RECENSIE: Lemon8 - The Inner Sanctuary Sessions

2002-10-07 Zo'n twee jaar geleden zat hij ineens tussen een stapeltje nieuwe platen. Een afschrikwekkende groen-paarse hoes met een zilveren randje. Op de voorkant zes genummerde cirkeltjes, de eerste geaccentueerd, met de titels van twee tracks eronder. Het was de eerste 12" in de te verschijnen reeks "The Inner Sanctuary Sessions". Ik heb hem helemaal grijs gedraaid. Tussen de vele engelse standaardprodukties in het genre met de in veel gevallen misleidende naam "progressive house" had deze plaat een dergelijke hoes niet nodig om op te vallen. Een kraakheldere produktie met een enorme drive die menige versufte dansvloer in beweging kreeg. Helaas is deze eerste sessie niet terug te vinden op deze cd...

Maar niet getreurd, het tweede deel dat verscheen op vinyl overtrof alle verwachtingen door gewoon nog beter te zijn. De tracks op deze blauw-paarse met zilveren randje staan wel op de cd gelukkig. Evenals deel drie en het binnenkort te verschijnen deel 4, met daarop de track "New York, New York" die dankzij de engelse DJ John Digweed al een hit was voordat iemand hem in zijn bezit kon hebben.

Naast volledig eigen produkties bevat deze dubbelaar een aantal lemon8 remixen van bijvoorbeeld Kid Vicious, Solid Sessions, North Atlantic en de nieuwe held van eigen bodem: Mike Vandenberg. Een redelijk uniek concept aangezien de meeste cd's die in dit genre verschijnen door bekende dj's aan elkaar gelaste tracks bevatten van uiteenlopende producers. Lemon8 heeft genoeg in huis om twee cd's te vullen met eigen materiaal.

Lemon8 komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. De rotterdammer Harry Lemon draait al geruime tijd mee. Hij scoorde direct aan het begin van zijn carriere als house-dj in 1993 met "Model8", al bracht hij in de jaren voorafgaand aan The Inner Sanctuary Sessions maar zeer mondjesmaat eigen materiaal uit. Na het uitkomen van deel 1 heeft hij echter een inhaalslag gemaakt die zijn weerga niet kent. Lemon8 is nu zeer gewild, als producer, dj en remixer. Met deze cd wordt het grote publiek een kijkje in Harry's keuken gegund. Als je graag een vorkje meeprikt uit de progressive-house pot van bijvoorbeeld Nubreed en Global Underground, zul je smullen van The inner sanctuary sessions. Lemon8 is het neusje van de zalm uit het land van stamppot, kaas en haring.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Lemon8 Label:Basic Beat

Badly Preserved - Still FeelingBadly Preserved zegt beïnvloed te zijn door metal en crossover...

Nomojo - Don't Drop The Girls, They're Fragile Nomojo, het wordt al snel gelezen als No Mojo. En we weten hoe Austin Powers...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT