Skip the Rush

Uit: Amsterdam - Nederland

Spinach, ConQbine, Downforce, Amalgamation en Wit is Out zijn niet meer… skip the rush gaat er daarentegen sinds begin 2002 keihard voor.

Zo won de band onlangs de finale van de Amsterdamse Poprijs 2003. De jury sprak van "een energieke podiumpresentatie, originaliteit, lef en zichtbare speelvreugde".

Ook de media is over de band te spreken. De eerste mini-cd is inmiddels in alle gerenommeerde bladen (o.a. Oor, Aardschok, Music Maker, Live XS en Rocktribune) overweldigend ontvangen.

"Het Amsterdamse ConQbine speelde Alien Ant Farm van het podium. Da's leuk. Nog leuker is dat skip the rush uit heel wat leden van ConQbine bestaat en met de gelijknamige cd een tandje hoger schakelt. De uitkomst is heroïsch, ongenaakbaar, zeer verfijnd en toch heftig. Je komt al snel uit bij de latere Faith No More", aldus Aardschok.
Live XS: “Een band met een eigen gezicht door bijvoorbeeld het markante en indrukwekkende stemgeluid van zanger Jaap en het gebruik van de Chapman stick (een snaarinstrument met vijf bas en vijf gitaarsnaren dat tappend bespeeld wordt). skip the rush blinkt uit middels sterke dynamieken, mooie melodielijnen en puur muzikaal talent. Met zo'n sterke demo in de achterzak, en de huidige populariteit van het genre in acht genomen, zou deze band het wel eens heel ver kunnen schoppen".
In de bladen is de muziek vergeleken met bands als Incubus, Faith no More en Tool met een zanger die klinkt als Placebo’s Brian Molko.

De mini-cd is het resultaat van een hechte samenwerking met producer Mike Stewart tijdens zomerse opnamesessies in de oefenruimte en in een kleine studio. Mike Stewart is onder andere bekend van eerder werk met o.a. The Gourds, Marynka Nicolaï en Calvin Russell.

OUDE OPTREDENS VAN Skip the Rush

  • 26 sep `07
  • 25 aug `07
  • 24 mrt `07
  • 22 dec `06
  • 30 nov `06
  • 24 nov `06
  • 17 nov `06
  • 12 - 15   okt
  • 22 - 23   sep
  • 02 sep
Beijk alle oude (52) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Skip the Rush

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Skip the Rush. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Skip the Rush

Beijk alle oude (52) oude optredens

FOTO'S VAN Skip the Rush

Foto Skip the Rush te Keut In Rock 2005 Foto Skip the Rush te The Sheer - 22/12 - De Kade Foto Skip the Rush te Minus The Bear - 30/11/06 - Melkweg Foto Skip the Rush te Minus The Bear - 30/11/06 - Melkweg Foto Skip the Rush te Artquake 2005 Foto Skip the Rush te The Sheer - 22/12 - De Kade
 
Bekijk alle 11 foto's van Skip the Rush

Skip the Rush NIEUWS

CD-RECENSIES

Skip the Rush All Is Fit For Tonight cover

Skip the Rush - All Is Fit For Tonight

Skip the Rush heeft het momentum. Iedereen heeft het over ze en iedereen houdt ze in de gaten. Het is een ware hype in de mooie wereld van de muziek. Wat mij over het...

Skip the Rush Chaperone cover

Skip the Rush - Chaperone

Vooraf moet gezegd worden dat uw recensent doorgaans een rustig, stabiel persoon is. Niet snel van zijn stuk te brengen en weinig extreme reacties. Echter, na de 3.20...

Skip the Rush Skip the Rush cover

Skip the Rush - Skip the Rush

In de bijgeleverde biografie van deze (gelijknamige) Skip the Rush demo komen we een opvallend instrument tegen: de Chapman Stick. Ook nog nooit van gehoord? Het schijnt...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: