VERSLAG: Akoestival Lentestemmen 2013

Festivalinfo was aanwezig op Akoestival Lentestemmen 2013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG:

Akoestival Lentestemmen 2013

Zwolle is de onbetwiste hiphop hoofdstad van Nederland, maar ook dance-evenementen als Citymoves, Dancetour, Hardshock, Fusion of Dance en radio-vriendelijke festivals als Bevrijdingsfestival Overijssel doen het zeer goed in de studentenstad. Het organiseren van een singer-songwriterfestival ligt hierdoor niet voor de hand, maar studenten van de Landstede gingen de uitdaging aan.

In het groenste park van Zwolle vindt de debuuteditie plaats van het akoestische Festival Lentestemmen. Het festival wordt georganiseerd door jonge enthousiastelingen, die zeven maanden geleden een brainstormsessie deden voor een nieuw evenement in Doepark Nooterhof. In het kader van hun opleiding hebben zij de opdracht gekregen om een festival te organiseren dat past binnen de sfeer van het doepark.

Zes opkomende singer-songwriters en drie dichters staan geprogrammeerd op het sfeervolle, groene en duurzame festivalterrein. De artiesten zijn gevonden via een Twitter-oproep, maar ook zijn de studenten zelf gaan zoeken en staan er hierdoor ook artiesten buiten Zwolle op het programma. Dit alles in een huiselijke en intieme sfeer, met de artiesten op een podium van sloophout, verlicht door een schemerlamp.

Een maand geleden is de lente ingegaan en met de festivalnaam Lentestemmen is het een groot eerbetoon aan het groene weerseizoen, maar ironisch genoeg is het weertype een nare boosdoener vandaag. De artiesten spelen gelukkig met koude vingers ook perfect gitaar en het publiek verwarmd zich prima met een drankje uit Theehuis Earthship, maar helaas hebben toch veel bezoekers zich laten tegenhouden door de weersomstandigheden.

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

12
 foto Akoestival Lentestemmen 2013 Juliette Veneman foto Akoestival Lentestemmen 2013 Juliette Veneman foto Akoestival Lentestemmen 2013 Juliette Veneman foto Akoestival Lentestemmen 2013 John Hill foto Akoestival Lentestemmen 2013 John Hill foto Akoestival Lentestemmen 2013 John Hill foto Akoestival Lentestemmen 2013 Recording Rochelle foto Akoestival Lentestemmen 2013 Recording Rochelle foto Akoestival Lentestemmen 2013 Recording Rochelle foto Akoestival Lentestemmen 2013  foto Akoestival Lentestemmen 2013 Chayah foto Akoestival Lentestemmen 2013
 
12
 
festival logo

GROEZROCK 2013 DAG 1Ook dit jaar kon je bij Groezrock weer de terecht voor de creme de la creme...

RoadburnFestival2013

ROADBURN 2013 Roadburn 2013 heeft weer een bijzondere affiche weten op te stellen. Godflesh...