RECENSIE: Chef'Special - One for the Mrs.

Chef’ Special – One for the Mrs.
2011-03-11 Met C-Mon & Kypski die steeds meer de popkant uitgaan, Pete Philly & Perquisite die gestopt zijn en een Relax dat hard op zoek is naar een nieuwe eigen sound heeft Nederland weer behoefte aan een nieuwe hiphopband in de stijl van The Roots. Vanuit het niks ligt dan in een keer One For The Mrs. op de deurmat, het debuutalbum van Chef’ Special . Een groep die dat gat zeker kan gaan opvullen de komende tijd.

Vanaf opener ‘Airplaying’ ben je meteen in de sfeer van de heren. Het nummer bevat eenzelfde riff als ‘The Seed 2.0’ van The Roots. Het funky riffje wordt heerlijk opgesierd door de raps van The Chef, welke ook sterk aan Black Thought doet denken.

Maar al snel bewijst de groep veel meer te zijn dan een simpele kopie van de befaamde Amerikaanse hiphopgroep. ‘Biggest Monkey’ bevat een knallend ritme dat door het geinige refrein gegarandeerd gaat oproepen tot mee bouncende festivalmassa’s. Met name de halverwege binnenvallende blazers geven het nummer extra kracht.

Op ‘Lie to me’ laten de heren vervolgens horen zich ook goed thuis te voelen op een reggaeritme. In duet met Tessa Drouwstra blijkt The Chef ook over een aangenaam Jamaicaans accent te bezitten en kabbelt het lome ritme met gitaarsolo’s voortreffelijk door. Zo verrast elk nummer opnieuw en weet Chef’ Special verscheidene uiteenlopende genres keurig op plaat te zetten.

One for the Mrs. is gewoon de plaat om op zak te hebben voor een succesvol festivalseizoen. Chef’ Special heeft alles in zich om jong en oud, hiphopheads, reggaeliefhebbers en popfans aan het dansen te krijgen. Nu is het alleen nog de vraag of deze nummers net zo makkelijk naar een podiumperformance vertaald gaan worden. Ongetwijfeld! De komende weken speelt de groep als onderdeel van de ‘Serious Talent on Tour’ door heel Nederland.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Chef'Special Label:Rough Trade Distribution
Heideroosjes - Manie! Manie!

Heideroosjes - Manie! Manie!Na twintig jaar van podium naar festival en van dorp naar stad, is het tijd...

The Boxer Rebellion – The Cold Still

The Boxer Rebellion - The Cold Still Het succes van Union van The Boxer Rebellion was enorm. Het werd het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT