VERSLAG: Into The Great Wide Open 2013 - dag 3

Festivalinfo was aanwezig op Into The Great Wide Open 2013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 75 foto's.

Naar het Into The Great Wide Open 2013 - dag 2 verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

Zondag

Het reggae-hiphop project van Rico en A.R.T. pikt het laatste beetje regen van de vroege middag mee. Erg jammer natuurlijk, maar gaandeweg vult het veld zich genoeg om het tot een succes te maken. Gelukkig wordt het al snel stralend weer en zie je overal mensen met een natte kont van het zitten op nattigheid rondlopen.

Een van de opvallende namen op het affiche is Gruppo Sportivo. De band was wereldberoemd in Nederland aan het einde van de jaren '70 en begin jaren '80. Ze openen met hun bekendste nummer 'Beep Beep Love'. Dat is een beetje gek, zegt ook zanger Hans Vandenburg, maar albums beginnen ook altijd met het leukste nummer. Zo heeft Hans tussen ieder nummer wel een grappige opmerking, die vrijwel altijd vol zelfspot zit. In het publiek op de heuvel van de tokkelbaan zijn meerdere in jaren tachtig outfit uitgedoste meiden te vinden. Het is een bijzonder vermakelijk optreden, inclusief het met frisse tegenzin gebrachte 'Tokyo'. "Tokyo i'm on my way, and in my new Toyota it's not so far away".

Voor wie de liedjes van Gruppo Sportivo kan opsommen is er de popquiz bij het Naar Buiten podium. Wederom georganiseerd door de Three Imaginary Boys. Er doen dit keer maarliefst 42 teams mee. Uiteraard is er ook een Nile Rodgers ronde. Uiteindelijk wordt ons team vijfde en nemen we als bonus de laatste cd van de FTG crew mee. Een erg leuk intermezzo.

De afsluitende act van het weekend is Bombino. Sowieso een opvallende verschijning. Er staan drie woestijnfiguren uit Niger op het podium in bijpassende gewaden, met een blanke drummer in een zelfde doekenjurk. De band klinkt alsof een herder in Noord Afrika ergens een elektrische gitaar vond samen met wat platen van westerse bluesartiesten en alle tijd had om te oefenen. Dat is ook ongeveer hoe het ging voordat Black Keyes frontman Dan Auerbach hem ontdekte. De band zet een ritme in en houdt dat minutenlang vast. Hooguit twee coupletten zijn genoeg en daarna wordt er op bezwerende wijze doorgeborduurd. Muzikaal is het vooral knap dat de drummer het volhoudt. Ook opvallend is dat de band perfect aanvoelt wanneer een nummer plotseling moet eindigen. Het effect is overigens prima. Het sportveld danst vrolijk mee.

St. Paul mag het ligt uit doen en draait in zijn toegift 'Born Slippy' van Underworld dat met groot enthousiasme ontvangen wordt. Wellicht een tip voor volgend jaar? Een kleine dosis dansmuziek kan geen kwaad. Wie de boot op maandag neemt kan vrolijk verder dansen in de Bolder.

Het is wederom een topeditie. Overwegend mooi weer, leuke en verrassende acts, lekker eten en drinken, maar bovenal genieten van Vlieland. Hopelijk lukt het je om volgend jaar een kaartje te bemachtigen!

FOTOGRAFIE: Mitch Wolters  

1234567
 foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3  foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3  foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3 Rico & A.R.T. foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3 Rico & A.R.T. foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3 Rico & A.R.T. foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3 Rico & A.R.T. foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3 Rico & A.R.T. foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3  foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3  foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3  foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3  foto Into The Great Wide Open 2013 - dag 3
 
1234567
 
festival logo

BAROEG OPEN AIR 2013In Rotterdam vindt deze nazomer voor de zesde keer het gratis festival Baroeg...

intothegreatwideopen2013logo

INTO THE GREAT WIDE OPEN 2013 - DAG 2 De nieuwe indeling is een succes. Meer ruimte en kortere afstanden. Ondanks...