VERSLAG: ValtiFest 2010

Festivalinfo was aanwezig op Valtifest 2010 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG:

Een dagje in hogere sferen op Valtifest 2010

Met de woorden 'Sla een kruisje over hier' opent de Jeugd van Tegenwoordig de nieuwe editie van Valtifest 2010. Dit jaar een religieuze mengelmoes. Zij verzorgen samen met Nobody Beats the Drum en Pastoor Zoontjes de opening van het festival op de NDSM-werf in Amsterdam.

Het publiek heeft zich al opgewarmd, want onder andere DJ Isis, Malle Pietje en de Bimbo’s en Sandeman spelen nog voor de grand opening de voetjes van de vloer. Organisator van het feestje Joost van Bellen laat de mensen springen, terwijl er mooie dames en uitgedoste dragqueens om hem heen dansen. Ook de huisvogel van Sesamstraat, Pino waagt een dansje totdat het tijd is voor een moment van bezinning. De Goden worden aangeroepen, het publiek reikt de handen naar de hemel en dan komt er een teken van boven. Er vliegt een helikopter voorbij en tientallen Durex-condooms storten naar beneden. Dat is duidelijk een boodschap van God: Als je het dan per se voor het huwelijk wil doen, doe het dan veilig.

Echte Valtifestgangers houden zich altijd aan het thema en dat is te zien. Dresscode ‘it’s a religion’ maakt van alles los bij de feestvierders. In meervoud zijn zowel Jezus, als Mohammed, Boeddha en Shiva van de partij. De nadruk ligt op tolerantie en een open mind, maar natuurlijk met een knipoog. Dit thema samen met fijne muziek en een lekker drankje blijkt een goddelijke combinatie. Een boerka aan en een machinegeweer op de schouder? Tijdens Valtifest kan het. Een religieuze outfit die vandaag de dag minder tot discussie leidt kan natuurlijk ook. Het terrein zoemt van de bijgelovige bijtjes en lieveheersbeestjes. Daarnaast zijn alle kloosters uit de omgeving uitgerukt, want de nonnen en broeders houden blijkbaar ook wel van een feestje.

Door de plotselinge dood van zanger Charles Haddon van band Ou Est Le Swimmingpool moest er een gat in de timetable opgevuld worden. De mannen van LeLe hebben hun housebroek niet voor niks en zorgen voor een viertalig feestje op de main stage. Bijzonder op deze nazomerdag is de wereldpremière van de Cosmic Rave van onze eigen Hollandse Junkie XL. Deze set bewijst wel dat de DJ en producer de landsgrenzen met een reden ontstijgt en op z’n plek is in het Californische L.A.

De hele zaterdag is er op muzikaal gebied keuze genoeg. In de container van Bunker 666 klinkt de muziek van Malle Pietje en de Bimbo’s kneiterhard door de speakers. Gehoorbescherming is hier zeker aan te raden, want het geluid gaat door merg en been. Dubstepliefhebbers zijn op hun plek in de Oi! Tent waar onder andere DJ Brutuzz en de Brit Trolley Snatcha over de knoppen gaan.

Het jonkie van de avond, Rye Rye, laat tegen het einde van het festival de billen nog even schudden. Niet verkeerd, aangezien het zonnetje al onder is en de temperaturen gedaald zijn. De Amerikaanse rapper is pas twintig lentes jong, maar daar is niets van te horen. Deze dame weet hoe ze een feestje moet bouwen en danst uitvoerig mee met haar achtergronddansers. Aan Jack Beats vervolgens de eer om Valtifest 2010 af te sluiten. Dit duo heeft wel te maken met concurrentie van de Nederlandse DJ Roog, Aeroplane en toch ook geen kleine naam meer, Mr. Wix.

Joost van Bellen heeft maar weer bewezen dat een fijn nazomerfestival organiseren wel aan hem besteed is. Rond een uur of elf moesten alle gelovigen, niet gelovigen, extremisten en gelegenheidschristenen weer het pondje op naar huis om te bidden voor een net zo mooie editie van Valtifest in 2011.

FOTOGRAFIE:

 foto ValtiFest 2010  foto ValtiFest 2010 Malle Pietje & The Bimbos foto ValtiFest 2010  foto ValtiFest 2010  foto ValtiFest 2010 Pastoor Zoontjes foto ValtiFest 2010 De Jeugd Van Tegenwoordig foto ValtiFest 2010 De Jeugd Van Tegenwoordig foto ValtiFest 2010 Nid & Sancy foto ValtiFest 2010 Junkie XL Cosmic Rave foto ValtiFest 2010 Junkie XL Cosmic Rave foto ValtiFest 2010 Rye Rye foto ValtiFest 2010
 
 
festival logo

INTO THE GREAT WIDE OPEN 2010Alweer voor de tweede keer werd dit jaar het festival Into The Great Wide...

festival logo

DYNAMO OUTDOOR FEST 2010 De maand augustus is aangebroken en ook dit jaar gaat Dynamo weer naar...