VERSLAG: Artquake 2005

Festivalinfo was aanwezig op Artquake 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 14 foto's.

VERSLAG:

12

Artquake 2005 - deel 1

Voordat je te kritisch naar de line-up van Artquake 2005 (en voorgaande jaren) kijkt moet je weten dat het festival slechts 10 euro kost in de voorverkoop! En 10 euro voor een dagje uit met muziek is natuurlijk nooit verkeerd. Mocht je de muziek niks vinden dan zijn er op het terrein zelf ook genoeg dingen te zien en te doen. Zo is er vandaag onder andere een trapezeshow van een acrobatenduo en word er live capoeïra vertoond door een groep uit Noord-Brazilië.

Gisteren werd op het Haarlemmermeersen Bos (voormalig Floriade terrein) in Hoofddorp nog Mysteryland georganiseerd en vandaag alweer Artquake. Het is duidelijk dat het opruimen onderschat was. De festivalpoort gaat dan ook anderhalf uur later open dan gepland! Waardoor het programmablaadje wat uitgedeeld word bij de ingang ook meteen niet meer klopt.

Zodra het open gaat, rennen de eerste meiden al snel naar het hoofdpodium. Dit om alvast zeker te zijn van een goed plekje aan het hek voor headliner Di-Rect. Deze komt pas over zeven en een half uur, maar je kunt natuurlijk niet elke dag deze idolen bewonderen. Voordat dit zover is speelt onder andere de band San Andreas het publiek alvast warm. Deze jonge Rotterdamse jongens hebben na de release van ‘The Lover Kills’ ook genoeg fans in deze regio gekregen en de goed herkenbare emo-core mensen springen er al snel tussen uit. San Andreas werd al eerder een band met toekomst genoemd op Festivalinfo en deze toekomst komt steeds dichterbij!

Eén ding is zeker: Als De Jeugd Van Tegenwoordig geen hit hadden gehad deze zomer met ‘Watskeburt’ hadden ze hier nooit gestaan. Dat de drie jongens (nog) geen podiumervaring hebben is dan ook niet zo gek. Ze lopen met z’n drieën wat heen en weer terwijl er heel wat melig gedoe tussen en tijdens de nummers zelf plaatsvindt. Van geboer in de microfoon tot onnodig hard gekrijs. De ‘band’ komt binnenkort met hun eerste cd uit en in de 25 minuten die ze spelen krijgen we hier een aantal nummers van te horen. Natuurlijk hiertussen de nieuwe single ‘Voor Je Kijken Doorlopen’ en word er geëindigd met ‘Watskeburt’. Wanneer het gedaan is roept lid P. Dronq richting het publiek “ow, wilt er iemand m’n muntjes” en gooit een handvol het publiek in.

12

FOTOGRAFIE:

12
Ali B foto Artquake 2005 Ali B foto Artquake 2005 Ali B foto Artquake 2005 De Jeugd Van Tegenwoordig foto Artquake 2005  foto Artquake 2005 Skip the Rush foto Artquake 2005 Skip the Rush foto Artquake 2005 Skip the Rush foto Artquake 2005 The Sheer foto Artquake 2005 The Sheer foto Artquake 2005 The Sheer foto Artquake 2005 Trackaddicts foto Artquake 2005
 
12
 
festival logo

HUNTENPOP 2005Huntenpop is al jaren een belangrijk festival in Nederland. Het festival...

festival logo

LOWLANDS 2005 Lowlands, het toetje van de zomervakantie. Nog drie dagen genieten van het...