RECENSIE: Steven A Clark - The Lonely Roller

Clark
2015-09-25 Uit het zuiden van de Verenigde Staten komt Steven A. Clark, een zanger die eerlijke r&b, waarin de artiest meent wat hij zingt, terug wil halen. Na eerdere EP’s en een album brengt hij nu zijn officiële debuut uit, genaamd The Lonely Roller. Het is een r&b plaat met hiphop-, soul- en popinvloeden. Stevens stem klinkt als een mix tussen Frank Ocean en Simon Webbe (van de boyband Blue), maar hij heeft een heel eigen stijl. Zijn muziek is ontspannen en hij geeft precies wat een nummer nodig heeft. Voor hem geen uitbundige en overbodige ad-libs, zoals vaak voorkomt binnen de R&B. Fans van Steven A. Clark zullen een aantal bekende nummers horen op The Lonely Roller, waaronder het titelnummer. ‘She’s In Love’ en het sterke ‘Bounty’ zijn onder handen genomen door een producer en zijn in gepolijst vorm terug gekomen. Gelukkig zijn er voor deze fans ook nog zeven nieuwe nummers te bewonderen.

Het eerste liedje dat werd uitgebracht is 'Not You', één van de rustigste en gevoeligste liedjes van het album. Steven bezingt in dit sterke soulvolle nummer hoe hij de liefde van een ander niet kan beantwoorden. Met zijn warme en kalme stem weet hij zijn emotie haarfijn over te brengen. Ook de tweede single ‘Can’t Have’ is nog steeds soulvol, maar heeft een hoger tempo dan ‘Not You’ en representeert daarmee beter de rest van The Lonely Roller. In beide liedjes heeft Steven voor het eerst samengewerkt met een componist: Sam Hyken. Hyken heeft voor vele orkesten geschreven en heeft dit album aangevuld met strijkers, waardoor de muziek een mooi en vol geluid heeft gekregen en de rauwheid van Steven’s eerdere werk ietwat is afgenomen. Tekstueel gezien is de rauwheid gebleven; zijn teksten zijn eerlijk en winden er geen doekjes om. Hij zingt precies wat hij voelt, zonder daarvoor ingewikkelde poëtische zinnen te maken.

The Lonely Roller is een plaat die wat aandachtig luisteren nodig heeft om te groeien. Als achtergrondmuziek kan het nietszeggend lijken, maar het is juist een heel interessant album. Met zijn fijne beats, soulvolle en warme stem brengt Steven A. Clark een ontspannen album dat niet binnen één genre blijft, maar moeiteloos alles mengt tot een aangename moes van muziek.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Steven A Clark Label:Secretly Canadian
Cristobal

Cristobal and the Sea - Sugar NowDe leden van het vierkoppige Cristobal And The Sea zijn uit iedere uithoek...

Ghost

Ghost - Meliora Het heeft het imago van een black metalband en maakt voornamelijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT