RECENSIE: Melon - Melon Soup

melon-melonsoup
2005-03-01 Uit hetzelfde dorp als de Heideroosjes komen de vier jonge punkpoppers van Melon. In het gekopieerde hoesje kijken ze je aan als een stel reeën in de koplampen van een auto. Enigszins verschrikt, alsof ze willen zeggen ‘Jasper, wees mild over deze cd’. We zijn tenslotte pas 16 en dit is onze eerste demo’. Tijd om eens te gaan luisteren wat Melon ons te bieden heeft.

Met covers van de hits van Green Day, the Offspring en Zebrahead weten we gelijk in welke hoek we Melon kunnen plaatsen. Het is jammer dat deze covers alleen noot voor noot worden nagespeeld, en daardoor niets toevoegen. Sterker nog: het is misschien leuk om de hits van je muzikale helden te coveren, maar bewaar dit voor optredens. Op een demo als deze steken ze alleen maar meer af bij de zelfgeschreven liedjes. Nu is het sowieso lastig om de liedjes op Melon Soup te beoordelen. De productie is namelijk bar slecht; het lijkt alsof de cd is opgenomen met een taperecorder in een toiletpot die wordt doorgetrokken. Wanneer we door deze erbarmelijk slechte opnamen heen luisteren horen we poppy punk die met de nodige enthousiasme wordt gespeeld. Originele nummers zijn niet te vinden, maar dat is niet vreemd in deze scene; het is alleen jammer dat er maar één liedje is dat enigszins de moeite van het opzetten waard is. En zelfs in dit nummer, Rock n’ Roll Revolution zitten nog ‘grapjes’ (het gedeeltelijk naspelen van Sabbaths Iron Man) die we liever niet horen.

Melon had beter nog even kunnen wachten met het uitbrengen van een demo. Ga eerst maar eens wat vaker live spelen, en kom terug met nieuwe liedjes wanneer de eerste baardharen zich laten zien.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Melon Label:Eigen Beheer
Magua Requiem

Magua - RequiemEen voordeel van recensent zijn is dat je vaak nieuwe dingen ontdekt. Helaas...

vankatoen-lef!

VanKatoen - Lef! De marketingafdeling van VanKatoen heeft zijn werk weer gedaan. In een shirt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT