VERSLAG: Groezrock 2002

Festivalinfo was aanwezig op Groezrock 2002 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG: Jeroen Verdel  

123

Groezrock verslag deel 1

Groezrock is een Belgisch festival dat elk jaar populairder wordt. Iets wat niet verwonderlijk is gezien de sterke programmering in het punk en hardcore genre. Vanwege logistieke redenen worden de eerste bands van de dag helaas door ons gemist, maar gelukkig valt er de rest van bewuste zaterdag nog genoeg te beleven.

.Calibre (JV)

De in rode ""Freedom"" t-shirts gehulde mannen van .Calibre krijgen een warm onthaal. En terecht, zo blijkt even later. Strakke songs welke af en toe doen denken aan At The Drive-In voorzien van een zanger welke vocale uithalen a la The Refused niet uit de weg gaat. Deze Vlamingen zijn tekstueel revolutionair getint en zeer geëngageerd. De van veel schelle distortion voorziene muziek klinkt erg lekker en wordt strak gespeeld. Achter het podium hangt een grote vlag met opdruk 'Fuck The Band'. Hiermee proberen ze waarschijnlijk duidelijk te maken dat het niet de muzikanten maar de boodschap die zij willen brengen aandacht verdient. Op hun website gaan ze zelfs zo ver dat ze claimen dat de band een aandachttrekker voor de (ideeën op de) site is, in plaats van vice versa!

Rise Against (SH)

Een absolute verrassing op Groezrock is het uit Chigago afkomstige Rise Against. Deze band (opgericht in de herfst van 1999) is het voorprogramma van de Europese tour van Sick Of It All. Als eerste valt op dat het geluid enorm goed is, beter dan van de meeste bands die nog volgen. Muzikaal gezien spelen ze een energieke combinatie tussen hardcore en punkrock zoals maar door weinigen geëvenaard kan worden. Denk hierbij aan een band als Good Riddance. De zanger heeft niet alleen een geweldige strot, hij is ook een goede zanger, waardoor er veel afwisseling in de nummers zitten. In tegenstelling tot menig ander hardcoreband zijn de leden geen opgeblazen Michelin-mannetjes, die meer tijd in de sportschool dan met hun instrumenten doorbrengen. Deze heren zijn zelfs wat klein van postuur, maar wel in staat een suppervette show neer te zetten. Eén van de hoogtepunten is het moment waarop de zanger met een klein handgebaar een enorme circlepit in gang zet. Rise Against gaat nog een geweldige toekomst tegemoet.

Undeclinable (JV)

Undeclinable speelt als ""surprise act"". Ze zijn echter geen Slipknot, waardoor ondanks de aanvankelijk gedragen maskers hun ware identiteit direct duidelijk is. De Hollandse band, welke het vooral van het spelen van covers lijkt te moeten hebben. Zo spelen ze naast de vaste en inmiddels plichtmatige Joe Jackson cover, een covertje van punkgrootheden NOFX (Don't Call Me White). Undeclinable blijkt in België nog best veel fans te hebben. Iets wat (bij ons als Hollanders zijnde) bevreemdend overkomt. Wellicht is de reden van het Vlaamse enthousiasme voor de band het feit dat je wat je van ver haalt gewoon lekkerder is?

Satanic Surfers (SH)

De Satanic Surfers gaan al een tijdje mee in het circuit. Deze beach boys from hell spelen melodieuze punkrock, in de zelfde lijn als Millencollin en No Use For A Name.

123

FOTOGRAFIE: Jeroen Verdel  

12
 foto Groezrock 2002  foto Groezrock 2002  foto Groezrock 2002 Circle foto Groezrock 2002 Circle foto Groezrock 2002 Circle foto Groezrock 2002 Guttermouth foto Groezrock 2002 Guttermouth foto Groezrock 2002 Bad Religion foto Groezrock 2002 Bad Religion foto Groezrock 2002 Bad Religion foto Groezrock 2002 Bad Religion foto Groezrock 2002
 
12
 
festival logo

BEVRIJDINGSPOP 2002 FOTO'SNatuurlijk ontbreekt Festivalinfo niet op het Bevrijdingspop in Haarlem. De...

festival logo

MOTEL MOZAÏQUE Het kan nog: een nieuw, kleinschalig, leuk, verrassend, en gezellig meerdaags...