VERSLAG: Loveland Festival 2010

VERSLAG:

Jubileumeditie van Loveland weer één grote speeltuin

De weergoden zijn de vijfde editie van het Loveland festival goed gezind. De hele dag dansen op de beste beats kan in een zonovergoten Sloterpark te Amsterdam. Zonnebril op, handjes in de lucht en gáán blijkt het motto van de gemiddelde lovelander.

Grote namen als Chuckie en Fedde le Grand maken er in de late uurtjes een feest van, maar al vanaf tien uur ‘s ochtends kan er al gedanst worden in het Amsterdamse park. De Amsterdamse Estroe is al vroeg uit de veren om de early birds van muziek te bedienen. Ook Stefano Richetta en Sebastian Sleebos moeten deze dag vroeg op.

Feestgangers die even zijn uitgedanst hebben genoeg te doen in het park dat deze zaterdag is omgetoverd tot één grote speeltuin. Even chillen kan in het reuzenrad naast de T-Dansant stage en een eindje verderop liggen rubberbootjes in de Sloterplas. Bootje varen, pootje baden en zwemmen is ‘geheel op eigen risico’, maar met het brandende zonnetje is een beetje verkoeling nooit weg.

Het thema dit jaar is ‘Roller Skating’. Dansen op skates kan in de Starclub Rollerdisco waar David Vunk en de Italo Elite, bestaande uit de DJ’s Lupe, Tom Trago, San Proper en Martin Duvall, de knoppen bedienen. Electroman Felix da Housecat mag rond etenstijd al van zich laten horen in de zomerse Beach Arena, maar rolt daarna meteen door naar de Rollerdisco voor een speciale 80’s discoset.

Valtifestvader Joost van Bellen heeft de eer om het feestje in de Beach Arena af te sluiten. Het publiek gaat los op de slim aan elkaar gedraaide bliepjes van Van Bellen en zingt mee met klassiekers als ‘So happy together’. Om half elf moet de DJ stoppen waardoor hij naar eigen zeggen, niet tot zijn epische einde komt. Hij twittert: ,,Thnx LoveLand, that was big fun. Thought I to play till 23 hrs, so couldn’t build an epic end... #loveisblind’’. Van Bellen komt zo in elk geval niet in tijdgebrek, want hij mag meteen door naar zijn eigen feestje Rauw in het Utrechtse Tivoli om daar de boel op z’n kop te zetten.

Een groot deel van de 20.000 bezoekers trekt rond half elf al richting de pendelbussen, maar de echte diehards gaan nog even los op de liveset van Secret Cinema. Tot elf uur gaan de handen ook nog de lucht in voor Detroit: DJ van Hollandse bodem Fedde le Grand draait er een eind aan bij het Dansant podium.

Loveland 2010 was dus één groot feest, met voor de echte houseliefhebber, genoeg aanbod. Het zonnetje hielp gelukkig ook een handje mee en degenen die om elf uur nog niet genoeg hadden van de festiviteiten konden door naar de Westerunie voor een flinke afterparty.

 
festival logo

SUMMER DARKNESS 2010De achtste editie van het Summer Darkness Festival vond plaats van vrijdag 13...

festival logo

PINKPOP CLASSIC 2010 De vierde editie van Pinkpop Classic heeft de beste line-up uit zijn nog maar...