VERSLAG: Q-base 2005

Festivalinfo was aanwezig op Q-base 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG:

12

Qbase verslag - deel 1

Q-base, een housefestival dat plaatsvindt op een wel heel unieke locatie, richt zich op verschillende stijlen housemuziek, van de wat rustigere techno naar jump en hardstyle, naar keiharde speed- en hardcore.

De locatie, een oude militaire basis, een Royal Air Force (RAF) basis om precies te zijn, is een jaar of 5 geleden verlaten door de Britten. Sindsdien is het een regulier vliegveld, omgeven door allerlei oude hangars en bunkers waar verder weinig mee gebeurt.

Tot vandaag! Q-dance, de Nederlandse houseparty-organisator, heeft dit terrein afgehuurd om er een spetterend festival te geven en heeft de reporters van festivalinfo.nl uitgenodigd om Q-base in woord & beeld te verslaan. Een kans om eens een kijkje te nemen op een commercieel housefestival, met 6 mensen die daar eigenlijk niets mee hebben.. Een kans die je niet aan je voorbij kan laten gaan!

10 september, de dag dat iedereen al vroeg uit de veren is om zijn dansschoentjes aan te trekken en zich klaar te maken voor een lange reis naar Airport Niederrhein bij Weeze in Duitsland, is aangebroken. Vol goede zin vetrekken we in onze privé partybus uit Rotterdam. Na een korte stop in Duitsland om wat goedkope drank te scoren voor thuis, komen we aan bij het parkeerterrein van Q-base. Hier wordt ons door een bijzonder verbaasde parkeerwachter gevraagd "waarom we in godsnaam met een vrachtwagen naar Q-base komen?!". Alleen de blik op zijn gezicht was de 8 euro (!) parkeerkosten al waard. Een Mercedes 508 is en blijft een bus… Misschien ietwat groot uitgevallen?

Uit de grote hangars, die hun massieve deuren open geschoven hebben staan, klinken flinke bassen. Elke hangar of bunker staat voor een land dat met zijn grote scala aan DJ’s, elk een andere stijl house vertegenwoordigd. Zo heb je Belgium/France met hun “Jump & Bounce” en Italië met haar “Stilo Originale”.
Daarnaast zijn er een aantal stages met DJ’s uit alle landen. De Euro-Tech stage brengt grote techno namen als Speedy J en Miss Djax. Ook de Global Hadcore stage pakt uit met onder andere Outblast, Vince en Pavo.

Het terrein, de voornaamste reden voor ons om een bezoekje aan dit festival te wagen, ziet er indrukwekkend uit. De hangars en bunkers zijn gigantisch, zodat de tienduizenden bezoekers alle ruimte hebben. De Euro-Tech stage is speciaal voor Q-base gebouwd op een van de voormalige startbanen. De stapels speakers die tot hoog in de lucht reiken zijn omringd door pallets en legervoertuigen, wat het een stoer “do-it-yourself” uiterlijk geeft. Ook de bezoekers zijn het vermelden waard. Naast de hotpants (en bijbehorende cellulitis) die je om de oren vliegen wordt het soldatenthema hoog in het vaandel gehouden.

12

FOTOGRAFIE:

12
 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005 foto Q-base 2005
 
12
 
festival logo

HEAVY IN HAARLEMHeavy in Haarlem is het eerste metal festival dat in de vernieuwde Patronaat...

festival logo

APPELPOP 2005 Appelpop is al jaren een leuk en gratis!! festival, dat in Tiel gehouden...