VERSLAG: [PIAS] Nites 2011

Festivalinfo was aanwezig op [PIAS] Nites 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG:

[PIAS] Nites

PIAS]; al jaren een begrip in de platenindustrie. Waar het label vooral samenwerkt is met grote (internationale) artiesten als Editors en Muse, zou je haast vergeten dat er ook diverse artiesten uit Nederland en België op het rooster staan. Zo presenteren vanavond onder meer dEUS, Pete Philly en Balthazar zich tijdens [PIAS] Nites in het Klokgebouw in Eindhoven.

De aftrap wordt vanavond verzorgd door Pete Philly. In een vrijwel leeg Klokgebouw trapt de rapper, die vooral bekend werd door zijn samenwerking met Perquisite, af. Bij het internationale gezelschap Balthazar is de hal al wat beter gevuld. Het geluid van Balthazar is niet in een hokje te stoppen met hun geheel eigen geluid waarin uitersten worden opgezocht. Dit is echter ook oorzaak dat mensen na een aantal songs toch ook voor de koffieautomaat in de ontvangsthal kiezen. Zonde, want wie verder luistert hoort dat Balthazar een interessante band is met een goed ontwikkelde songstructuur.

De Belgische band dEUS is voor veel bezoekers de reden om het festival te bezoeken, en de live-reputatie die de zuiderburen in de afgelopen jaren hebben opgebouwd worden vanavond wederom waargemaakt. Hits “The Architect” en “Constant now” worden door het publiek met open armen ontvangen.

Na het optreden van dEUS lijkt de doelgroep ineens volledig om te slaan. Waar aan het begin van de avond veelal dertigplussers de zaal opvulden, maken deze plaats voor een wat jongere aanwas. Het is duidelijk: de Britse band Crystal Fighters staat op het punt te beginnen. Gewapend met dé festival hit van 2011 “Plage” en minder bekende songs als “At Home” en “I love London” weten ze het publiek opvallend goed mee te krijgen. Frontman Sebastian Pringle is een imposante verschijning en voegt met zijn excentrieke podiumperformance net dat beetje extra toe wat een band als deze nodig heeft.

De een na laatste act van deze avond is DJ Vitalic, die garant staat voor harde elektronische beats. Helaas dropen veel bezoekers na het optreden van Crystal Fighters af, maar eenieder die nog aanwezig is lijkt zich prima te amuseren. Zo ontstaat er zelfs een heuse rolstoel-moshpit. De set van Vitalic is echter eentonig en met zijn podiumuitstraling lijkt hij ontzettend zenuwachtig te zijn. Hierdoor komt het geheel niet helemaal goed over. De avond wordt uiteindelijk afgesloten door Boemklatsch, die de festivalgangers tot de late uurtjes vermaakt met een wat meer mainstream elektro geluid.

Met een goed gevuld Klokgebouw kan de organisatie terugkijken op een mooie editie van [PIAS] Nites. Daarnaast werd vanavond wederom duidelijk dat de Nederlandse en Belgische acts die op [PIAS] getekend hier met recht een plek in de stal hebben gekregen.

FOTOGRAFIE: Yannick Putz  

12
Balthazar (Be) foto [PIAS] Nites 2011 Balthazar (Be) foto [PIAS] Nites 2011 Balthazar (Be) foto [PIAS] Nites 2011 Balthazar (Be) foto [PIAS] Nites 2011 Balthazar (Be) foto [PIAS] Nites 2011 Balthazar (Be) foto [PIAS] Nites 2011 Crystal Fighters foto [PIAS] Nites 2011 Crystal Fighters foto [PIAS] Nites 2011 Crystal Fighters foto [PIAS] Nites 2011 Crystal Fighters foto [PIAS] Nites 2011 Crystal Fighters foto [PIAS] Nites 2011 Crystal Fighters foto [PIAS] Nites 2011
 
12
 
festival logo

SPEEDFEST 2011Afgelopen weekend was het weer zover, het groot uitgepakte feestje van onze...

festival logo

IK ZIE U GRAAG 2011 Vol trots kondigt Mezz in Breda de derde editie aan van Ik Zie U Graag....