VERSLAG: Monsters Ball Halloween Rave 2011

Festivalinfo was aanwezig op Monsters Ball 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 21 foto's.

VERSLAG:

Monsters Ball Halloween Rave 2011

De carnavalshoofdstad Den Bosch heeft de bananen-, superhelden- en gorillapakken ingeruild voor een veel griezeliger verkleedfestijn. De première van Europa’s grootste Halloweenfestival wordt vannacht gevierd met Monsters Ball. Naast vijf verschillende area’s kunnen de bezoekers ook langs een BNN Horror Cinema en door een Spookhuis dwalen. De Brabanthallen geeft onderdak aan duizenden bloederig uitgedoste dansliefhebbers, maar ook de niet-verklede bezoekers kunnen bij binnenkomst nog genoeg verkleedkleren en make-up kopen. De opvallendste bezoekers zijn namelijk zij die niet-verkleed naar een Halloweenfeest gaan.

De optredens op een dergelijk themafeest zijn misschien een onbelangrijke bijzaak, maar de festivalorganisatie heeft zeker zijn best gedaan om ook hieraan te voldoen. De pop-/danceformatie T-Spoon, diskjockey The Flexican, dj- en producersduo Mightyfools en hiphopgroep The Opposites staan geprogrammeerd, maar ook buitenlandse artiesten als de Engelse dubstepper Joker, de Britse electrogroep Audio Bullys, de Schotse dj Calvin Harris en de Belgische dj Dr. Lektroluv mogen het publiek komen vermaken. Helaas hebben opvallend weinig podiumbeesten zich speciaal verkleed voor het horrorfeest, maar ook de drankverkopers en andere medewerkers zijn niet op een bloedspat te betrappen.

De organisatie heeft een aantal acteurs rondstrompelen met bijvoorbeeld een ziektebed, maar stiekem is het vooral vervelend om tijdens het dansen kant te moeten maken voor een stukje klein kunst. De organisatie had misschien beter mensen kunnen inhuren om het hoeveelheid afval te verzamelen, want dansen tussen de lege plastic bekers is niet erg aangenaam. Horrorachtig is het natuurlijk wel. Maar gelukkig hebben de bezoekers vooral oog voor elkaar en een gesprek over elkaars kostuumkeuze is snel gemaakt. De hoeveelheid bloed, dood en verderf heeft gelukkig niks met de sfeer te maken; want de debuuteditie is een groot, gezellig en sociaal feest.

Het verkleedgrage Oeteldonk heeft veel vampieren en bebloede zombies over vloer, maar echt extreem uitgedoste bezoekers zijn helaas niet aanwezig. De entree was behoorlijk prijzig en het is begrijpelijk dat een duur kostuum gewoonweg niet in het budget heeft gepast. De grote hoeveelheid niet-verklede bezoekers zijn een kleine smet op het succesvolle monsterlijke ball. Ook is het door de grote lounge, hoeveelheid podia en wandelgangen regelmatig rustig bij de optredens, maar het maakt de artiesten en bezoekers niet minder enthousiast. De primeureditie is er een met ongetwijfeld een grote toekomst.

FOTOGRAFIE:

12
T-Spoon foto Monsters Ball Halloween Rave 2011 T-Spoon foto Monsters Ball Halloween Rave 2011 T-Spoon foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011  foto Monsters Ball Halloween Rave 2011
 
12
 
festival logo

SINNER'S DAY 2011Sinner's Day had ook dit jaar een veelbelovende line-up en dus trok...

festival logo

POPRONDE ENSCHEDE De popronde in Enschede was dit jaar groter dan voorgaande jaren. Dat...