VERSLAG: Castlefest 2006

Festivalinfo was aanwezig op Castlefest 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

Verslag zaterdag 5 augustus

“Wat was dit leuk”, concluderen we aan het einde van het Castlefest. Het weer zat mee, de muziek was leuk, de sfeer optimaal. Kortom, alles wat je verwacht van een festival en wat daarbij hoort.

In het weekend van 4, 5 en 6 augustus vindt voor de tweede keer het Castlefest op Landgoed Keukenhof plaats. In eerste instantie bedoeld voor liefhebbers van de Middeleeuwen en fantasy, maar ook leuk voor iedereen die zich eens in een andere wereld wil wanen. Het Castlefest wordt gehouden ter ere van de god Lugh. Ter gelegenheid hiervan zijn uit alle hoeken en gaten middeleeuwse figuren, draken, kasteeldames en piraten naar het landgoed in Lisse gekomen. Als bezoeker kun je deelnemen aan allerlei workshops en is er een groot aanbod van allerlei gothic, metal en wicca artikelen. Eten op het festival doe je van echte aardewerken borden en je biertje drink je uit een authentieke, aardewerken beker.

Voor de muziekliefhebber is er op het festival ook genoeg te beleven. Als eerste zien we de band Thirsty Dog, een folkband. De frontman zegt dat ze met name goed zijn in het stoerdere werk, maar bij één nummer laten ze zich ook graag van hun gevoelige kant zien.

Vervolgens is het de beurt aan Rapalje. Net als meer bands vandaag, hebben zij verschillende middeleeuwse instrumenten bij zich. Gehuld in een Schotse outfit, laten ze, samen met het publiek, flink de voetjes van de vloer gaan.

De Nederlandse band Omnia kan rekenen op veel bijval van het publiek. Getuige het gejoel kunnen we concluderen dat deze band in het genre erg geliefd is. Op de zaterdag brengt de band samen met de Duitse collega’s van Faun een speciale Pagan-show. Gedurende zowel de show van Omnia als die van Faun vinden regelmatig gastoptredens over en weer plaats. Ook dit wordt bijzonder gewaardeerd door het publiek.

Uiteindelijk wordt die dag om tien uur 's avonds het festival met een spectaculaire vuurshow afgesloten.

FOTOGRAFIE:

Faun foto Castlefest 2006 Faun foto Castlefest 2006 Omnia foto Castlefest 2006 Omnia foto Castlefest 2006 Rapalje foto Castlefest 2006 Thirsty Dog foto Castlefest 2006 Thirsty Dog foto Castlefest 2006  foto Castlefest 2006  foto Castlefest 2006
 
 
festival logo

TUINFEEST NIRWANA 2006Lierop (gemeente Someren, gelegen tussen Eindhoven en Venlo) is al voor de...

festival logo

MEGA BEACH HAPPENING In deze laatste week van juli kent Nederland de tweede hittegolf van 2006....