VERSLAG: Meerpop 2010

VERSLAG:

Meerpop 2010

Na negen jaar ervaring in de organisatie van het Vierdaags Spektakel Zwanenburg/Halfweg, hebben de organisatoren van dit evenement besloten om de opening van het nieuwe evenemententerrein in Zwanenburg feestelijk te vieren door een nieuw festival op te zetten: MeerPop. Het festival MeerPop bestaat uit twee dagen met verschillende topartiesten van Nederlandse bodem.

De 25-jarige Sanne Hans is een beetje bang dat de tent nog helemaal leeg is als ze moet gaan spelen, omdat Miss Montreal erg vroeg moet optreden vindt ze zelf. Maar zoals een echt artiest befaamd begint ze dan ook quasual late. Voor haar gevoel vindt Miss Montreal dat het nog ochtend is. Misschien heeft het wat te maken met haar nieuwe vriendje. Maar niet iedereen heeft het gevoel net uit bed te zijn gestapt om half 5,want er wordt al flink gerockt. Dit geeft een erg opgeluchte Sanne. Maar ookal is het optreden voor haar een soort ochtendgymnastiek. Vooral tijdens haar spectaculaire drumsolo krijgt ze het publiek mee. Daarna staat het zweet haar letterlijk en figuurlijk op de billen

Tijdens het optreden van Di-rect wordt het steeds drukker in de tent. Di-rect aangevuld met toetsenist Vince van Reeken en gitarist Paul Jan Bakker, maken er een geweldig optreden van. Het is erg leuk om te zien hoe Marcel Veenendaal in zijn eigen wereldje leeft op het podium. Zo maakte hij gebruik van de tamboerijn, heeft hij een eigen mini drumstel, heeft hij een bellenblaas en pakt hij een groot bord met de tekst “ Our cause is stronger, our love wil heal’. Ook lijkt hij bezig te zijn met geluidseffecten op een apparaat dat voor hem staat waar hij steeds aan draait. De mannen zijn zo geconcentreerd bezig, dat niks ze in de weg kon staan. Een show om naar te kijken.

Alle artiesten die vanavond optreden gaan echt helemaal op in hun muziek. Zo ook de leden van De Dijk en het publiek dat vooraan staat bij De Dijk. Het is net of we letterlijk op een Amsterdamse Zeedijk staan, want de houten vlonders deinen heen en weer. Vooral de oudere fans zijn hevig aan het aan het meespringen. Gelukkig is de dijk sterk genoeg gebleken en zijn we allemaal blijven staan. Tijdens het optreden van De Dijk is vooral de wat jongere garden naar buiten gegaan om even snel wat eten te gaan halen, maar even snel bleek al bijna een heel optreden van De Dijk. Maar gelukkig is ook buiten in het zonnetje met een patatje de muziek erg goed te horen.

Tijdens Ilse de Lange haar incredibelle optreden staat de tent helemaal vol. Het is nu zelfs moeilijk om met je biertje door de tent te lopen. Zo is een moedeloze Meerpopganger zijn bier maar gratis gaan uitdelen omdat hij zijn vrienden kwijt is. Maar wat kan ze zingen met haar prachtige stem. Vol trots vertelt Ilse dat ze op nummer 1 staan en dat ze dat helemaal geweldig vindt. Ze blaakt ook van trots en energie en laat dit ook zien tijdens de rest van haar optreden. Tijdens de toegift komt ze terug met het nummer waar het voor ons allemaal mee begon’ I’m not so tough’ en op deze manier krijgt ze het publiek helemaal los en opgewarmd voor Bløf.

Bløf-frontman Paskal Jakobsen is zenuwachtig legt hij uit, maar het publiek maakt alles goed. Ondank een kleine tegenslag met de rookmachine, waardoor het voor de 46-jarige lijkt alsof er 100 kaarsen tegelijk worden uitgeblazen is het een geweldig optreden. Maar wie weet geeft het gevoel van 100 kaarsjes de band weer inspiratie voor een nieuwe single. Dan kan deze band die voor hun Cd/Dvd UMOJA de hele wereld is overgereisd voor inspiratie het deze keer wat dichter bij huis zoeken. Er wordt volop meegezongen vanavond tijdens het optreden. Bij andere artiesten wordt vaak alleen het refrein meegezongen. Maar bij Bløf worden de gehele teksten volmondig meegeblerd. Zowel met de wat oudere nummers als met de wat nieuwere liedjes. De gepassioneerde band, heeft er mede voor gezorgd dat de eerste editie van Meerpop een daverend succes is geworden.

FOTOGRAFIE:

12
Miss Montreal foto Meerpop 2010 Di-rect foto Meerpop 2010 Di-rect foto Meerpop 2010 Di-rect foto Meerpop 2010 Di-rect foto Meerpop 2010 Di-rect foto Meerpop 2010  foto Meerpop 2010  foto Meerpop 2010 De Dijk foto Meerpop 2010 De Dijk foto Meerpop 2010 De Dijk foto Meerpop 2010 De Dijk foto Meerpop 2010 De Dijk foto Meerpop 2010 De Dijk foto Meerpop 2010 Ilse DeLange foto Meerpop 2010
 
12
 
festival logo

APPELPOP 2010Appelpop is de traditionele afsluiter van het festivalseizoen. De Waalkade in...

festival logo

INTO THE GREAT WIDE OPEN 2010 Alweer voor de tweede keer werd dit jaar het festival Into The Great Wide...