RECENSIE: de Sp aties - De Sp aties

Sp Aties
2015-12-11 Nederbiet-punk-garagerockers De Sp aties zijn de vaandeldragers van de rauwe Nederlandstalige muziek. De band weet met recht in je gezicht teksten, pakkende meerstemmige (en valse) refreintjes, rammelende gitaren en een flinke dosis energie, een lekker tegendraadse punkvibe neer te zetten. Na een LP op Gray Past Records is het alweer tijd voor de tweede EP op Steek Maar In Je Reet Records. Gaat u er maar eens goed voor zitten.

Op kant A. staat het nummer ‘Blij Zijn Dat Je Leeft’. Een zwartgallig nummer over het leven en ondanks alle ‘negatieve’ clichés – je idealen zijn weg, je helden zijn dood, je dromen zijn niet uitgekomen – heeft het trio een positieve boodschap. Op kant B. laat de band de verlatingsangst doorschemeren en schreeuwt het uit: “Laat me niet alleen!”. Dan sluiten De Sp aties af met ‘Babyboomer Generatie’, waarin op het deuntje van ‘My Generation’ van The Who eindelijk eens flink wordt afgegeven op de babyboomers.

U begrijpt het: het is nog niet te laat, breng nu uw stem uit en laat De Sp aties op nummer 1 komen in die klote Top2000. Dat zal ze leren! De EP is trouwens ook op cd verkrijgbaar, voor alle babyboomers die de platenspeler in 1991 de deur uit hebben gedaan.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:de Sp aties Label:Eigen Beheer
Cover Pauw - Macrocosm Microcosm

Pauw - Macrocosm MicrocosmEr staan de laatste jaren veel jonge bands op, die eens flink met de...

Cover Robert Forster - Songs To Play

Robert Forster - Songs To Play Als frontman van de Australische rockband The Go-Betweens bereikte Robert...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT