RECENSIE: T.O.K. - Our World

T.O.K. – Our World
2009-10-06 Het blijft een stokpaardje in de dancehall wereld, maar met het ontvangen van een nieuwe cd van een groep als T.O.K. voeren er altijd verschillende verwachtingen de boventoon. Zo ook met Our World. Los van het feit dat ze enkele fantastische albums hebben uitgebracht blijft het gewoon in zekere zin in ethisch opzicht niet verantwoord om naar deze groep te luisteren. Hun grootste hit ‘Chichiman’ is er nog altijd oorzaak van dat complete discotheken staan mee te zingen dat alle homo’s in de fik gestoken moeten worden. Ja, veel mensen weten niet dat Chichiman Jamaicaans is voor homo. Maar ja het verleden laten we voor wat het is en het zijn op Our World vooral vrolijke teksten die de boventoon voeren. De keus om T.O.K. al dan niet te steunen door hun cd te kopen blijft toch een persoonlijk besluit.

Na een veelbelovende intro kakt de cd de drie daarop volgende nummers stevig in. Met de flows over de beats is niks mis, maar het is vooral het T.O.K. lid met zijn hoge stem die deze nummers niet heel interessant maakt. Pas op ‘Gangsters Never Die’ komt T.O.K. weer op volle kracht en knalt de kenmerkende T.O.K. dancehall uit de speakers. Ook de daaropvolgende meer rootsreggae track ‘I Wanna Love You’ geeft de sterke kracht van T.O.K. aan. Harmonieuze dancehall met een goede afwisseling van stemmen en harde flows. Zo zitten er nog een paar goede nummers bij.

Net als je dan begint te denken dat T.O.K. een van de weinige dancehall artiesten gaat worden die ondanks een zwak begin een echt hard album aflevert, komt er het tenenkrommende ‘Die For You’. Dit nummer is zo vals gezongen dat je bijna denkt dat niemand de moeite heeft genomen om Our World nog even een keertje te luisteren voor het naar de winkel te sturen.

T.O.K. heeft met Our World een vrolijke plaat gemaakt met over het algemeen meer dan redelijke nummers. Het is helaas erg jammer dat door de enkele dieptepuntjes de plaat niet hoger dan als redelijk te kwalificeren is.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:T.O.K. Label:VP Records
Malcolm Holcombe – For The Mission Baby

Malcolm Holcombe - For the Mission BabyBegin dit jaar schreven we nog over alweer een nieuwe plaat van Malcolm...

Diabolo Swing Orchestra - Sing along songs for the damned & delirious

Diablo Swing Orchestra - Sing Along Songs for the Damned & Delirious Het verhaal gaat dat het voorgeslacht van de bandleden van Diabolo Swing...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT