VERSLAG: ROARFest II 2010

VERSLAG:

Roarfest II

De muziekwebsite ROAR E-Zine had na een mooie eerste editie zin in een tweede editie van hun ROARFest. Daarom is het op woensdag 27 oktober tijd voor ROARFest II in de Dynamo te Eindhoven, in samenwerking met de werkgroep Dynamo Mildt. Nu niet enkel Nederlandse acts, maar ook twee buitenlandse.

De avond begint wel met een Nederlandse band. As Enemies Arise presenteert veel nummers van het aankomende album Chapters, maar voor de meegereisde fans is het oudere ‘Show Me That Smile’ het hoogtepunt. Wanneer de cd van deze jonge honden eenmaal uit is, dan kunnen ook de andere nummers in de set op meer publieksinteractie gaan rekenen. Er worden live namelijk al genoeg meeschreeuw momenten gespot en aan harde beat-en breakdowns geen gebrek. Binnenkort in het voorprogramma van Avenged Sevenfold in een uitverkochte grote zaal van de Melkweg[/url], logisch.

Na het Nederlandse tintje aan deze avond gaat de avond meer machostijl. De Italianen van Hopes Die Last staan namelijk klaar om af te trappen. De bassist- waarover nog enige twijfel bestaat van welk geslacht hij is, blijkt nogal een fijne cleane stem te hebben, waarbij opperschreeuwhoofd Daniele Tofani de zangpartijen mee ten gehore brengt. Het meeste werk komt van de laatste plaat Six Years Home , maar ook Your Face Down Now wordt niet overgeslagen. Onder andere ‘Some Like It Cold’ en ‘Call Me Sick Boy’ zorgen voor publieksinteractie.

Snel plaats maken voor Our Last Night, want die leven misschien nog wel met een avondklok en moeten dus snel naar bed. De gemiddelde leeftijd in deze band ligt ergens net onder, of precies op de twintig, maar wat geven zij gas. De podiumperformance van deze band is er een om ‘U’ tegen te zeggen, en ook de nummers van We All Evolve staan als een huis. Onder andere ‘Elephants’ en ‘The Air I Breathe’ komen voorbij, waarna ook debuut The Ghost Among Us wordt aangedaan met onder andere het nummer ‘Recovory’, welke een hoog meezinggehalte kent.

Aan het einde van de avond kunnen we zeggen dat er op ROARFest II drie strakke en veel belovende bands stonden, welke eigenlijk een grotere zaal en nog meer publiek verdienen. maar dat gaat ze vast lukken.

FOTOGRAFIE:

As Enemies Arise foto ROARFest II 2010 As Enemies Arise foto ROARFest II 2010 As Enemies Arise foto ROARFest II 2010 As Enemies Arise foto ROARFest II 2010 Hopes Die Last foto ROARFest II 2010 Hopes Die Last foto ROARFest II 2010 Hopes Die Last foto ROARFest II 2010 Our Last Night foto ROARFest II 2010 Our Last Night foto ROARFest II 2010 Our Last Night foto ROARFest II 2010 Our Last Night foto ROARFest II 2010 Our Last Night foto ROARFest II 2010
 
 
festival logo

LONDON CALLING #2 2010In tegenstelling tot London Calling #1, eerder dit jaar, is #2 weer helemaal...

festival logo

CRYSTAL BALL - 24/9 - MELKWEG LiveXS en Kink FM bestaan eind september 2010 allebei vijftien jaar. Op 24...