RECENSIE: Gandhi's Revenge - Geen Id

Gandhi’s Revenge – Geen ID
2010-03-14 Wanneer men praat over een bloeiende muziek scene is Almere zo ongeveer de laatste plaats waar je aan denkt, terwijl er toch, net zoals in elke andere stad, bands vandaan komen. Zo komt Gandhi’s Revenge uit deze stad en trakteert ons op een dosis hardcore punk met metal invloeden.

Geen ID is de nieuwste EP van de Zuiderzee punkers en maakt van meet af aan duidelijk dat er met de heren niet te spotten valt. Ze haten namelijk alles, want alles is kut, zo staat in de laatste regels van ‘Ik Haat’ te lezen. Nu moet men dit natuurlijk met de nodige korrels zeezout nemen, maar duidelijk is dat de band, zoals het ware punkers betaamt, geen blad voor de mond neemt. De zeven nummers op de EP zijn gedeeltelijk Nederlands en Engels, maar het zijn juist die twee Nederlandstalige nummers, ‘Geen ID’ en ‘Ik Haat’ die het leukste zijn. De heren vegen met hun licht humoristische teksten de vloer aan met de rechtse politiek en alles wat daarbij hoort. In de vijf Engelstalige nummers moet je moeite doen om de twee zangers Tak en Hamish te verstaan. Gelukkig zijn de teksten op de MySpace pagina makkelijk terug te zoeken. Hieruit blijkt dat de band zich ook de wereldproblemen aantrekt. Lees de tekst van ‘Cold War’ er maar op na. Muzikaal gezien is Gandhi’s Revenge niet heel opvallend, hoewel de band zeker geen slechte prestatie levert. Het wat langzamere ‘Disbelief’ duwt de band overigens wat meer de metalcore hoek in en is muzikaal het meest interessant.

Het grootste probleem van deze EP is het geluid. Zo ligt het gitaargeluid wat te ver achter in de mix, maar dat is een probleem dat wel vaker bij eigen beheer albums voorkomt. De zeven hardcore songs laten wel een band horen die in potentie iets verder moet kunnen komen dan de grenzen van Almere. Om wat meer zieltjes te winnen zal men moeten investeren in een wat meer sprankelend geluid. De teksten maken in ieder geval veel goed en hopelijk gaat Gandhi’s Revenge wat meer over tot het gebruik van het Nederlands. Het geeft ze net iets extra’s. Als je daarbij hun stemadvies opvolgt ga je niet op Femke of Geert stemmen, want die haten ze!
Recensent:Jan Didden Artiest:Gandhi's Revenge Label:Eigen Beheer
Hunter Complex - Hunter Complex

Hunter Complex - Hunter ComplexJe kunt Lars Meijer niet verwijten dat hij stilzit, of te weinig onderneemt....

Kenai – Hail To The Escapist

Kenai - Hail the Escapist Emocore, je zou anno 2010 bijna vergeten dat dit genre nog bestaat. Emocore...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT