VERSLAG: Lowlands Converse festivalreport - dag 1

Festivalinfo was aanwezig op Lowlands 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 218 foto's.

Naar het Lowlands 2011 - dag 1 verslag
Naar het Lowlands 2011 - dag 2 verslag

VERSLAG:

Converse Lowlands festivalreport - dag 1

Lowlands 2011, mijn eerste Lowlands ooit. Het is niet dat ik een festival-groentje ben, ervaring op eendaagse festivals genoeg. Naar het door veel Lowlands-diehards 'verafschuwde' Pinkpop ben ik ook vaker geweest. Maar dan koos ik wel voor de luxe van een bed en de ontbijtkunsten van mijn moeder. Het is dus niet alleen mijn eerste Lowlands, maar ook mijn eerste festivalcamping-ervaring. Met horrorverhalen van Dour in het achterhoofd ben ik op het ergste voorbereid. Er is blubber, er zijn lange rijen voor de douches en de eurodance schalt al vroeg uit de campingwinkels. En toch heeft het wat. Met zn allen door de modder ploeteren om bij je tent te komen waar je 's nachts in bevriest en waar je 's ochtends veel te vroeg uitgelokt wordt door de hete zon en de geur van primitief gebakken eieren. Ik kan hier wel aan wennen.

Het terrein is groot. Gigantisch. Zo groot dat ik bij mijn eerste poging om even alleen over het terrein te wandelen hopeloos verdwaalde en uiteindelijk bij de Alpha belandde, terwijl ik verder wilde dansen op de beats van Paul Kalkbrenner in de Bravo. Het ding wat mijn vriendengroep vanochtend het meest bezighield is hoe Pinkpop op een uitverkochte maandag meer bezoekers heeft op een terrein dat een fractie is van het Lowlands terrein. En het Lowlands terrein is vol. Te vol soms, want het was vrijwel onmogelijk om te dansen op Paul Kalkbrenner, iets dat zijn muziek toch vereist. Maar het hoort erbij. De modder. De drukte. De dronken mensen om wie je meestal hard kunt lachen maar soms ook niet. Mannen in bananenpakken. De absurd rare dansfeestjes die je tegenkomt als je gewoon over het terrein slentert. De rijen voor de dranktenten en de toiletten. Het is vooral rustig slenteren, niet teveel plannen, het laten gebeuren en genieten van de fijne sfeer die op Lowlands hangt. Ik voelde me pas echt thuis toen ik (verdwaald) in mijn eentje over het terrein slenterde. Mijn Lowlands-ontgroening was compleet. Nu alleen nog uitzoeken wat er in de mysterieuze Titty Twister gebeurt.

FOTOGRAFIE:

12345678910111213141516171819
 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 1
 
12345678910111213141516171819
 
festival logo

LOWLANDS 2011 - DAG 2Het jaarlijkse Lowlandsfestival in Biddinghuizen is voor velen een...

festival logo

LOWLANDS 2011 - DAG 1 Het jaarlijkse Lowlandsfestival in Biddinghuizen is voor velen een...