VERSLAG: KANTOR 2013

Festivalinfo was aanwezig op KANTOR 2013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG:

KANTOR 2013

In een leegstaand kantoorgebouw in Amsterdam vindt dit weekend de eerste editie van KANTOR! plaats. Een heel weekend lang nemen eten, kunst, performance, technologie en muziek het gebouw over. Tussen de uitgestorven kantoorpanden is KANTOR! al snel te vinden, voor de deur staat een grote verzameling mensen onder het genot van een kopje koffie te genieten van hun sigaret en te socializen.

Door middel van diverse versierde liften, allen met eigen liftbediende, kunnen de bezoekers kennismaken met wat de verschillende verdiepingen te bieden hebben. Elke verdieping heeft weer een eigen sfeer en eigen bijzonderheden. Zo is er op de bovenste, veertiende, verdieping onder andere een grote fototentoonstelling georganiseerd door FOAM. Op de lager gelegen verdiepingen zijn diverse kunstcabine's te vinden in de, normaal leegstaande, kantoortjes. Zo is het ook mogelijk om plaats te nemen in een Urban Spa, een grote opblaasbare sauna die drijvend op een laagje water zijn intrede heeft gedaan in het kantoorpand. Paardenkracht is aanwezig om de bezoekers in hun photobooth in kantoorsetting op de foto te zetten.

Door de dag heen zijn er diverse filmvertoningen en kan er geluisterd worden naar verschillende interviews, waaronder met Hanna Bervoets. De oude personeelskantine wordt dit weekend gebruikt door restaurant The Butcher, waar vele smakelijke burgers te krijgen zijn. Vanaf 17.00 zijn er verspreid door het gebouw optredens, waaronder de Spacegirls en vindt er op de tweede verdieping een fissa plaats.

De bezoekers zijn wat afwachtend ten opzichte van de kunst installaties en interviews en verzamelen zich met hun biertjes daarom in de zitzakken die op veel plaatsen te vinden zijn. Er zijn diverse dj's die de verdiepingen van muziek voorzien maar gedanst wordt er nog niet; het is voornamelijk zien en gezien worden. Mensen dwalen wat door de lege gangen of verschansen zich in de trappenhuizen. Een leegstaand kantoorgebouw benutten is iets wat in deze tijden alleen maar aangemoedigd kan worden en KANTOR! maakt hier een dapper begin mee, maar of het concept helemaal zal aanslaan is helaas wel de vraag. Niet zo zeer de afwijkende locatie, maar de vrij hoge toegangsprijzen vormen een drempel en eenmaal binnen moet er voor een echt feestje nog redelijk diep in de buidel getast worden.

FOTOGRAFIE:

 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013 foto KANTOR 2013
 
 
festival logo

FESTYLAND 2013Festyland sloot ook dit jaar weer het festivalseizoen af (buiten dan) en...

festival logo

FREEZE 2013 Afgelopen zaterdag vond wederom het Freeze festival plaats in Leeuwarden....