RECENSIE: Rascal Flatts - Changed

Cover Rascal Flatts - Changed
2013-01-27 Van Amerikaanse countrymuziek moet men in Nederland over het algemeen niets hebben, tenzij het van Ilse Delange komt (dan mag het wel). Country heeft natuurlijk iets ‘kitsch’, iets ‘over de top’ en vooral heel veel Amerikaans patriottisme wat vaak wat irritatie opwekt. Toch ligt de kwaliteit van de muzikanten en artiesten in dit genre hoog en bevat bijna elk countryalbum wel meerdere goede ballads en meerdere goede knallers. Ook bij het nieuwe album van Rascal Flatts is dit (weer) het geval.

Rascal Flatts is niet bekend in Nederland. Misschien enkel voor de liefhebbers van de Pixar animatiefilm ‘Cars’, waarin het nummer ‘Life Is A Highway’ voorbij komt. Rascal Flatts bestaat uit drie man, die verschillende instrumenten voor hun rekening nemen. Met hun nieuwe album Changed hebben de heren hun achtste album afgeleverd. De mix is heel vet en de arrangementen zijn groots en dik aangezet. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Lady Antebellum.

Ze beginnen rustig met ‘Changed’ het titelnummer: een lekkere ballade, met een mooie melodie, goed refrein, lekkere gitaarsolo er in en een lekkere standaard break, maar oh zo lekker! Op het nummer ‘Banjo’ laten de andere kant van het spectrum horen: een lekkere knaller, met banjo en een goede riff. ‘Hot In Here’ zit er een beetje tussenin: niet te snel en niet te langzaam, maar gewoon weer heel prettig. Eigenlijk is dat ook wat Rascal Flatts zo’n fijne band maakt. Geen rare fratsen, ze hoeven zich telkens opnieuw uit te vinden. Je krijgt gewoon kneitergoede country!

Nog uitschieters? ‘Come Wake Me Up’ is een mooi nummer met de Zweedse Jill Johnson is erg mooi. ‘Let It Hurt’is ook een prachtige ballade. ‘Sunrise’ ook zo’n fijn nummer dat niet snel en niet langzaam is, maar ontzettend lekker klinkt. ‘A Little Home’ heeft een hele foute en mierzoete tekst maar wel weer zo’n melodie die onweerstaanbaar is. ‘Right In Time’ swingt weer als een malle en de afsluiter ‘Next To You, Next To Me’ zorgt er voor dat de plaat gewoon nog een keer op gaat!

Changed is een typische countryplaat, waarbij het niveau hoog ligt. Het zijn lekkere nummers, die lekker gemixt zijn en fijn gearrangeerd. Gewoon een heerlijk plaatje. Het is geen album wat echt blijft hangen of die zich onderscheidt van de enorme hoeveelheid muziek uit Nashville. Het album zal ook niet in de Nederlandse platenwinkels liggen, dus zal deze release stilletjes voorbij gaan. In Amerika hebben de heren echter al weer de nodige successen behaald met dit album, dus van het uitblijven van een doorbraak in Nederland zullen ze niet wakker liggen.
Recensent:Rients Kuik Artiest:Rascal Flatts Label:Universal Music
Cover Kraantje Pappie - Semi Bekend EP

Kraantje Pappie - Semi Bekend EP Kraantje pappie was dé hiphopsensatie van 2012. Met zijn album Crane en...

Cover Various - Django Unchained

Various - Django Unchained Een nieuwe film van Quentin Tarantino zorgt altijd voor reuring. Bij Django...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT