RECENSIE: Gellybooty - Skin

2002-10-02 De Utrechtse funkband Gellybooty viert haar tienjarig bestaan met het uitbrengen van de mini-cd Skin. De CD bevat vier nieuwe tracks, plus een extended versie van het titelnummer.

De muziek klinkt goed, het aanstekelijke refrein van Skin, het eerste nummer, krijg je niet snel meer uit je hoofd. Vrolijke funk, hoog meefluit-gehalte.
Sommige nummers doen denken aan Jamiroquai en ook Macy Gray. Maar er wordt ook teruggegrepen op oudere soul en funk, wat vooral te horen is aan de uitgewerkte blazers-arrangementen.

De tracks hebben allemaal een solide uitstraling, de ritmesectie zorgt voor een lekkere, niet te stoppen groove. Daaroverheen de sterke begeleiding van gitaren en de blazerssectie. Ondersteund door mooi gearrangeerde achtergrondzang maken de vocalen en de rap deze mini-cd compleet. Dit najaar staan er weer opnames gepland, en als ze zo doorgaan kunnen we nog veel van Gellybooty verwachten!
Recensent:Arjan Scherpenisse Artiest:Gellybooty Label:Eigen Beheer

Various - Ox Fanzine #48 + SamplerOX Fanzine is hét Duitse tijdschrift voor punk, hardcore, rock &...

Reckoning Force - It's Time To Fight Back Deze MCD van het Friese Reckoning Force is begin februari als eerste release...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT