RECENSIE: Tigre Blanco - Light Up The Fire

Tigre Blanco
2014-12-28 Eindhoven staat bekend als Rock City. Gitaren, speedrock en het hardere werk. Toch komt er zo af en toe ook wel eens een ander geluid uit Eindhoven. Een van die andere geluiden is afkomstig van Tigre Blanco. Een band die muziek maakt die ze zelf scharen onder de soul, rock en gypsy.

De beschrijving die Tigre Blanco zelf geeft van hun muziek is redelijk accuraat. Om mensen over te halen deze muziek eens te beluisteren, hadden ze echter beter kunnen volstaan met de volgende korte beschrijving: “Tarantino.” In 2015 gaat er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Tarantino-film uitkomen. Deze film draagt de titel The HateFul Eight en is een soort western van de hand van de meester. De soundtrack van die film ligt in feite nu al op de plank en is gemaakt door Tigre Blanco. Het is begrijpelijk dat deze Nederlanders niet te hoog van de toren blazen, maar bij deze kan de volgende boodschap naar zowel Tigre Blanco als Quentin Tarantino worden uitgesproken: bel elkaar eens. Mail, fax of neem op een andere manier contact op, want dit is de perfecte combinatie. De trage, lome muziek van Tigre Blanco, de dreigende beelden van Tarantino. Zelden lag een (nog) niet gemaakte combinatie zo voor de hand. Zelden ook heb ik zo genoten van een album gedragen door gitaren.

De band rond Quintijn Lohman (what’s in a name) en gitarist Twan van Gerwe (Beef), maakt heerlijk duistere, zweterige americana. Je krijgt spontaan dorst als je deze western muziek aan het luisteren bent en ziet de eenzame vlaktes met her en der een dorpje met de onontbeerlijke saloon meteen voor je. Kwaliteit is iets wat genre overstijgend is en zo vormt Light Up The Fire een album wat niet zou misstaan bij mensen die genieten van rustige filmmuziek. Je top tien van 2014 kan nog niet zijn vaste vorm aangenomen hebben als je dit album hebt overgeslagen.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Tigre Blanco Label:Outlaws In Charge
Cover Le Peuple de l'Herbe - Next Level

Le Peuple de l'Herbe - Next Level Le Peuple De L'Herbe is een Franse band die zijn invloeden haalt uit de...

Cover Starkill - Virus Of The Mind

Starkill - Virus Of The Mind Amper anderhalf jaar na de debuutplaat komt Starkill alweer met nieuw werk,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT