RECENSIE: Picture of the Moon - Waxing Crescent

pictureofthemoon-waxingcrescent
2005-09-07 Is er een nieuwe progressive metalband in Nederland? Luisterend naar het uitdagende Waxing Crescent lijkt het erop dat deze eraan lijkt te gaan komen. Picture of the Moon maakt naar eigen zeggen heavy metal met progressive rock invloeden. Niets is minder waar!

Deze demo bestaat uit drie nummers die, sinds deze band serieus met muziek bezig is gegaan, in de eerste twee jaar geschreven zijn. Het geheel instrumentale nummer First Picture laat je hart sneller kloppen met veel afwisselingen tussen rustige en hardere stukken muziek. Lekkere drums en pakkende riffs. Een stevige opener van de demo, die laat horen dat Picture of the moon veel in huis heeft. Evil LiveSecure lijkt door te gaan op de harde passages van het eerste nummer. Maar dan geeft zanger Michiel Borkent met zijn ouderwetse Iron Maiden-achtige stem een geheel andere dimensie aan het nummer. Wat tegenvalt aan zijn stem zijn vooral de hoge uithalen aan het eind van de zinnen. Gelukkig maakt de muziek een hoop goed. Het mooiste stukje van de cd begint halverwege dit nummer. Een folkgeluid maakt het nummer dansbaar! De overgang naar een ouderwetse metalsolo maakt het erg leuk om naar dit nummer te luisteren. Originaliteit en ouderwetse metal komen samen! Het laatste nummer, Depressive Garden, heeft een wat rustigere insteek dan de andere nummers. Goede en slechte zanglijnen wisselen zich af en daarbij komt ook nog een zwakke grunt. Een nummer die van weinig originaliteit spreekt.

De demo laat duidelijk zien over hoeveel variatie Picture of the Moon beschikt. Het wordt meteen interessant om naar te luisteren door de sterke en pakkende riffs die je als het ware een andere wereld insleuren. Jammer genoeg lijkt het alsof er soms zomaar wat rifjes aan elkaar zijn geplakt waardoor het geheel iets rommelig overkomt. Ook is de zang wat matig en lijkt deze soms erg veel op Iron Maiden. Of de band het ondanks dit alles zal gaan maken is de vraag, maar originaliteit in de muziek is er zeker!
Recensent:Jordi Koops Artiest:Picture of the Moon Label:Eigen Beheer
yellowcard-wherewestand

Yellowcard - Where We StandDe band Yellowcard bestaat uit vijf mannen, afkomstig uit Florida. Ze hebben...

daysingrief-behindthecurtain

Days In Grief - Behind the Curtain of a Modern Tomorrow Tijd voor het Duitse Days in Grief om zijn trucje te doen, en dat trucje heet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT