RECENSIE: Nobody Beats The Drum - Natural Thing EP

Cover Nobody Beats The Drum - Natural Thing EP
2012-09-12 Het Utrechtse trio Nobody Beats The Drum timmert al sinds 2003 aan de weg. In dat jaar wonnen ze de grote prijs van Nederland in de categorie dance-act. Nog steeds zijn ze graag geziene gasten op festivals in binnen en buitenland, omdat ze live goed tot hun recht komen. Onlangs toerden de mannen door Amerika, waar ze bovendien een mooie fotoserie over vreemde objecten maakten.

Hun opnames ontvangen vaak wisselende kritieken. Niet dat ze slechte muziek maken, maar het is vrij onopvallende electro. Zo ook de nieuwe single ‘Natural Thing’. Het origineel is ok en komt ongetwijfeld tot leven in hun live set, maar spannend is het niet. Daarom krijg je op de EP drie remixes op de koop toe.

Zuiderburen The Subs geven de track een goede house groove mee en lakken de oorspronkelijke melodie volledig aan hun laars. Het is de beste dansvloer versie van de vier.

Rimer London gebruikt meer van de originele elementen. Hij laat de track langzaam starten in The Orb traditie, om over te gaan op de kitsche Franse house tour. Uiteindelijk valt de track terug in een dubstep-achtige breakbeat en eindigt hij zoals het begon. Een mooi werkje.

De Fellow remix is van het tropische bouncende bass type. Daar moet je van houden en dat schijnen veel mensen openlijk te doen. Over smaak valt te twisten.

Om de track toch iets opvallends mee te geven is er een zeer vermakelijke video gemaakt door Johan Rijpma. Via een advertentie bij de supermarkt werd mensen gevraagd om hun huisdier te laten meespelen. Het resultaat is een doos waarin katten lekker dom achter een laserstraal aanzitten. Check die zeker even.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Nobody Beats The Drum Label:SnowStar Records
Cover Anne Soldaat - Anne Soldaat

Anne Soldaat - Anne SoldaatHij wordt wel eens één van de beste gitaristen van Nederland genoemd. Anne...

Cover Various - Saddersap Remix EP

Bronstibock - Saddersap Remix EP Wij bij Festivalinfo zijn van die types die wel houden van een puzzeltje....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT