VERSLAG: Vlietpop 2006

VERSLAG:

Zaterdag 8 juli

De 22ste editie van Vlietpop vindt plaats in een tent. Je moet je voorstellen dat dat Vlietpop een klein festival is en een festivaltent dus het hele veld in beslag neemt. Dit is pas de tweede keer dat het festival in een megatent plaatsvindt en ik vraag me dan ook af waarom.

De tent is niet het enige wat dit jaar opvalt. De line up is verrassend goed en de organisatie is een samenwerking aangegaan met de Goodlife Providers. Dit jonge evenementenbureau organiseert themafeesten in de omgeving Leidschendam-Voorburg. Gelukkig is de organisatie bereid om een aantal vragen over het festival te beantwoorden, ik wil namelijk wel wat meer weten over de nieuwe ontwikkelingen rondom Vlietpop...

Ruud van der Lans, PR-medewerker en presentator van het festival, vertelt dat Vlietpop de festivaltent mag lenen van de gemeente. Die gebruikt de tent om ervoor te zorgen dat het vrijwilligersfeest dat de gemeente mede organiseert, niet wegwaait of verregend. Ook vertelt Ruud dat de organisatie dit jaar verwacht een breder publiek te trekken. Dit door de gevarieerde line-up (Kraak & Smaak, Wipneus & Pim, Van Katoen e.a.) en de samenwerking met de Goodlife Providers. Door deze laatsten is er ook muziek tussen de acts door.

Na dit gesprekje ben ik weer gerustgesteld. En eenmaal aangekomen op het festivalterrein heb ik al snel door dat Vlietpop erg goed georganiseerd is en nog belangrijker, dat de bezoekers het prima naar hun zin hebben.

De eerste band die ik zie is The Polar Exploration Ship. Een prima band om lekker naar te luisteren in de zon met een biertje in je hand!

Vervolgens is de band Van Katoen aan de beurt. Wat een energie brengen die zeg. Bas, de zanger, maakt er echt een feestje van. “Crowdsurfen verboden? Ach, dan doen we het toch lekker stiekem!” Echt geweldig!

Na deze Nederlandse metalband betreedt Janez Detd het podium. Deze punkformatie uit België stond twee jaar geleden al op Vlietpop en op aandringen van onder andere het publiek dit jaar weer. Het is te merken dat ze geliefd zijn. Zelfs de leden van Van Katoen zijn zichtbaar aan het genieten van deze band. Deze band kan nog ver komen.

Het is nu de beurt aan Kraak & Smaak. Ook hier gaat 't publiek uit zijn dak, iedereen is lekker aan het dansen op deze relaxte dance/ hiphop/ funk. Helaas is er weinig publiek.

Afsluiter dit jaar zijn Wipneus en Pim; wat een feest is dat zeg! Deze DJ’s hebben echt een nieuwe dj-cultuur tot stand gebracht. Ze draaien de meest ‘cheesy’ platen, zoals 'When the Rain Begins to Fall’ en ‘Deze Vuist op Deze Vuist’. Ook zijn er playbackbattles tussen (ja, ja) de jongens en de meisjes. Wat een feest maken ze ervan. De hele tent staat dan ook afgeladen vol.

Voor mij was Vlietpop 2006 erg geslaagd en aan de reacties van het publiek te horen, geldt dit ook voor hen. Na afloop heb ik nog weer even contact met Ruud van der Lans. Hij vertelt me dat er meer bezoekers waren dan verwacht, ongeveer 21.000. Ook voor de organisatie dus een topdag. Ik kijk nu al uit naar de editie van 2007.

 
festival logo

WERCHTER 2006Werchter 2006 zal de boeken ingaan als een van de warmste Werchter-edities...

festival logo

PARKHOF BUITENFESTIVAL 2006 Elk jaar organiseert jongerencentrum Parkhof het Buitenfestival in het...