het sowieso goed om Ol’Dirty Bastard nog even te horen. Ook het een-tweetje tussen Kool Keith en Tom Waits in ‘Spacious Thoughts’ is bijzonder te noemen. Andere nummers die zeker de moeite waard zijn, zijn ‘There’s a Party’ met Chali 2na, ‘Samba Soul’ met Del Tha Funkee Homosapien en ‘The Mayor’ met The Cool Kids en Ghostface Killah. De afsluiter ‘N.A.S.A. Anthem’ is een heerlijke instrumentale track, dat met onder andere de panfluit en de ritme’s wat exotisch aandoet.

Van de Braziliaanse funk en soul hoor je weinig terug, maar door de grote hoeveelheid aan gastbijdragen is er sprake van een erg afwisselend geluid. Het grootste gedeelte van de plaat bestaat uit chille beats, vette raps en af en toe vreemde bijdragen van verschillende zangers. Vooral de nummers waarop de grote namen uit de hiphopwereld hun bijdrage doen, zijn erg goed. Modern, maar oldschool. The Spirit of Apollo is een plaat waar elke liefhebber van het genre wel mee uit de voeten kan.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:N.A.S.A Label:Epitaph
Underwater Sleeping Society – The Dead Vegas

Underwater Sleeping Society - The Dead VegasIndiepop en Finland, gaat dat samen? Het land dat vooral bekend staat om de...

Black Top – Rough ’n Gritty

Black Top - Rough 'n Gritty Voor ze in 2007 besluiten om samen te gaan spelen verdienen de leden van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT