VERSLAG: M'era Luna 2006

Festivalinfo was aanwezig op M'era Luna 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 31 foto's.

VERSLAG:

123

Vrijdag 11 augustus


Het Duitse M'era Luna klinkt de meeste mensen vast iets minder bekend in de oren als een Lowlands of een Pinkpop. Voor deze mensen een kleine introductie:

M’era Luna is het vervolg op het Zillo-festival (Zillo is een groot alternatief muziekblad in Duitsland). Dit festival is afgezien van de naam hetzelfde als haar voorganger en vindt dit weekend alweer voor de zevende keer plaats op het vliegveld van Hildesheim (Niedersachsen – Noord Duitsland). Op dit vliegveld staat buiten een open podium (de Hauptbühne) en in de vliegtuig-hangar nog een kleiner podium.

Het festival heeft veel succes in het thuisland en is met haar meer dan 22.000 bezoekers één van de grootste festivals in de 'Schwarzen Szene', de Duitse benaming voor alles wat onder de subcultuur 'gothic' valt. In Nederland kennen we sinds 2003 een kleinschaligere versie onder de naam Summer Darkness. Hoewel beide festivals in hetzelfde weekend vallen, is het programma zeer verschillend.

Kenmerkend voor festivals in het buitenland is dat de camping al een dag eerder open is. Aangezien het programma morgen al in de ochtend begint, kiezen veel mensen er dan ook voor om vandaag alvast hun tent op te zetten. Door de landingsbanen en dergelijke zijn er duidelijke looppaden op de camping. Gelukkig is er naast het vele asfalt ook genoeg gras om je tent neer te zetten.

Dat de camping ongekend dichtbij het festivalterrein zit, bewijst het uitzicht. Wanneer je je tent open ritst kun je alles volgen op de mainstage. Helaas hangen er naast het podium geen schermen, anders was het wel erg verleidelijk om sommige acts vanaf de camping te bekijken.

123

FOTOGRAFIE:

123
Apoptygma Berzerk foto M'era Luna 2006 ASP foto M'era Luna 2006 The Birthday Massacre foto M'era Luna 2006 The Birthday Massacre foto M'era Luna 2006 The Birthday Massacre foto M'era Luna 2006 Clan Of Xymox foto M'era Luna 2006 Clan Of Xymox foto M'era Luna 2006 De/Vision foto M'era Luna 2006 Dope Stars Inc. foto M'era Luna 2006 Dope Stars Inc. foto M'era Luna 2006 Dope Stars Inc. foto M'era Luna 2006 The Gathering foto M'era Luna 2006
 
123
 
festival logo

CULEMBORG BLUES 2006Zaterdag 26 augustus 2006, de dag van het dertiende bluesfestival in...

festival logo

BOOCH?-FESTIVAL 2006 Op 19 en 20 augustus stond Heerlen voor de negende keer in het teken van het...