RECENSIE: Sven Väth - The Sound Of The 13th Season

Cover Sven Väth - The Sound Of The 13th Season
2013-03-24 In de huidige elektronische dansmuziek is een centrale rol weggelegd voor het Spaanse eiland Ibiza. Elk jaar trekken grote groepen mensen naar dit eiland, speciaal voor de tijdelijke resident DJ’s die er de beste dansmuziek van het moment draaien. Een van die resident DJ’s is Sven Väth. Deze pionier binnen de technoscene geeft in de zomer met zijn Cocoon Recordings elke maandagavond een feest in de club Amnesia, Ibiza. Sinds 1999 brengt hij aan het einde van het seizoen ook een mix cd uit met de beste nummers van dat afgelopen jaar.

Omdat we inmiddels zijn aangekomen bij nummer dertien van de In The Mix serie hoeft er verder niet heel veel meer uitgelegd te worden. Sven Väth heeft enkele weken na zijn laatste feest in Amnesia een mix gemaakt met zijn jaaroverzicht. Hetgeen er op de twee In The Mix cd’s staat zou dus in zijn ogen de beste muziek van 2012 moeten bevatten. Nu is een dergelijk overzicht feitelijk hetzelfde als een voetbalwedstrijd opnemen en later kijken. Voor de mensen die er zelf bij waren is het ook niet interessant omdat iets later thuis herbeleven in het niet valt bij de live ervaring. De mensen die er niet waren zijn op te delen in twee categorieën: zij die de uitslag nog niet weten en zij die de uitslag wel weten. Heb je het feest op Ibiza gemist, weet je er nog niet van en wil je toch iets beleven dan is dit niet de schijf waar je naar aan het zoeken bent.

Väth knalt er meteen vol in en mist in zijn mix de opbouw en samenhang die wel in een clubavond hoort te zitten. Hierdoor is de dubbel cd geen album geworden die je voor de lol thuis op zal zetten. Meteen in het diepe is wel wat hard in dit geval. Väth had er beter aan gedaan de luisteraar even op te warmen voor hij de dansknallers erin gooide. Als je al weet wat de uitslag is of wat de hoogtepunten van het feest waren, hoef je niet te kijken/ luisteren. Doe je dat wel dan ga je spoelen en op zoek naar deze hoogtepunten. Deze hoogtepunten zijn vaak zo subtiel dat je ze mist, waardoor het geheel een verspilling van tijd blijkt. De opbouw van de spanning in de mix en wedstrijd gaat op deze manier verloren. Met nummer dertien levert Sven Väth niet zijn beste werk af. Volgend jaar beter zullen we maar hopen. En los daarvan hoort zijn muziek in een club op Ibiza thuis, niet als mosterd na de maaltijd in je cd speler.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Sven Väth Label:WordandSound
Cover Trixie Whitley - Fourth Corner

Trixie Whitley - Fourth Corner Trixie Whitley is tot nu toe vooral bekend als de frontvrouw van Black Dub,...

Cover Complicated Universal Cum - Hello Exit Harmony/Before F After C

Complicated Universal Cum - Hello Exit Harmony/After F Before C Twee jaar geleden maakte Complicated Universal Cum , een soloproject van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT