VERSLAG: Teqnology 2006

Festivalinfo was aanwezig op Teqnology 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 7 foto's.

VERSLAG:

Teqnology 2006

De muziekstroom Techno werd goed vertegenwoordigd bij organisator Q-dance in 2005, met bijvoorbeeld areas op In Qontrol, en Defqon.1. Maar het terugkerende feest Teqnology bleef dat jaar helaas achterwege. In 2006 maken ze dit snel weer goed, dit door in februari een nieuwe editie van Teqnology te organiseren in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Deze avond brengt een stevige mix van meerdere generaties techno.

Doordat het zo vroeg in het jaar is is het reizen met de goedventilerende metro van Amsterdam Centraal naar station Bijlmer geen pretje. Wanneer we bibberend van de kou aankomen op station Bijlmer blijken we gelukkig niet de enige feestgangers te zijn, de gek geklede “spacers” komen ons te gemoed. Na twee minuten lopen in een stoet van feestgangers komen we dichterbij de Heineken Music Hall. Opeens hoor je daar in de rij staande het pompen van de beat. Er loopt een rilling over mijn rug, ik heb het warm ik heb zin.

We besluiten eerst een rondje te lopen om de verschillende areas te verkennen. Het ziet er mooi uit, Q-dance heeft zoals vertrouwt weer een mooie mainstage opgezet met genoeg lasers en andere lampjes. De foto’s bevestigen dat natuurlijk. In de line-up is voor mij het hoogtepunt Christian Wünsch. Het doet me denken aan industustrial hardcore, dit op dit tijdstip is helemaal top. Wanneer zijn opvolger Steve Rachmad begint is het tempo helaas weer weg. Mooi tijd om eens wat te gaan eten/drinken bij de vele kraampjes in de zaal. De prijzen voor deze consumpties zijn “gewone” kroegprijzen, dat wil zeggen twee euro voor een biertje.

Wat opvalt is dat het rustig is, gezellig rustig. Ik heb ruimte op mijn heen. Wat een gek gevoel. Dit heb ik nog nooit meegemaakt op zo’n feest. Een medewerker verteld mij dan ook dat dit de rustigste avond is die hij ooit heeft gezien.

Technology is een uitstekend feest voor een gezellige en relaxte avond uit, zonder te veel poespas. Mijn vertrouwen in Q-dance is nog steeds uitstekend, ze zijn gelukkig nog niet verleert hoe ze leuke feestjes moeten maken!

FOTOGRAFIE:

 foto Teqnology 2006  foto Teqnology 2006  foto Teqnology 2006  foto Teqnology 2006  foto Teqnology 2006  foto Teqnology 2006  foto Teqnology 2006
 
 
festival logo

REFLECTIONS FEST 3Het platenlabel Reflections Records is dit jaar alweer 10 jaar geworden. Dit...

festival logo

EMERGANZA 2006 Deze maand zijn de laatste voorrondes voor het Emergenza festival in The...